صفحه اصلی / اقتصادی / بازرگانی و تجارت / محدودیتی در تامین ارز مورد نیاز کشور وجود ندارد
محدودیتی در تامین ارز مورد نیاز کشور وجود ندارد

معاون وزیر صنعت

محدودیتی در تامین ارز مورد نیاز کشور وجود ندارد

معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به این که آنچه در مساله برجام پیش آمد یک فرصت ملی است، گفت: هیچ مشکل و محدودیتی در تامین ارز مورد نیاز بخش های مختلف از جمله حوزه صنعت وجود ندارد و باید از فرصت به وجود آمده برای تقویت توسعه یافتگی اقتصادی کشور استفاده کرد.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا، معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به این که آنچه در مساله برجام پیش آمد یک فرصت ملی است، گفت: هیچ مشکل و محدودیتی در تامین ارز مورد نیاز بخش های مختلف از جمله حوزه صنعت وجود ندارد و باید از فرصت به وجود آمده برای تقویت توسعه یافتگی اقتصادی کشور استفاده کرد.
‘حسن یونس سینکی' عصر دوشنبه در جلسه شورای مدیران سازمان صنعت، معدن و تجارت قم و تشکل های صنفی در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی این استان، افزود: اتفاقی که در حوزه نرخ ارز رخ داده است اقتصادی نیست و قیمت آن نسبت به گذشته گران نشده و حتی کاهش هم پیدا کرده است؛ نرخ دلار قبل از تک نرخی شدن آن چهار هزار و ۸۵۰ تومان بود، اما اکنون هر دلار با قیمت چهار هزار و ۲۰۰ تومان مبادله می شود.
وی با بیان اینکه برای طراحی سامانه نیما از مدتها قبل، اقدام های لازم صورت گرفته است، گفت: برای تامین ارز مورد نیاز کشور نه تنها اکنون، بلکه تا سال های آینده نیز مشکلی وجود ندارد و ذخایر ارزی کشور توانایی پاسخگویی به نیازهای بخش های مختلف را دارد.
وی ادامه داد: مشکل هایی که برخی اوقات در سامانه نیما مشاهده می شود، قابل حل است و می توان هر کدام از آن ها را به صورت مصداقی برطرف کرد.
سینکی گفت: رسالت دولت دراجرای سیاست های ارزی، استمرار توسعه یافتگی و آرامش کشور و هیچ گاه ارز برای دولت دستمایه سود آوری نبوده است.
وی افزود: می دانیم که سیاست های اعمال شده در زمینه اختصاص ارز، مشکل هایی را به وجود آورده است، اما این مساله با مشارکت اجتماعی همه بخش های کشور در آینده نزدیک به طور کامل برطرف می شود و دغدغه خاصی اقتصادی خاصی در این زمینه وجود ندارد.
وی ادامه داد: برجام و خروج آمریکا از آن تنها یک تصمیم اقتصادی نبود و نمی توان به آن به صورت تک بعدی نگاه کرد.
معاون وزیر صنعت گفت:برجام یک فضای آرامش بخش ایجاد کرد که روند توسعه کشور را سرعت بخشید و باعث باثبات شدن امنیت ملی و کاهش هزینه های تولید شد، حال رفتار زشت رئیس جمهوری یک کشور در مقابل آن را باید با استفاده از ظرفیت های ملی پاسخ داد.
وی بیان کرد: در دنیای امروز اقتصاد و سیاست با هم وابستگی های شدید دارند و در این شرایط ما باید با به کارگیری روش های جدید با تهدیدهای دشمن مقابله کنیم.
توافق جامع و نهایی هسته‌ ای وین با عنوان شناخته شده و رسمی برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام در راستای توافق جامع بر سر برنامه هسته‌ای ایران و به دنبال تفاهم هسته‌ای لوزان، در سه‌شنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۴ در وین اتریش بین ایران، اتحادیه اروپا و گروه ۱+۵ (شامل چین، فرانسه، روسیه، انگلستان، آمریکا و آلمان) منعقد شد.
ترامپ رئیس جمهوری آمریکا سه شنبه هفته گذشته، خروج آمریکا از توافق نامه هسته ایران و ۱+۵ و بازگرداندن تحریم ها علیه ایران را اعلام کرد.رژیم صهیونیستی، عربستان ، امارات و بحرین در اقدامی هماهنگ اولین کشورهایی بودند که از اقدام ترامپ حمایت نمودند.
وی ادامه داد: درسال های اخیر ظرفیت های اقتصادی کشور بسیار بهبود یافت و تورم ۴۶ درصدی که از بین برنده هر سیاست اقتصادی بود، مهار شد.
سینکی با اشاره به جایگاه بسیار مهم حوزه صنعت، معدن و تجارت درفضای اقتصادی کشور، گفت: مقابله با قاچاق و تک نرخی کردن نرخ ارز، سیاست های راهبردی برای ساماندهی به بازار ارز هستند و مدیریت آن را پویا می کنند.
وی افزود: از زبان وزیر اقتصاد و دارایی و رئیس بانک مرکزی اعلام می کنم، هیچ مشکلی برای تامین ارز مورد نیاز کشور وجود ندارد و ما می توانیم مشکلات سامانه نیما را برای تخصیص ارز به متقاضیان حل کنیم.
وی ادامه داد: توسعه یافتگی کشور با مشارکت بخش خصوصی و بهره مندی از عقل جمعی جامعه سرعت می یابد، و در همین رابطه به همه فعالان اقتصادی اعلام می کنیم دغدغه ای برای تامین ارز مورد نظر خود نداشته باشند.
معاون وزیر صنعت گفت: با توجه به پیش بینی های صورت گرفته، نرخ ارز گران نخواهد شد و فعالان اقتصادی می توانند ارز مورد نظر خود را با قیمت تعیین شده چهار هزار و ۲۰۰ تومان تامین کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به شعار سال در حمایت از کالای ایرانی اشاره کرد و افزود: راهکار تحقق این شعار تنها اقتصادی نیست و باید تمام ظرفیت های فرهنگی و اجتماعی جامعه برای هویت بخشی به آن بسیج شود.
وی ادامه داد: هرکس در هرکجای دنیا پرچم کالای ایرانی را برپا کند، مورد حمایت ماست و تمام ظرفیت های اقتصادی کشور در این راستا بسیج شده اند.
سینکی با اشاره به لزوم آرامش بخشی به جامعه گفت: از رسانه های مختلف و از جمله صدا و سیما می خواهیم در ارائه آمار های اقتصادی به جامعه توجه لازم را به خرج دهد تا مطالب به اشتباه در اختیار مردم قرار نگیرد.
وی همچنین با بیان این که قانون مالیات بر ارزش افزوده به نفع صنعت، نیست، افزود: قانون مالیات بر ارزش افزوده برای صنعت قابل دفاع نیست و باید دراین خصوص بانمایندگان مجلس مذاکره کرد تا قانون تغییر کند، دولت نیز نسبت به این مساله بی تفاوت نیست و پیشنهادهای اصلاحی خود را به نهادهای قانون گذار ارائه داده است.
معاون وزیر صنعت در ادامه به لزوم بهره برداری از نمایشگاه فرش دستباف استان قم در سال جاری اشاره کرد و گفت: فرش قم، نماد کالای ایرانی است که سابقه درخشانی در معرفی هویت ملی ما دارد و به همین دلیل باید حمایت های لازم از آن به عمل آید.
طرح احداث نمایشگاه دائمی فرش قم نزدیک عوارضی آزادراه قم – تهران با توجه به حضور سالانه ۲۰ میلیون گردشگر در این استان، در زمینی به مساحت ۱۰هکتار مصوبه هیات دولت وقت در سال ۱۳۸۹ است که در سال های ۹۰ تا ۹۴ مبلغ ۸۶ هزار و ۵۲۰ میلیون ریال برای ساخت آن اختصاص یافت.
قم مهمترین مرکز تولید فرش ابریشم دستباف کشور است و بیش از ۹۰ درصد فرش دستباف تولید شده در این استان به کشورهای مختلف صادر می شود، سالانه به طور متوسط ۴۰ هزار مترمربع فرش ابریشم دستباف در قم تولید و در سال حدود ۱۰ میلیون دلار فرش از استان صادر می شود.
۲۷ هزار بافنده، ۳۵۰ واحد تولیدی، ۱۳۰ واحد فروش، ۱۰ کارگاه رنگرزی، ۴۰ کارگاه قالیشویی و ۳۱ کارگاه تعمیر و مرمت، تحت نظارت اتحادیه فرش دستباف قم فعالیت می کنند؛ همچنین انجمن هنرمندان طراح و نقاش فرش قم دارای ۲۰۰ عضو و اتحادیه تعاونی های تولید کننده فرش دستباف روستایی استان قم دارای پنج هزار بافنده است.
اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف قم و شرکت سهامی فرش قم با ۵۰۰ خانوار قالیباف زیر پوشش از دیگر بخش های فعال در حوزه فرش دستباف است، کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قم نیز ۷۰۰ خانواده قالیباف را زیرپوشش دارد.
وی همچنین با تاکید بر اقدام های انجام شده برای ساماندهی بازار در نزدیکی ماه مبارک رمضان، افزود: اجرای طرح ملی ضیافت و بهره گیری از ظرفیت فروشگاه های زنجیره ای برای عرضه کالاهای مورد نیاز مردم از جمله اقدام های صورت گرفته در این بخش است.
سینکی در بخش دیگری از سخنان خود به حضور میلیونی زائران بارگاه کریمه اهل بیت (ع) در قم اشاره کرد و گفت: باید ظرفیت اقتصادی بخش گردشگری و خدمات این استان بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
وی همچنین لزوم استفاده از فضای مجازی، فروشگاه های زنجیره ای و کارگاه های کوچک برای تقویت حجم اقتصاد کشور را مورد توجه قرار داد و افزود: مقابله در برابر این فضاهای نوین ایجاد شده صحیح نیست و باید به دنبال ساماندهی آن باشیم.
حسن یونس سینکی، معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت، با سفر به قم علاوه بر بازدید از چند واحد صنعتی در جریان آخرین وضعیت نمایشگاه فرش دستباف قم قرار گرفت و با شماری از فعالان بخش های اقتصادی قم به گفت و گو پرداخت.
۲ هزار و ۳۹۴ واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ در قم وجود دارد که ۹۴ درصد به بخش صنایع کوچک اختصاص یافته است؛ از این تعداد ۲ هزار و ۲۵۶ واحد مربوط به صنایع کوچک، ۷۵ واحد مربوط به صنایع متوسط و ۶۳واحد مربوط به صنایع بزرگ است؛ همچنین ۵۳ هزار تن در بخش صنعت قم مشغول به فعالیت هستند.
استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه(ع) – قنوات – و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.

همچنین مطالعه کنید:

۳۰ درصد واردات در سال آینده با ارز آزاد تأمین می‌شود

به گزارش کسب و کار نیوز، هجدهمین نشست از دوره دهم هیأت نمایندگان اتاق ایران …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.