صفحه اصلی / اقتصادی / بورس / چرا ۲۹ نماد معاملاتی در بورس متوقف است؟
چرا ۲۹ نماد معاملاتی در بورس متوقف است؟

چرا ۲۹ نماد معاملاتی در بورس متوقف است؟

تا پایان روز معاملاتی گذشته در بورس تهران ۲۹ نماد معاملاتی متوقف بودند که از بین آنها توقف ۴ نماد مربوط به سال های ۱۳۹۵ یا ۱۳۹۶ است که در همین زمینه مدیریت عملیات بازار بورس تهران به ارائه توضیحاتی پرداخت.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، تا پایان روز معاملاتی گذشته در بورس تهران ۲۹ نماد معاملاتی متوقف بودند که از بین آنها توقف ۴ نماد مربوط به سال های ۱۳۹۵ یا ۱۳۹۶ است که در همین زمینه مدیریت عملیات بازار بورس تهران به ارائه توضیحاتی پرداخت.

 تا پایان معاملات روز گذشته بورس تهران، ۲۹ نماد معاملاتی در بازارهای اول و دوم متوقف بودند. علت توقف این نمادها موضوعاتی چون مجمع عمومی عادی، به طور فوق‌العاده یا سالیانه، افشای اطلاعات با اهمیت بود.

این نمادهای متوقف عبارتند از: به‌پرداخت ملت، کنتورسازی ایران، بیمه آسیا، حمل و نقل توکا، محورسازان ایران خودرو، ایران دارو، گروه مپنا، سیمان ارومیه، سیمان فارس، سیمان فارس نو، سیمان قائن، سیمان سپید نی ریز، داروسازی زهراوی، دوده صنعتی پارس، شرکت پاستوریزه پگاه اصفهان، صنایع آذرآب، فولاد خراسان، لوله و ماشین‌سازی ایران، فرآورده‌های نسوز آذر، معادن منگنز ایران، پتروشیمی مبین، نساجی بجنورد، های وب، گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید، بانک پاسارگاد، سرمایه‌گذاری ساختمان ایران، لیزینگ خودروی قدیر، سرمایه‌گذاری ملت و گروه صنعتی ملی.

در این بین این نمادها، نماد شرکت کنتورسازی ایران از تاریخ ۱۳ شهریور ۱۳۹۵ متوقف است. بانک پاسارگاد از تاریخ ۲ آذرماه ۱۳۹۵ متوقف است. سرمایه‌گذاری ملت از ۲۱ اسفند ماه ۱۳۹۶، صنایع آذرآب از ۳ تیرماه ۱۳۹۶ متوقف هستند. مابقی نمادهای متوقف عمدتا مربوط به توقف در سال ۱۳۹۷ هستند.

گفتنی است از سال گذشته سازمان بورس دستورالعمل جدید توقف و بازگشایی نمادها را اجرایی کرده است. این سازمان اعلام کرده بود که از زمان اجرایی شدن این دستورالعمل نمادهای معاملاتی در بورس و فرابورس حداکثر ۹۰ دقیقه متوقف خواهند ماند.

سید مهدی پارچینی -مدیریت عملیات بازار بورس تهران- در مورد دستورالعمل توقف و بازرگشایی معاملات در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: این خبر که سازمان بگوید نمادهای متوقف حداکثر تا ۹۰ دقیقه بازگشایی شود را من تایید نمی‌کنم چرا که من خودم این خبر را نشنیده ام و مقررات هم اینطور نمی گوید.

وی توضیح داد: ما سه مدل توقف داریم اولین نوع توقف مجامع است در صورتی که شرکت به مجمع برود تا زمانی که تصمیمات مجمع به تایید سازمان نرسد باز نمی شود. یک نوع توقف مربوط به انتشار اطلاعات با اهمیت توسط شرکت است که اگر نوع الف باشد نماد با دامنه باز می‌شود و اگر نوع ب باشد با دامنه بسته باز می شود. در نوع الف اطلاعات هر زمانی داده شود بازگشایی نماد فردای آن روز انجام می شود اما در نوع ب اگر اطلاعات تا قبل از ساعت ۱۱ صبح داده شود ۶۰ دقیقه بعد بازگشایی می‌شود در غیر این صورت ساعت ۱۰ صبح فردا باز می شود.

پارچینی ادامه داد: اگر ناشر اطلاعات را ندهد برای اینکه ملزم شود آن اطلاعات را افشا کند نماد تعلیق می شود. برای بازگشایی نمادهای تعلیق شده محدودیت زمانی وجود ندارد. اما در موارد دیگری که گفتم سازمان یا بورس میتواند حداکثر تا ۵ روز کاری متوقف نگه دارد. اگر نیاز بود بیش از ۵ روز کاری متوقف باشد عنوان تعلیق به آن میزند و تعلیق این ها سه تا ۱۰ روز و حداکثر ۳۰ روز می تواند باشد.

وی افزود: اگر ۳۰ روز گذشت یا نماد تحت احتیاط باز می شود و به بازار اعلام می شود که این شرکت شفاف نیست و یا اصلا باز نمی‌شود و برای اخراج از بورس می رود. بستگی به شدت ابهام دارد.

پارچینی درباره علت توقف نماد سرمایه‌گذاری امید گفت: دیروز ناشر اطلاعاتی از نوع الف داده است، اما اطلاعات نوع الف نبوده یعنی ناشر در انتخاب اطلاعات اشتباه کرده است و سازمان به آن ایراد گرفته و آن هم اطلاعات را اصلاح کرده است و این نماد بازگشایی خواهد شد.

همچنین مطالعه کنید:

معامله ۳۶هزار میلیارد تومان کالا و محصول در بورس

به گزارش کسب و کار نیوز ، آمار معاملات بازار فیزیکی بورس کالای ایران نشان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.