صفحه اصلی / فرهنگی / سینما تئاتر تلویزیون / بازشناسی اسناد تاریخی سینما برای ما تعهد می‌آورد
بازشناسی اسناد تاریخی سینما برای ما تعهد می‌آورد

کارگردان پیشکسوت سینما

بازشناسی اسناد تاریخی سینما برای ما تعهد می‌آورد

مستندساز و کارگردان پیشکسوت سینما گفت: کهن‌ترین سند سینمای ایران و بازشناسی این اسناد تاریخی بیش از پیش برای ما نسبت به تاریخ و سینما تعهد می‌آورد.

مستندساز و کارگردان پیشکسوت سینما گفت: کهن‌ترین سند سینمای ایران و بازشناسی این اسناد تاریخی بیش از پیش برای ما نسبت به تاریخ و سینما تعهد می‌آورد.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا ، محمدرضا اصلانی در آیین رونمایی از کهن‌ترین سند حضور سینما در ایران گفت: این سند تاریخی به ما می‌گوید از بسیاری از کشورهای دیگر، در سینما تاریخ جلوتری داریم؛ حتی شاید پنجمین یا ششمین کشوری هستیم که دوربین و سینما داشتیم.
وی که چهارشنبه شب در تالار آبی موزه سینما سخن می گفت، افزود: این موضوع، دو مسئله را مطرح می‌کند؛ یک اینکه اگر چنین تاریخ بلندهنگامی در سینما داریم چرا تاکنون در تاریخ سینمای جهان حضور نداشتیم و اسمی از سینمای ایران در آن نیست.
این مستندساز پیشکسوت با اشاره به جوایز متعددی که سینماگران ایرانی از جشنواره‌های خارجی مطرح دنیا کسب کرده‌اند، افزود: این جوایز هنوز ما را به تاریخ سینمای جهان نبرده ‌است. جوایز و معروفیت با رفتن به تاریخ فرق می‌کند چراکه تاریخ مراحل تعقل هر جریانی است.
اصلانی گفت: متاسفانه با وجود چنین تاریخ و گذشته‌ای که داریم، آن را به تاریخ تبدیل نکرده‌اند. یک به این دلیل که تحولی که باید در سینما ایجاد می‌کردند، اتفاق نیفتاده و دیگر اینکه منتقدان ما که می‌توانستند با آثار برجسته، نحوه تعقل را از جهان ایرانی به جهان دیگری انتقال دهند، کم کاری کردند.
وی با اشاره به کهن‌ترین سند سینمای ایران خاطرنشان کرد: این شکل از تاریخ و بازشناسی اسناد تاریخی سینما بیش از پیش برای ما تعهد می‌آورد؛ هم نسبت به تاریخ و هم به سینما. وقتی ما چنین تاریخی داریم باید احترام و کارکرد بیشتری نسبت به سینما داشته باشیم و من این شکل از تعهد را از همه تقاضا دارم.
علیرضا قاسم خان، مدیرعامل موزه سینما نیز در ادامه این مراسم با اشاره به این که کهن‌ترین سند حضور سینما در ایران بیش از یکصد سال قدمت دارد، گفت: تمامی تلاش ما در موزه سینمای ایران تدوین تاریخ اجتماعی سینمای ایران و نخستین مرحله این حرکت، گردآوری، بررسی، پژوهش و تسهیل در دسترسی محققان است.
وی ادامه داد: از این رو، برگزاری این نمایشگاه و نمایشگاه‌ های دیگر و ارائه آثاری که به گونه‌ای مرتبط با تاریخ سینما و در مجموع فرهنگ و هنر ایران زمین است، در این راستا انجام شده است.
سارا خداکرمی مدیر روابط عمومی موزه سینما هم درباره رونمایی از این سند، گفت: موزه سینما به عنوان حافظ گنجینه سینمای ایران یکی از وظایف خود را بازشناسی اسناد و امر تاریخی می‌‌داند تا از خلال آن تصویری روشن از تاریخ و در اینجا تاریخ سینمای ایران ارائه شود. از این رو، به تماشا گذاشتن کهن‌ترین سند مرتبط با سینمای ایران، قدمی مهم در بازشناسی این سند تاریخی است.
در ادامه این مراسم محمد تهامی نژاد (پژوهشگر سینما)، محمدرضا اصلانی (سینماگر)، علیرضا قاسم خان (مدیرعامل موزه سینما)، مسعود نصرتی (مدیر کاخ گلستان) و سید احمد محیط طباطبایی رئیس ایکوم (کمیته ملی موزه‌ها) ایران از کهن‌ترین سند حضور سینما در ایران رونمایی کردند.
در پایان این آیین، کتابچه‌ای که ویژه کهن‌ترین سند مرتبط با سینمای ایران طراحی شده بود، در اختیار میهمانان قرار گرفت. در این کتابچه تحقیقات و نظریه زنده‌یاد «دکتر شهریار عدل» پیرامون این سند تاریخی ارائه شده است.
لادن طاهری (مدیرکل فیلمخانه ملی ایران) و فیروزه سپیدنامه، رئیس موزه ایران باستان از جمله افراد حاضر در این آیین بودند.

همچنین مطالعه کنید:

کاربران آپارات در ۶ ماه گذشته ۷۰ میلیارد دقیقه ویدئو تماشا کردند!

به گزارش کسب و کار نیوز ، بر اساس گزارش‌های رسمی منتشرشده سایت آپارات در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.