صفحه اصلی / فرهنگی / شیپور را از سر گشاد نواختن است
شیپور را از سر گشاد نواختن است

کسر مبالغی از قراردادهای هنرمندان

شیپور را از سر گشاد نواختن است

محمد معتمدی می‌گوید که اقدام سازمان تامین اجتماعی در راستای کسر مبالغی از قراردادهای هنرمندان، ضربه محکمی به روند چرخ حرکتی فعالیت‌های فرهنگی، هنری وارد می‌کند و نواختن شیپور از سر گشاد آن، است!

محمد معتمدی می‌گوید که اقدام سازمان تامین اجتماعی در راستای کسر مبالغی از قراردادهای هنرمندان، ضربه محکمی به روند چرخ حرکتی فعالیت‌های فرهنگی، هنری وارد می‌کند و نواختن شیپور از سر گشاد آن، است!

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا ، اسفندماه سال گذشته پیش حمیدرضا نوربخش ـ مدیرعامل خانه موسیقی و مدیرجشنواره موسیقی فجر از دوره سی‌ویکم تا سی‌وسوم ـ از اقدام سازمان تامین اجتماعی در راستای کسر مبالغی از قراردادهای هنرمندان گله کرده و گفته بود «حدود دو سال پیش، ما به طور ناگهانی با پدیده‌ای مواجه شدیم که برای همه جامعه هنری و هنرمندان شوک آور بود. ما یک‌باره دیدیم که در قراردادها اعداد عجیب و غریبی به نام بیمه اضافه شده است که درصد بهت‌آوری دارد.»

او با بیان اینکه این مبلغ بین ۱۶ تا ۴۰ درصد قراداد هنرمندان است، اظهار کرده بود «از آن زمان تا امروز این طرح اجرا شده و مسئولان تأمین اجتماعی نیز بر اجرای آن مصر هستند اما مسئله اینجاست که هیچ توجیه و تشریح وضعیتی برای این مبالغ ارائه نمی‌شود تا هنرمند بداند که این اعداد را برای چه چیزی پرداخت می‌کند و ما به ازای آن چه خدماتی از سوی سازمان تأمین اجتماعی به آنان ارائه می‌شود.»

نوربخش همچنین گفته بود «هنرمندی که قرار است دو ساعت برنامه‌ای را روی سن اجرا کند و برود چرا به این بیمه نیاز دارد؟ این در حالی است که همه هنرمندان ما در مراکز مختلفی مانند مؤسسات آموزشی، فرهنگی و هنری خود یا زیرمجموعه صندوق اعتبار هنر بیمه تأمین اجتماعی هستند و حق بیمه پرداخت می‌کنند. حال مسئولان پاسخ بدهند این پرداخت‌ها چه توجیهی دارد؟ در ازای این مبلغ چه چیزی پوشش داده می‌شود؟ آیا این مبلغ بیمه حوادث است یا خدمات دیگری را شامل می‌شود. لازم است که مسئولان این مشکلات را رفع کنند.»

او در این زمینه از علی ربیعی ـ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ـ خواسته بود در این زمینه پاسخگو باشد و هشدار داده بود «جامعه موسیقی آماده اعتراض گسترده است و ما دیگر نمی‌توانیم این نارضایتی پیش آمده را کنترل کنیم. مگر درآمد یک هنرمند در سال چقدر است؟ اگر مبالغ دریافتی این افراد را در طول سال سرشکن کنیم، می‌بینیم که از کف حقوق کارگری نیز کمتر است. حال باید بابت این مسئله نیز پرداخت به تأمین اجتماعی داشته باشند؟»

این هنرمند در ادامه بیان کرده بود «مبلغ حوزه فرهنگ و هنر آنقدر ناچیز است که وقتی ما در حوزه مالیات با مسئولان وزارت اقتصاد و دارایی صحبت می‌کردیم، می‌گفتند کل عدد مالیات حوزه فرهنگ و هنر با پرداخت چند شرکت برابری می‌کند و مبلغ خاصی نیست. حال چطور سازمان تأمین اجتماعی بدون توجیه برای هنرمندانی که در جای دیگری بیمه هستند، چنین ارقامی را تعیین می‌کند؟»

در این میان محمد معتمدی ـ خواننده آواز ایرانی ـ در گفت‌وگویی با ایسنا، معتقد است این تصمیم «خیلی عجیب» است و می‌گوید: اگر چنین تصمیمی و سیاستی به واقعیت بپیوندد، عملا ضربه محکمی به روند چرخ حرکتی فعالیت‌های فرهنگی، هنری وارد می‌شود کما اینکه در تمام دنیا فعالیت‌های هنری نه تنها از مالیات معاف هستند بلکه دولت‌ها، شهرداری‌ها و نهادهای ذی‌ربط بودجه و سوبسیدی را برای کمک سالیانه به آن‌ها اختصاص می‌دهند.

او ادامه می‌دهد: احساس می‌کنم این اقدام در راستای ترویج فرهنگ، اصلا اقدام مناسبی نیست و شیپور را از سر گشادش نواختن است. این موضوع فعالیت‌های هنری را کم‌رونق خواهد کرد.

این هنرمند اظهار می‌کند: ما در جامعه مشاغل غیرمفید زیادی داریم که مالیات نمی‌دهند؛ تا دلتان بخواهد بخش عمده مشاغل جامعه ما واسطه‌گری و کارهای مضر برای اقتصاد مانند قاچاق و … است؛ آن‌وقت هنرمندی که خون دل می‌خورد باید چنین مبالغی را پرداخت کند.

همچنین مطالعه کنید:

چند آمار جالب از متفاوت‌ترین گزارش سال

به گزارش کسب و کار نیوز، در این گزارش که در قالب ۲ برگه امتحانی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.