صفحه اصلی / اقتصادی / انرژی / ایران آماده افزایش صادرات گاز به عراق شد
ایران آماده افزایش صادرات گاز به عراق شد

ایران آماده افزایش صادرات گاز به عراق شد

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران گفت: خط لوله جدید صادرات گاز ایران به عراق آماده بهره‌برداری شده است و بزودی به طور رسمی افتتاح می شود.

به گزارش کسب و کار نیوز، حسن منتظر تربتی در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت ساخت و بهره‌برداری از خط لوله ششم سراسری که با هدف صادرات گاز در حال ساخت است، اظهار داشت: ساخت این خط لوله با هدف توسعه زیرساخت‌ها و تقویت گازرسانی استان‌های غرب و شمال غرب کشور و نیز صادرات گاز به عراق در منطقه نفت شهر و شلمچه در حال انجام است.
وی با تشریح جزئیات ساخت این خط لوله صادرات گاز کشور اضافه کرد: ۲ انشعاب صادراتی از خط لوله ششم سراسری مربوط به پروژه‌های چارمله – نفت‌شهر و خرمشهر- شلمچه ایجاد شده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران درباره ساخت و بهره برداری از انشعابات صادرات گاز خط لوله ششم سراسری، گفت: ساخت خط لوله انتقال گاز ششم سراسری در فاصل اهواز – دهگلان در قالب چهار قطعه و یک انشعاب ساخته شده و در مدار بهره برداری قرار گرفته است.
تربتی افزود: انشعاب های این پروژه به طول یک ‌هزار و ۲۵۷ کیلومتر با حجم خاکبرداری ۵۰ میلیون مترمکعب و مجموع برآورد هزینه معادل ۷۳ هزار میلیارد ریال بوده است.
وی ادامه داد: پروژه‌های این طرح شامل ۶۱۰ کیلومتر خط لوله به قطر ۵۶ اینچ، ۳۷۲ کیلومتر خط لوله به قطر ۴۸ اینچ، ۶۹ کیلومتر به قطر۳۰ اینچ، ۱۲۲ کیلومتر به قطر ۲۰ اینچ، ۸۴ کیلومتر به قطر ۱۲ اینچ و ایستگاه اندازه‌گیری گاز به ظرفیت‌های ۴۰ و ۵۰ میلیون مترمکعب است.
تربتی بیان داشت: خط لوله ۵۶ اینچ، حد فاصل بیستون – دهگلان به طول ۱۲۲ کیلومتر، آذرماه سال ۹۵ تزریق گاز شد؛ عملیات تزریق گاز خط لوله ۵۶ اینچ حد فاصل اهواز – دهگلان در گستره‌های اهواز – دزفول، دزفول – کوهدشت، کوهدشت – بیستون و بیستون – دهگلان و انشعاب ۴۸ اینچ کوهدشت – چارمله انجام شده است.
وی گفت: ساخت این خط لوله درحد فاصل اهواز – دزفول به طول ۲۰۱ کیلومتر و قطر ۵۶ اینچ نیز از اهواز انجام شده است و دی ماه پارسال به خط لوله ۵۶ اینچ دزفول – کوهدشت متصل و بهره‌برداری از آن آغاز شد.

**عملیات کم سابقه عبور ۲ خط لوله از روی رودخانه
تربتی با اشاره به عبور این قطعه از خط لوله ششم سراسری گاز از مسیر دو رودخانه کارون و دز، گفت: ابتدا قرار بود لوله از بستر کارون عبور کند که به ‌دلیل سنگی بودن بستر کارون این برنامه میسر نشد و تصمیم بر آن شد تا خط لوله گاز را به صورت هوایی از روی پل عبور دهیم؛ این اقدام با وجود حجم عظیم آب در کارون عملیاتی شد که دستاوردی کم نظیر در جهان است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با بیان اینکه قطعه دزفول – کوهدشت به طول ۱۶۶ کیلومتر و قطر ۵۶ اینچ دی ماه پارسال به خط لوله ۵۶ کوهدشت – بیستون متصل و بهره‌برداری از آن آغاز شد، بیان کرد: هزینه‌های اجرای این پروژه بیش از ۳۸۰ میلیون دلار است.
وی ادامه داد: قطعه بعدی خط لوله گاز ۵۶ اینچ ششم سراسری حد فاصل کوهدشت – بیستون به طول ۱۲۲ کیلومتر و قطر ۵۶ اینچ بوده که آذر پارسال به خط لوله ۴۸ اینچ کوهدشت – چارمله متصل و با هزینه ‌۳۴۰ میلیون دلار بهره‌برداری از آن آغاز شد.
تربتی با تاکید بر اینکه قطعه دیگر خط لوله ششم سراسری به طول ۱۲۲ کیلومتر و قطر ۵۶ اینچ از منطقه بیستون آذرماه سال ۹۵ به خط لوله دهگلان – سنندج متصل و به بهره‌برداری رسید، اظهار داشت: این پروژه زمینه صادرات گاز به عراق و نیروگاه‌ های بغداد را فراهم کرده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران بیان کرد: بر این اساس پروژه دیگری تحت عنوان خط لوله انتقال گاز ۴۸ اینچ ششم سراسری حد فاصله کوهدشت – چهارمله بوده که این پروژه به طول ۱۳۱ کیلومتر ۴۸ اینچ از منطقه «پیازآباد» آغاز و دی پارسال به خط لوله اینچ ۴۸ نفت‌شهر متصل و به بهره‌برداری رسید.
وی اضافه کرد: قرارداد اجرای این پروژه به روش تامین سرمایه‌گذاری در قالب «بی.او.تی» بوده و مجموع برآورد هزینه‌های این پروژه ۳۲۰ میلیون دلار است.
این عضو هیات مدیره شرکت ملی گاز گفت: در ادامه ساخت این خط لوله، پروژه خط انتقال گاز ۴۸ اینچ اهواز – خرمشهر – شلمچه به منظور توسعه زیرساخت‌ها و تقویت گازرسانی جنوب غرب کشور و صادرات گاز به عراق در دستور کار قرار گرفته است و بر این اساس، ساخت این پروژه به طول ۱۴۲ کیلومتر و قطر ۴۸ اینچ از اهواز آغاز و مهرماه پارسال با هزینه ۳۶۰ میلیون دلار به بهره‌برداری رسید.
تربتی با بیان اینکه برای پروژه خط ششم سراسری، ۱۰ ایستگاه تقویت فشار تعریف شده است، خاطرنشان کرد: از این تعداد، پنج ایستگاه در حال احداث بوده و امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.
به گزارش کسب و کار نیوز، با راه اندازی فازهای جدید پارس جنوبی، ظرفیت تولید گاز کشور افزوده شده و زمینه برای افزایش صادرات فراهم شده است.
اکنون ظرفیت تولید گاز کشور به روزانه ۸۵۰ میلیون مترمکعب رسیده است که تا پایان برنامه ششم توسعه به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مکعب در روز افزایش خواهد یافت.
به گفته حمیدرضا عراقی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، میزان صادرات روزانه ۲۰۰ میلیون مترمکعب گاز نیز در برنامه ششم توسعه هدف گذاری شده که اولویت بازار صادراتی گاز ایران، کشورهای همسایه است.
عراقی تاکید کرده است: افزایش صادرات گاز ایران منجر به مشارکت ایران در افزایش قدرت سیاسی، اقتصادی کشور در ابعاد منطقه‌ای و بین‌المللی می‌شود.‌
به گفته وی، هر میزان که بتوانیم بیشتر خودمان را در تجارت جهانی گاز درگیر کنیم، از نظر توان سیاسی و اقتصادی به نفع کشور است.
اکنون گاز ایران به ترکیه و عراق در حال انجام است، بر اساس گزارش ها، روزانه بطور میانگین ۳۰ میلیون مترمکعب گاز به ترکیه صادر می شود.
میزان متوسط صادرات گاز به بغداد نیز روزانه ۱۰میلیون مترمکعب است که بر اساس قرارداد، در سال دوم به ۱۲ میلیون و پس از آن روزانه ۲۵ میلیون مترمکعب گاز به بغداد افزایش می یابد.
قرار است صادرات گاز به بصره در جنوب عراق در نیمه نخست امسال اجرایی شود.
اقتصام**۲۰۲۲**۲۰۲۵

همچنین مطالعه کنید:

بدمصرفی گاز در ایران ۳.۳ برابر دنیا/ ۵۰ میلیون مترمکعب صرفه جویی با مصرف بهینه گاز

به گزارش کسب و کار نیوز ، سعید توکلی پیش از خطبه های نماز جمعه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.