به گزارش کسب و کار نیوز،یوسف خدادادی در جلسه کارگروه بانوان و خانواده در استانداری اردبیل اظهار کرد: آمار طلاق ثبت شده در سال ۹۵ بیش از ۳ هزار و ۲۷۶ مورد بوده که این رقم در سال گذشته به کمتر از ۳ هزار و ۱۰۸ مورد رسیده که براساس آمارهای ثبت احوال ۵٫۱ درصد و آمار ثبت اسناد نیز ۲٫۵ درصد کاهش را شاهد هستیم.
وی با بیان اینکه بیش از ۵۷ هزار و ۲۳۰ فقره پرونده به مراجع قضایی در حوزه خانواده ارجاع شده است، خاطرنشان کرد: از این تعداد پرونده بیش از ۸ هزار و ۶۰۱ مورد مربوط به مباحث خانواده بوده است.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل در مورد دعاوی مطرح شده در دادگاه خانواده بیان کرد: عمده مباحث مربوط به طلاق، جهیزیه، مهریه و نفقه بوده و در استان اردبیل اولین دعاوی حقوقی مربوط به مباحث خانواده است که بیش از ۸ هزار و ۶۶۱ فقره را شامل میشود.
خدادادی افزود: بعد از مباحث خانواده مطالبه وجه دیگر دعاوی حقوقی مطرح شده در استان است که ۶ هزار و ۹۰۰ مورد را شامل میشود.
وی به افزایش ۵ درصدی مراجعین به محاکم خانواده اشاره کرد و گفت: آمارر ارائه شده در مورد ثبت طلاق مربوط به ادارات ثبت احوال و ثبت اسناد آماری متفاوت است و ما هنوز دلیل این تفاوت آماری را نمیدانیم.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل اضافه کرد: ثبت اسناد در سال گذشته آمار ثبت طلاق را ۳ هزار و ۱۰۸ مورد با ۲٫۵ درصد کاهش به نسبت سال ۹۵ اعلام کرد در حالی که آمار ثبت احوال نشان میدهد میزان طلاق ثبت شده ۳ هزار و ۱۰۸ مورد بوده که ۵٫۱ درصد کاهش نشان میدهد.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل با بیان اینکه در سال ۹۵ به نسبت سال قبل از آن با ۲۱ درصد افزایش طلاق روبرو بودیم، خاطرنشان کرد: استان اردبیل در نرخ رشد طلاق رتبه اول را داشت که با اقدامات انجام شده در سال گذشته روند کاهشی در ثبت طلاق بین دو تا ۵ درصد به ثبت رسیده است.
خدادادی در ادامه به علل و عوامل ثبت طلاق در استان اردبیل براساس تحقیقات میدانی رخ داده در مراجع قضایی اشاره و بیان کرد: ۲۰ دلیل عمده طلاق در استان اردبیل با تحقیقات گسترده مشخص شده که این دلایل مربوط به مسایل فرهنگی، اخلاقی، خیانت همسران، فقر، اعتیاد و برخی تفاوتها در سن ازدواج بوده که به عنوان عامل و عنصر طلاق یاد شده است.
وی به مشکل ازدواج زودهنگام دختران در اردبیل در سنین ۱۵ تا ۱۷ ساله اشاره و اظهار کرد: عمده این ازدواجها منجر به طلاق میشود و در کنار ازدواج زودهنگام ما با مشکل ازدواج دیرهنگام نیز در استان اردبیل روبرو هستیم، به طوری که ازدواج به هنگام مورد غفلت و بیتوجهی قرار گرفته است.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل ادامه داد: عدم شناخت کافی زوجین و ضعف مهارت در زندگی دو دلیل عمده طلاق زوجین در استان اردبیل محسوب میشود که ما اقداماتی را در دادگستری با هدف رفع این آسیبها و مشکلات آغاز کردیم که آموزش پیش از ازدواج یکی از این راهکارهاست که اثرات پیشگیرانهای در حوزه طلاق داشته است.
خدادادی به فعالیت مراکز مشاوره تخصصی در حوزه اشاره و بیان کرد: زوجین قبل از ثبت ازدواج خود باید هم در آموزش پیش از ازدواج و هم در مراکز مشاوره حضور پیدا کرده و آموزشهای مورد نظر را یاد بگیرند.
وی به برخی پیشنهادات در ارتباط با کاهش طلاق اشاره کرد و گفت: باید آموزش عمومی را در محلات، محیطهای اداری و … با هدف آگاهسازی عمومی مورد توجه قرار دهیم به طوری که در سرفصل تحصیلی دانشآموزان و دانشجویان این مهارتها گنجانده شده و به صورت تدریجی و سیستمی به جوانان ما آموزش داده شود.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل به اهمیت موضوع مشاورههای قبل از ازدواج و طرح برخی از مباحث مهم در شروع زندگی اشاره کرد و گفت: باید آنقدر این مشاورهها را تقویت و توسعه دهیم تا قبح مراجعه به مشاور شکسته شده و زمینه حل مشکلات به صورت علمی و تخصصی فراهم آید.
انتهای پیام