صفحه اصلی / فرهنگی / میراث فرهنگی و گردشگری / تهاجم فرهنگی در فراموش شدن هنرهای کهن ایران است
تهاجم فرهنگی در فراموش شدن هنرهای کهن ایران است

طراح ضریح حضرت علی (ع):

تهاجم فرهنگی در فراموش شدن هنرهای کهن ایران است

طراح ضریح حضرت علی (ع) گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی نباید اجازه دهد هنرهای کهن ایران فراموش شوند چون این تحقق تهاحم فرهنگی است.

به گزارش کسب و کار نیوز، استاد محمدباقر آقامیری در همایش مراسم افتتاحیه نمایشگاه پیشکسوتان هنرهای سنتی و اولین همایش هنر قاجار در تالار اجتماعات سازمان میراث فرهنگی اظهار داشت: هنرهای ما، سنت هایی هستند که از دل طوفان های بزرگ و گذر زمان، خود را به ما رسانده اند تا ما از آنها بهره مند شویم.
وی افزود: با حذف هنرهای ایرانی تهاجم فرهنگی تحقق پیدا می کند در حالی که با پررنگ کردن آن فرهنگ و جایگاه ما در دنیا ارتقاء پیدا می کند.

**معماری ایرانی به معماری رومی گرایش یافته است
طراح ضریح حضرت علی (ع) تاکید کرد: معماری ما متاسفانه به معماری رومی گرایش پیدا کرده و هنرهای ما نیز در حال غربی شدن است.

** گنبد مساجد پس از انقلاب اغلب با فلز برنج ساخته می شود
وی ادامه داد: برای مثال گنبدهای مساجد ما بعد از انقلاب اسلامی اغلب از فلز برنج ساخته می شود و دیگر هیچ یک از هنرهای متعددی که بر روی گنبد به کار می رفت دیگر وجود ندارد در حالی که گنبد مسجد شیخ لطف الله پس از قرن ها هم چنان با هنرهای زیبای ایرانی معنویت می آفریند.
استاد دانشگاه هنر با تاکید بر اینکه وزارت علوم باید برای حذف دروس عملی از مقطع کارشناسی ارشد دانشکده های هنری چاره اندیشی کند، افزود: کسانی که فارغ التحصیل کارشناسی ارشد باشند و نتوانند قلم و ابزار هنری به دست گیرند دیگر هنرمند نیستند.
وی گفت: هنرهای سنتی همان هنرهای معاصر هستند اگر از زاویه علم هرمونوتیک به آن نگاه کنیم که می گوید اگر هنری برای صدها سال پیش باشد ولی مخاطب امروزی را جذب کند و آثاری که امروزه خلق می شود اما مخاطبان امروز را جذب نمی کنند، معاصر نیستند.

** مرگ هنرها در صورت معاصر نشدن
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نیز دراین مراسم تاکید کرد : واژه مدرن همان سنت فکر غربی است تا زمانی که معاصر شده به آن مدرن اطلاق می شود.
سید محمد بهشتی افزود: یکی از ارکان سنت، معاصر شدن است و هنرهای سنتی ما شهادت می دهد به اینکه ابزار زندگی ما در گذشته با هنرهای سنتی عجین و معاصر بوده است.
وی در عین حال ادامه داد: باید فکری برای معاصرشدن هنرهای سنتی خود بکینم.
بهشتی یادآور شد: هر قدر سطح تماس جامعه با مظاهر فرهنگی وسیع تر شود سنت ها و فرهنگ، تداوم می یابد.
در پایان این مراسم از استاد محمدباقر آقامیری به عنوان پیشکسوت هنرهای سنتی تجلیل به عمل آمد.
فراهنگ **۱۰۸۵** ۳۰۷۹ ** ۱۴۱۸

همچنین مطالعه کنید:

بازدید ۱.۴ میلیون گردشگر خارجی از ایران در ۳ ماه

به گزارش کسب و کار نیوز ، سازمان جهانی گردشگری در جدیدترین گزارش خود از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.