صفحه اصلی / فرهنگی / کتاب و رسانه / اقتدار ایران اسلامی در فرهنگ گفت و گو است
اقتدار ایران اسلامی در فرهنگ گفت و گو است

معاون رئیس جمهوری:

اقتدار ایران اسلامی در فرهنگ گفت و گو است

معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: اقتدار کشور و نظام جمهوری اسلامی تنها در ابزار نظامی نیست بلکه اقتدار ما در حوزه های مختلف از جمله فرهنگ گفت و گو است و در واقع فرهنگ زیرساخت تمامی مسائل حتی مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است.

به گزارش کسب و کار نیوز، اشرف بروجردی روز چهارشنبه در شورای اداری استان کرمان افزود: اقتدار جامعه اسلامی ما در این است که در زمینه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و در تمامی زمینه های شاخص توسعه، حرفی برای گفتن داشته باشیم و تا زمانی که نتوانیم الگوی مناسب ارائه دهیم دچار مشکل خواهیم شد.
وی ادامه داد: در حالی در آستانه چهلمین سال انقلاب اسلامی ایران هستیم فراز و فرودها و تحولات عظیمی در جامعه رخ داده است.
معاون رئیس جمهوری بیان کرد: وقتی ۴۰ سال از یک مساله ای می گذرد به بلوغ کامل رسیده است و فرصت آزمون و خطا نیست و باید از تجربه ها، داشته ها و داشته های خود برای پیشرفت جامعه استفاده کنیم.
وی گفت : امروز باید نگاهی به گذشته داشته هایمان و ارزیابی از شرایط قبل داشته باشیم تا بدانیم تاکنون چه کرده ایم امروز در کجا ایستاده ایم و در آینده باید به کجا برسیم.
وی عنوان کرد: باید از تجربیات گذشته خود برای ایجاد فرصت تعامل بیشتر و تولید سرمایه عظیم انسانی بهره برد و این وظیفه بر عهده نسل اول و دوم انقلاب است تا تجارب انقلاب را به نسل های سوم و چهارم منتقل کنند.
بروجردی گفت: گردش اطلاعات یکی از فاکتورهای اثرگذار است که می تواند در برخی موارد به دلیل عدم ثبات فکری که ایجاد می کند، مخرب باشد.
وی از تدوین کنندگان سند توسعه فرهنگی و اجتماعی استان کرمان نیز تقدیر کرد و گفت: در بخش هایی از این سند بر مبنای سند چشم انداز و قوانین برنامه پیشنهادات بسیار خوبی مطرح شده است.
بروجردی تاکید کرد: ما امروز مجری قانون برنامه ششم توسعه کشور هستیم و باید آن را اجرایی کنیم و در این حوزه باید از تمام تلاش های انجام شده، بهره مناسب ببریم.
وی از انقلاب اسلامی ایران به عنوان انقلابی فرهنگی یاد کرد و گفت: کسی نمی تواند وجه فرهنگ را از انقلاب اسلامی ایران بگیرد زیرا این انقلاب با رویکرد فرهنگی در حوزه شعار، عمل، اراده و عزم ملی برای آنکه حافظ و نگهبان باورها و توسعه رفتارهای خود باشیم، شکل گرفته است.
بروجردی ادامه داد: اگر بخواهیم از فرهنگ در یک جمله کوتاه یاد کنیم، می توان آن را با دو ویژگی باورها و دانسته ها و رفتارهایی که انسان ها از خود بروز می دهند، تعریف کرد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: با باور به کرامت انسان، و حفظ حرمت یکدیگر، تعامل، همدلی و همفکری می توان راه نرفته یا راه متاخر را تقدم بخشید و پیش برد.
وی تصریح کرد: از سال ۸۲ شورای فرهنگی و اجتماعی در کشور راه اندازی شده است و بر اساس قانون موجود، عرصه کار در این حوزه پیش بینی شده است.
معاون رئیس جمهوری گفت: به دلیل آسیب هایی که در عرصه های مختلف به جامعه وارد شده، مسئولان به ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی بر این موضوع تاکید ویژه دارند و دستور داده اند که روسای سه قوه جمع شده و فکری برای رفع مشکلات آسیب های اجتماعی و فرهنگی کنند.
بروجردی، مساله یابی در حوزه فرهنگی و اجتماعی را یک ضرورت برشمرد و ادامه داد: همه مسائل در حوزه های مختلف از جمله در عرصه اقتصاد، سیاست و تعاملات سیاسی، می توانند وامدار مسائل فرهنگی باشند.
وی تاکید کرد: بفرض مثال برای استفاده صحیح از منابع موجود از جمله در حوزه آب لازم است که با مردم از داشته ها و دانسته های آنها صحبت کرد.
بروجردی گفت: وجه فرهنگی کمتر محل نزاع است و می تواند ابزاری برای مفاهمه و گفت و گو باشد و این امری است که به عنوان مسلمان، آن را از پیامبر اکرم (ص) یاد گرفته ایم.
وی با تاکید بر اینکه باید با وجود باورهای مختلف هر فرد، بکدیگر را بپذیریم، افزود: فضایی باید فراهم کرد که با هم تبادل اندیشه داشته و با هم به گفت و گو بنشینیم و کارهایی را انجام دهیم که تعالی جامعه را به دنبال داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد:وقتی رهبر معظم انقلاب اسلامی با ابلاغ سند چشم انداز، آینده مورد نظر را تشریح می کنند، این امر باید زمینه ای برای همکاری و تعامل برای رسیدن کشور به این نقطه قرار گیرد.
بروجردی گفت: موفقیت های ما نشان می دهد که می توانیم از تجربیات گذشته استفاده کرده و از سندهای موجود استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم به جایی برسیم که جمهوری اسلامی ایران در دنیا حرف اول را بزند، باید فرهنگ را فصل مشترک دیدگاه های خود قرار داده و از تجربیات گذشته خود نیز استفاده کنیم.
بروجردی اظهار داشت: بی شک تمامی اهداف بیش بینی شده در اسناد پیش رو قابل دستیابی است.
وی بیان کرد: سند ایران ۱۴۰۴ آماده شده است و باید با آینده نگری، رسیدن به اهداف این سند را از هم اکنون انجام دهیم.
رئیس اسناد ملی کشور با اشاربه به اینکه باید گردش اطلاعات به خوبی محقق شود افزود: دولت با ایجاد دولت الکترونیک این کار را انجام داده و این کار، فرصت بسیار ارزشمندی است.
بروجردی شفاف سازی و اعتماد سازی را مورد تاکید قرار داد و گفت: اگر در ارائه گزارش ها شفاف اقدام کنیم، اعتماد افزایش یافته و سرمایه اجتماعی هم تقویت شده و همدلی ایجاد می شود و با ایجاد همدلی کارهای بزرگی را می توان انجام داد.
وی اظهار داشت: همه ما می خواهیم که ایران در قله رفیع اقتدار منطقه ای قرار گیرد و در جایگاهی باشیم که حرفی برای گفتن داشته باشیم و این جز با تعامل با هم ، درک متقابل و بهره گیری از ظرفیت های شغلی یکدیگر دست یافتنی نخواهد بود.
۷۴۴۰/ ۵۰۵۴

همچنین مطالعه کنید:

چند آمار جالب از متفاوت‌ترین گزارش سال

به گزارش کسب و کار نیوز، در این گزارش که در قالب ۲ برگه امتحانی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.