به گزارش کسب و کار نیوز و به نقل از روابط عمومی بانک صنعت ومعدن، در همین خصوص پایگاه اطلاع رسانی بانک صنعت و معدن با یاسر کاویانپور، رئیس شعبه بانک صنعت و معدن استان ایلام گفتگویی داشته است که می خوانید:
استان از نظر توسعه صنعتی در چه وضعیتی قرار دارد و پتانسیل های استان برای توسعه صنعتی چیست؟
استان ایلام دارای ۱۵ شهرک و ناحیه صنعتی است و از لحاظ کمی بیش از ۹۵% از صنایع استان واحدهای کوچک با سرمایه گذاری بخش خصوصی می باشند که طبق آخرین آمار موجود تعداد ۵۳۰ فقره پروانه بهره برداری در بخش صنعت با سرمایه گذاری ۲۸۵۰ میلیارد تومان و اشتغال تقریبی ۱۰.۰۰۰ نفر صادر شده است.
با توجه منابع زیرزمینی و روزمینی استان نظیر وجود منابع نفت و گاز (دارای ۴% نفت کشور و رتبه سوم استان های نفت خیز و ۱۵% منابع گاز کشور و رتبه دوم منابع گاز) و انواع معادن شامل بیتومین، کلسیت، گچ، آهک، خاک رس و…، اقلیم جغرافیایی مناسب و زمین های مستعد کشاورزی و مرز مشترک ۴۳۰ کیلومتری با کشور عراق این استان را از پتانسیل بالقوه در بخش صنعت، کشاورزی و گردشگری برخوردار نموده است.
بطور خاص وجود منابع مشترک نفت و گاز با کشور عراق هرگونه تعلل در سرمایه گذاری در صنایع مادر و پائین دستی در این حوزه را غیرقابل توجیه کرده است.
همچنین با وجود نیروهای تحصیل کرده در استان ایجاد صنایع دانش بنیان و hi-tech ضرورت می یابد ضمن اینکه دسترسی به بازار بکر عراق نیز می تواند یک هدف مناسب برای ایجاد سایر صنایع باشد.
بانک صنعت و معدن در فعال ساختن پتانسیل ها و ایجاد واحدهای صنعتی در استان تاکنون چه نقشی داشته است؟
بانک صنعت و معدن در سال ۱۳۸۲ با ایجاد یک شعبه در استان فعالیت خود را آغاز کرده است و از معدود نهادهای توسعه ای محسوب می گردد که علیرغم اینکه از شروع فعالیت آن سالیان زیادی نمی گذرد ولیکن نقش مفید و موثری در ایجاد، پایداری و توسعه صنعت استان داشته است.
مشارکت در تأمین مالی طرح توسعه پتروشیمی ایلام، یکی از معدود طرح های بزرگ استان و ۵ واحد بزرگ و متوسط دیگر به ارزش تقریبی ۱۰.۰۰۰ میلیارد ریال و همچنین تأمین مالی بسیاری از واحدهای کوچک نشان دهنده نقش بی بدیل بانک در استان است.
چه راهکارهایی برای ارائه خدمات هرچه بهتر به مشتریان دارید؟
شناسایی فعالین عرصه صنعت، معرفی خدمات و ظرفیت های بانک به همراه تسهیل و تسریع ارائه خدمات بانکی و تکریم مشتریان از راهکارهای شعبه جهت جذب مشتریان است.
طی سال های اخیر چه واحدهای صنعتی در استان شما بهره برداری شده و چه میزان اشتغال ایجاد کرده است؟
درطی سالهای اخیر حدود ۱۲۰ طرح و بنگاه صنعتی جهت ایجاد، توسعه، بازسازی و استمرار فعالیت در قالب تسهیلات سرمایه ثایت و سرمایه در گردش توسط بانک صنعت و معدن و شعبه استانی به مبلغ تقریبی ۱۰۰۰ میلیارد ریال تأمین مالی شده اند که باعث ایجاد اشتغال مستقیم برای ۴۰۰ نفر شده است. البته این آمار بدون در نظر گرفتن تسهیلات اعطایی واحد مرکز است.
تعداد واحدهای صنعتی در حال اجرا در استان ؟ درصد پیشرفت آنها؟
در حال حاضر ۶ طرح بزرگ و متوسط در زمینه پتروشیمی، صنایع غذایی، صنایع فولاد، نیروگاه CHP و صنایع فلزی مرتبط با صنعت لاستیک با مشارکت بانک در حال اجرا می باشد که دارای پیشرفت بیش از ۹۰% می باشد که با بهره برداری قریب الوقوع از این طرحها امکان اشتغال مستقیم برای ۱۰۰۰ نفر فراهم خواهد شد.