صفحه اصلی / اقتصادی / صنعت و معدن / ارز ۴۲۰۰ تومانی به دست قطعه سازان رسید
ارز ۴۲۰۰ تومانی به دست قطعه سازان رسید

رییس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان کشور اعلام کرد

ارز ۴۲۰۰ تومانی به دست قطعه سازان رسید

رییس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان کشور اعلام کرد تخصیص ارز 4200 تومانی به قطعه سازان از حدود یک هفته پیش آغاز شد که این روند زمینه عادی شدن تدریجی شرایط در بازار قطعه و خودرو را فراهم می کند.

به گزارش کسب و کار نیوز، «محمدرضا نجفی منش» امروز – جمعه – اعلام کرد: مطابق وعده رییس جمهوری، تخصیص ارز تک نرخی ۴۲۰۰ تومانی وارد فاز اجرایی شده است و همه قطعه سازان می توانند نسبت به ثبت سفارش اقدام و پس از آن برای دریافت ارز به بانک مراجعه کنند.
این فعال قطعه سازی اعلام کرد تاکنون ۲ بار موفق به گشایش حواله با ارز تک نرخی از کشورهای هند و ایتالیا برای واردات مواد اولیه شده است.
وی اضافه کرد: یک فرایند معمولی برای گشایش حواله و دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی وجود دارد و دشواری خاصی به چشم نمی خورد.
نجفی منش تصریح کرد: تداوم این روند با توجه به اختلاف فاحش قیمتی دلار تک نرخی و دلار آزاد در بازار، عرصه را بر قاچاقچیان قطعات تنگ می کند.
رییس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان کشور تصریح کرد: با توجه به اثر رشد ۲۰ درصدی نرخ دستمزدهای امسال، تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی با اثر کاهشی بر هزینه تمام شده تولید همراه خواهد بود و به نظر می رسد اثری قابل توجه در قیمت قطعات داشته باشد.
بیش از ۸۵ درصد یک خودرو را قطعات آن تشکیل می دهد که شامل ۲۵ تا ۳۰ درصد قطعات پلاستیکی، ۳۰ درصد قطعات لاستیکی و بقیه قطعات فولادی و آلومینیومی است.
آمارها نشان می دهد حدود یک هزار و ۵۰۰ قطعه ساز در زنجیره تامین داخلی حضور دارند که توانمندسازی آنان و رفع موانع تولید می تواند سبب تقویت گوشه ای از کالاهای ایرانی شود که تولید آنها با دانش فنی به روز و بومی همراه است.
دولت از بیست و یکم فروردین ماه یکسان سازی نرخ ارز را با اعلام قیمت هر دلار ۴۲۰۰ تومان کلید زد و در روزهای گذشته ضمن تهیه و تصویب دستورالعمل های تامین ارز مورد نیاز هموطنان در دولت، شیوه های تخصیص ارز را اعلام کرد.
دیروز بانک مرکزی اعلام کرد: از زمان ابلاغ سیاست جدید ارزی تا هجدهم اردیبهشت ماه بیش از ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار با نرخ ۴۲۰۰ تومان برای تامین نیازهای کشور تخصیص داده شد.
اقتصام* ۳۰۶۵*۱۹۶۱*

همچنین مطالعه کنید:

ضرر قطعی برق برای صنایع چقدر است؟

به گزارش کسب و کار نیوز، علیرضا کلاهی صمدی رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع،‌معادن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.