به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا، معصومه ابتکار در پاسخ به این سوال که چرا هنوز مشارکت اقتصادی زنان به رشد مناسب نرسیده است، اظهار داشت: موضوع کارآفرینی و اشتغال بانوان، از موضوعات بسیار مهم معاونت زنان ریاست جمهوری در دولت دوازدهم است و تاکنون برای رشد مشارکت اقتصادی بانوان تلاش های خوبی صورت گرفته است.
بر اساس آمار اعلام شده از سازمان برنامه و بودجه کشور، نرخ مشارکت اقتصادی زنان با ۱٫۱ درصد رشد از ۱۴٫۹ درصد در سال ۱۳۹۵ به ۱۶درصد در سال ۱۳۹۶ افزایش یافته است.
ابتکار ادامه داد: آمارهای سال ۹۵ و ۹۶ نشان می دهد سهم قابل توجهی از مشاغل ایجاد شده در کشور برای بانوان بوده است که البته هنوز جای کار دارد و باید برای اشتغال بانوان و افزایش مشارکت اقتصادی آنان تلاش های بیشتری صورت گیرد.
وی اضافه کرد: سهم بالای بانوان در مشاغل ایجادشده در کشور نشانه های خوبی دارد و تلاش می شود در حوزه ارائه تسهیلات اشتغالزایی به بانوان در بخش های مختلف، موانع موجود نیز برطرف شود تا سهم بانوان هر سال از رشد خوبی برخوردار باشد.
طبق آمار منتشر شده سازمان برنامه و بودجه، از شاخص های سالانه نیروی کار، جمعیت فعال زنان در سال ۱۳۹۶، پنج میلیون و ۲۳۲ هزار و ۶۶۱ نفر بود که نسبت به سال قبل از آن ۳۴۰ هزار و ۲۷ نفر به این جمعیت افزوده شده است.
مطابق این آمار ۳۱۴ هزار و ۳۴۱ نفر به جمعیت زنان شاغل و ۲۵ هزار و ۶۸۶ نفر به جمعیت زنان بیکار در سال ۱۳۹۶ افزوده شده است. در سال ۱۳۹۵ نرخ بیکاری زنان ۲۰٫۷ درصد بود که در سال بعد (۱۳۹۶) ۹ دهم درصد بهبود یافته و به ۱۹٫۸ درصد رسیده است.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: برای افزایش مشارکت بانوان، توان افزایی زنان، همکاری های بین المللی برای افزایش مشارکت ها و تبادل تجربیات دیگر کشورها در حوزه اشتغال و کارآفرینی بانوان را در دستورکار داریم.
وی همچنین با بیان اینکه اعطای تسهیلات اشتغالزایی به عنوان یک راهکار دیگر برای کمک به وضعیت اشتغال بانوان در حال اجرا است، ابراز امیدواری که با همت زنان، بخشی از مشکلات حل شود.
معصومه ابتکار پیش تر اعلام کرده بود که نرخ بیکاری زنان تحصیلکرده سه برابر بیشتر از مردان دارای تحصیلات عالیه است.
وی موضوع کارآفرینی زنان را یکی از مسائل مهم دولت دوازدهم دانست و گفت: جمعیت قابل توجهی از زنان، تحصیلات دانشگاهی دارند و آمارها نشان می دهد که ٢٧ درصد فارغ التحصیلان دانشگاه ها زن هستند.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: جدای از این مساله، اکنون تعداد زنان ایرانی در دانشگاه ها بیشتر از مردان است و در همه رشته ها به جز مهندسی، زنان از مردان جلو افتاده اند که این نشان دهنده سیاستگذاری اصولی برای زنان در ایران است.
بر اساس اعلام سازمان ثبت احوال کشور، اکنون جمعیت ایران از مرز ۸۱ میلیون نفر گذشته است که به طور تقریبی حدود نیمی از این جمعیت را بانوان تشکیل می دهند.