دکتر علی اکبر شیخی فینی در گفتوگو با ایسنا، در خصوص برگزاری مسابقات ملی مناظره با اشاره به نقش موثر دانشجویان در پیشرفت سیاسی هر جامعهای بیان کرد: اجتماعی شدن دانشجویان، تمرین تحمل نظر مخالف و توانایی صحبت کردن از جمله مهارت هایی است که در مسابقات مناظره برای شرکتکنندگان ایجاد می شود و افزایش پیدا می کند.
وی افزود: مناظرههای دانشجویی میتوانند در افزایش آگاهی دانشجویان نقش موثری داشته باشند و ابعاد جدیدی را پیش روی آنها بگذارد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: برگزاری این مسابقهها را کمک به رشد و ارتقای توانمندیهای دانشجویان و برگزاری این مسابقهها گامی اساسی در جهت نهادینه کردن فرهنگ گفتوگو است.
شیخی افزود: مسابقات مناظره گامی مؤثر در پیاده سازی فرهنگ گفتوگوی سازنده، نقد آرای مخالف در فضایی امن و گسترش کرسیهای آزاد اندیشی در میان دانشجویان به عنوان خط مقدم مطالبهگری در مسائل مختلف فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است.
وی با بیان اینکه برای توسعه همه جانبه کشور نیازمند تربیت نیروی انسانی خلاق، منتقد و ایده آفرین است، گفت: دانشگاه وظیفه دارد فارغ التحصیلانی را به جامعه معرفی کند که ایده آفرین، منطقی و با جسارت باشند و بتوانند ایدهها و اندیشههای خود را جامه عمل بپوشانند.
شیخی با بیان اینکه هدف از برگزاری این مناظرات لبیک به مطالبات مقام معظم رهبری است، ادامه داد: در مناظره مهم شنیدن است و پاسخ به سوالات باید بدون تخریب و جنبه نقد داشته باشد و نباید منجر به هنجار شکنی شود.
وی اظهار کرد: اگر شرایطی ایجاد کنیم که اندیشهها آزاد شوند، آزاد اندیشی شکل میگیرد و یکی از اقداماتی که شوق آفرینی و پویایی را در دانشگاهها رقم میزند و سبب شده دانشجویان بیپرده آنچه را که در دل دارند دلسوزانه بر زبان آورند، برگزاری مسابقات مناظره دانشجویی است.
رئیس دانشگاه هرمزگان گفت: مناظرات ملی دانشجویی که برای اولین بار به همت و ابتکار جهاد دانشگاهی آغاز گردید سنت علمی و فرهنگی بسیار ارزشمندی است که امید است به تدریج به یک جریان اثرگذار فرهنگی تبدیل میشود.
انتهای پیام