به گزارش کسب و کار نیوز، دکتر فلاحتی، رئیس اداره همکاریهای علمی بینالمللی مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری (رایسست) با دکتر پالیزدار، معاون امور بینالملل بنیاد سعدی در محل این بنیاد دیدار کردند. در این دیدار که با هدف آشنایی بنیاد سعدی با دو مجموعه رایسست و ISC به عنوان مقدمهای برای برقراری تعاملات و همکاریهای مختلف علمی پژوهشی و فناوری به انجام رسید، علاوه بر معاون امور بینالملل، کارشناسان فناوری اطلاعات و کارشناسان گسترش زبان فارسی مربوط به نقاط جغرافیایی مختلف جهان حضور داشتند.
دکتر فلاحتی، رئیس اداره همکاریهای علمی بینالمللی مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری (رایسست) در این دیدار به معرفی تاریخچه تاسیس، خدمات، پایگاههای اطلاعاتی و پتانسیلهای این دو سازمان پرداخت.
سپس دکتر پالیزدار با معرفی بنیاد سعدی، گسترش زبان و ادب فارسی در سراسر جهان را از مهمترین اهداف مجموعه خود قلمداد کرد.
معاون امور بینالملل بنیاد سعدی با اشاره به اینکه در سطح جهان ۳۴۰ دانشگاه به آموزش زبان فارسی میپردازند، اظهار کرد: ما از طریق رایزنان علمی و فرهنگی و نیز دفاتر نمایندگی و اتاق زبان فارسی که در کشورهای مختلف دایر است، تلاش گستردهای را برای حمایت از دانشجویان به کرسیهای زبان و ادب فارسی در سراسر جهان و نیز راهاندازی کرسیهای زبان فارسی در دانشگاههای مختلف جهان به عمل آوردهایم و برای گسترش این زبان راهبردهای متعددی را مصوب کرده و در دست اجرا داریم.
در ادامه دکتر فلاحتی، رئیس اداره همکاریهای علمی بینالمللی مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری (رایسست) با اشاره به یکی از اهداف رایسست که تاسیس شاخه اطلاعرسانی در کشورهای مختلف است، گفت: با توجه به وجود پایگاههای اطلاعاتی غنی فارسی در مرکز منطقهای شامل پایگاه مقالات تمام متن فارسی (با حدود یک میلیون مقاله تمام متن)، مقالات الکترونیکی فارسی و مقالات کنفرانسهای فارسی و … مرکز به عنوان یکی از اهداف راهبردی خود در سال ۱۳۹۷ برنامه تاسیس شاخه رایسست را در دانشگاههای دارای کرسی زبان و ادب فارسی در سراسر جهان در اولویت فعالیتهای خود قرار داده است.
وی افزود: بررسی فعالیتهای بنیاد سعدی نشان میدهد که این بنیاد به عنوان یکی از مراکز بسیار تاثیرگذار در گسترش زبان فارسی در سطح دنیا عمل کرده و از این رو رایسست آمادگی دارد در تعامل با بنیاد سعدی در این حوزه به فعالیت بپردازد. در حقیقت با فعالیت این بنیاد، کرسیهای زبان و ادب فارسی افتتاح میشود و طبق اطلاعات واصله یکی از مشکلات کرسیها در دسترس نبودن اطلاعات علمی فارسی است. بدین ترتیب مرکز منطقهای میتواند حلقه نهایی این فعالیت را از طریق راهاندازی کتابخانه جامع مجازی تکمیل کرده و زمینه دسترسی آنی محققان و اساتید و دانشجویان زبان فارسی را در دانشگاههای مختلف جهان به منابع اطلاعاتی شامل مقالات مجلات و کنفرانسها و …. محقق کند.
فلاحتی ادامه داد: همچنین تاسیس شاخه به صورت IP based و در کمترین زمان ممکن محقق خواهد شد و هیچ نوع بار مالی را برای دانشگاه مقصد نخواهد داشت. ضمناً این اطلاعات برای یک دوره ۵ ساله دراختیار کرسیها قرار خواهد گرفت که با تفاهم دو طرفه قابل تمدید خواهد بود.
وی در ادامه ضمن ابراز رضایت از تعامل شکل گرفته، استمرار و گسترش این تعامل را خواستار شد که مورد استقبال بنیاد سعدی نیز قرار گرفت.
بر اساس اعلام روابط عمومی مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری، در مدت زمان کوتاه آغاز تعامل با بنیاد سعدی تاکنون، دو درخواست برای تاسیس شاخه (یکی در کشور همسایه افغانستان و دیگری در بلگراد صربستان) واصل شده است که رایسست و بنیاد سعدی با همکاری مشترک در حال فراهم آوردن زمینههای لازم برای ایجاد کتابخانه مجازی رایسست در آنها هستند.
در پایان جلسه همچنین مقرر شد دو مجموعه زمینههای مختلفی را برای همکاری فراهم آورند که از جمله آنها میتوان به همکاری در انتشار کتب و نیز برقراری کارگاههای آموزشی و برنامه بازدیدها در شیراز برای هیاتهای خارجی بازدیدکننده از بنیاد اشاره کرد.
انتهای پیام