جلیل رحیمی جهان آبادی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به دستاوردهایی که برجام برای کشور ما داشت، گفت: قبل از برجام یک اجماع جهانی علیه کشور ما شکل گرفته بود. این اجماع شامل آژانس بینالمللی انرژی هستهای، شورای امنیت و کشورهایی که دارای روابطی با ما هستند، مانند روسیه و چین بود. سه قطعنامه شورای امنیت علیه ما صادر شده بود که این قطعنامهها، جهانی و فراگیر بود و به استناد ماده ۲۵ منشور سازمان ملل متحد همه کشورهای عضو سازمان ملل موظف به اجرای دستورات شورای امنیت هستند.
وی در ادامه با بیان اینکه از جمله موضوع این قطعنامهها بحث هایی همچون تحریم یا حملات نظامی بود، تصریح کرد: ما توانستیم در دوره بعد از برجام قطعنامههای شورای امنیت را فسخ کرده و مورد ابطال قرار دهیم. همچنین آن اجماع جهانی که علیه ما به وجود آمده بود، از بین رفت و دیگر اروپاییها و روسها در کنار آمریکا نیستند و آمریکا در انزوای کامل قرار گرفت.
رحیمی بیان کرد: اکنون به جای تحریمهای چندجانبه با تحریمهای یکجانبه آمریکا روبرو هستیم. به نظر من برجام برای دیپلماسی ما یک پیروزی است. یک پیروزی چه در نشان دادن صداقت و حقانیت ما در فضای افکار عمومی جهان و چه به عنوان کشوری که پایبند قوانین بینالمللی است. یک معاهده امضا شد و به تایید آژانس بینالمللی هستهای رسید و آن آمریکایی ها هستند که به عنوان ناقض حقوق بینالملل با بیتوجهی به وفای به عهد در حقوق بینالملل این رفتارها را از خود نشان دادند.
این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس اضافه کرد: اکنون آمریکاییها در انزوای فرهنگی، روانی و سیاسی قرار دارند و دست و پا زدن آنها برای جذب اروپایی ها و کشورهای جهان بی فایده است. برجام برای ما دستاورد بوده و دستاورد است. ما باید از برجام حمایت کنیم و تا جایی که در این قرارداد ظرفیت وجود دارد به عنوان کشوری پایبند به قوانین این معاهده بینالمللی را مورد حمایت قرار دهیم.
رحیمی تاکید کرد: نباید با رفتارهای خارج از عرف و خارج از منطق کاری کنیم که هزینه خروج از برجامی را که آمریکا باید پرداخت کند این هزینه متوجه ملت ایران شود. اکنون وزارت خارجه ما در حال رایزنی است و رایزنی خوبی را انجام داده اند. اروپاییها هم به دلیل اینکه احساس می کنند استقلال سیاسیشان توسط آمریکا نادیده گرفته می شود به شدت با ما همراهی میکنند. فقط کشور چین به دلیل روابط اقتصادی با آمریکا ممکن است یک مقدار در همراهی کردن با ما محافظه کارانهتر برخورد کند. روسها هم حتما با ما همراهی لازم را خواهند داشت.
وی اضافه کرد: ما باید ببینیم در شرایط موجود آیا گزینهای بهتر از رایزنی و ادامه برجام وجوددارد یا خیر؟ ما اگر از برجام خارج شویم و مجددا به فعالیتهای قبل از برجام روی بیاوریم یک نگرانی جهانی و یک اجماع جهانی علیه ما شکل می گیرد. این اجماع با اجماع قبل متفاوت خواهد بود چراکه اکنون ترامپ در راس قدرت آمریکاست و این می تواند در محیط بینالمللی برای ما خطرساز شود. به نظر من کاری که اکنون در دولت انجام می شود باید با اجماع داخلی و حمایت انجام شود. کاری که دولت انجام می دهد کاملا صحیح و منطقی است.
رحیمی جهان آبادی با اشاره به برخی تندرویها در داخل و خارج از کشور در واکنش به خروج آمریکا از برجام گفت: وقتی عدم اجماع در داخل کشور باشد و همان خوشحالی و رفتاری را که صهیونیستها با خروج آمریکا از برجام میکنند، میبینیم باید از خودمان سوال کنیم که چه عاملی موجب شده جمعی در داخل همان رفتاری را انجام دهند که صهیونیستها در محیط بینالمللی انجام می دهند؟
رئیس کمیته بین الملل کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس تصریح کرد: مسئولان امنیتی، سیاسی و روشنفکران ما باید به این موضوع فکر کنند که به هر حال ما منافعی داریم و برپایه این منافع تلاش می کنیم و در مقابل ما آمریکا و صهیونیستها قرار دارند که از فروپاشی برجام در محیط بینالمللی خوشحال هستند. چرا یک عده در داخل همان خوشحالی، همان منافع و همان راه را پیش گرفتهاند؟ این افراط گرایی خواسته یا ناخواسته همسو با منافع قدرتهای بزرگ بوده است.
انتهای پیام