به گزارش کسب و کار نیوز از پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، محمدعلی حسن زاده روز شنبه در واکنش به «توقف فعالیت شرکت کشتیرانی مرسک در بنادر ایران» و آنچه «تهدید برگشت تحریمها پیش روی فعالان صنعت دریایی و بندری» خوانده می شود، آن را فضا سازی رسانه ای عنوان کرد.
وی کل فعالیت حمل و نقل این شرکت کشتیرانی در بنادر ایران در دوره پسابرجام در سال ۹۶ را حدود ۵۵ هزار TEU اعلام کرد که در قیاس با مجموع حجم ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار TEU تخلیه و بارگیری کانتینر در بندر شهید رجایی در یک سال گذشته، کمتر از ۲٫۵ درصد خدمات عملیات بندری را شامل می شود.
به گفته معاون امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی، در سال ۱۳۹۱ به دلیل تحریم اپراتور ترمینال کانتینر بندر شهید رجایی، تردد کشتی های شرکت مرسک به بندر شهید رجایی متوقف شد و در ۶ سال گذشته و پس از امضای برجام، خطوط این شرکت به بنادر ایران تردد نداشته اند.
حسن زاده گفت: طبق آمار استخراجی از عملکرد سال گذشته سازمان بنادر، در زمان حاضر جابجایی کانیتنر به بندر شهید رجایی یا از مبداء این بندر توسط ۳۰۵ شرکت کشتیرانی در قالب شرکت های لاینری (خطوط مستقیم کشتیرانی)، فیدری (شرکت های کوچک کشتیرانی) ،باکس اپراتورها (شرکت هایی که خودشان کشتی ندارند و تنها کانتینر دارند) و SOC (شرکت هایی که مالک کانتینر هستند) به بندر شهید رجایی انجام می شود که نشان دهنده تنوع ارائه کنندگان حمل و نقل کالاهای کانتینری است.
عضو هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی با منتفی دانستن تحریم اپراتورهای بندر شهید رجایی، با بیان اینکه تردد در بنادر کشور هیچ مشکلی ندارد، افزود: چالش جدی در جابه جایی کالا و تجارت فرامرزی کشور در حوزه کانتینری وجود ندارد و از این بابت جای هیچ گونه نگرانی نیست.
شرکت مرسک که با پیشینه ۱۱۴ساله از سال ۱۹۹۶ به عنوان بزرگترین مجموعه کشتیرانی جهان نام برده میشود، در سال ۱۳۹۰ در پی تحریم شرکت تاید واتر که مدیریت بنادر ایران را بر عهده دارد، اعلام کرد که از حمل و نقل محمولههای باری به بندر امام خمینی، بندر عباس و عسلویه صرف نظر می کند.
حدود یک سال بعد و در پی تشدید تحریم های غرب علیه ایران این شرکت فعالیتهای تجاری خود را با ایران به طور کامل متوقف اما مهرماه ۹۵ پس از لغو تحریم های اتحادیه اروپا و آمریکا علیه برنامه هستهای ایران، اعلام کرد که فعالیتهای تجاری خود را با ایران از سر میگیرد.
پیش از توقف همکاری مرسک با ایران بخش بزرگی از واردات ایران، از جمله مواد غذایی و کالاهای مصرفی مثل خودرو، از طریق شبکه حمل و نقل این شرکت انجام میشد.
در پی خروج آمریکا از برجام مرسک بار دیگر اعلام کرد که فعالیتهایش در ایران را متوقف میکند.
به گزارش کسب و کار نیوز، برجام ۲۳ تیر ۱۳۹۴ (۱۴ ژوییه ۲۰۱۵) میان ایران و گروه ۱+۵ شامل چین، فرانسه، روسیه، بریتانیا، آمریکا و آلمان امضا و از دی ۱۳۹۴ (ژانویه ۲۰۱۶) اجرایی شد. دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا دو روز پیش از سررسید ۱۲ مه (۲۲ اردیبهشت) اعلام کرد که این کشور از برجام خارج می شود و به تعلیق تحریم های هسته ای این کشور علیه تهران ادامه نمی دهد.
کمیسیون اروپا دیروز در بیانیه ای مطبوعاتی اعلام کرد، روند تجدید قانون انسداد را آغاز کرده تا شرکت های اروپایی فعال در ایران را از تحریم های آمریکا محافظت کند.
کمیسیون اروپا در این بیانیه اعلام کرده، می خواهد این تمهیدات را پیش از ۱۵ مردادماه امسال و پیش از آغاز دور نخست اعمال مجدد تحریم های آمریکا اجرا کند.
اقتصام**۶۹۸۴**۲۰۲۵
معاون سازمان بنادر:
مرسک در بندر شهید رجایی خط کشتیرانی ندارد
معاون سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کرد: فعالیت شرکت مرسک در بندر شهید رجایی در یک سال و نیم گذشته بیشتر به صورت «باکس اپراتور» بوده و به صورت یک خط کشتیرانی فعالیت نداشته است.