به گزارش کسب و کار نیوز، محمدمهدی عسگری در اولین نشست کمیته راهبردی انرژی شهرستان اصفهان، اظهار کرد: هر کدام از ادارات مرتبط با انرژی در زمانی مشخص دچار بحران می شوند و در راستای رسالت خود، برنامه هایی جهت مدیریت مصرف برگزار می کنند، در این راستا این کمیته برای هم افزایی بین ادارات و هم چنین اثر بخشی برنامه ها ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۴۰ هزار دانش آموز در ۱۱۰ مدرسه آموزش های لازم برای مدیریت مصرف برق را دیده اند، افزود: در استان ۱۸۰ هزار دانش آموز مقطع راهنمایی در ۶۰۰ مدرسه مشغول به تحصیل هستند که اگر تمام سازمان ها و ادارات در این راستا با یکدیگر همکاری داشته باشند، وقت و هزینه کمتری برای آموزش مدیریت مصرف انرژی خواهیم داشت.
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان گفت: در سال گذشته ۶۰ نفر از مدیران و معاونین مدارس، به عنوان مجری طرح آموزش دیده اند، هم چنین علاوه بر آموزش، ۲۰ هزار دانش آموز و ۲۰ هزار نفر از مادران آنها در خصوص مدیریت مصرف برق آموزش دیده اند.
وی اظهار کرد: پخش پوستر، سی دی و کارت همیار انرژی و هم چنین برگزاری امتحان از آموزشهای داده شده از دیگر اقدامات این اداره در آموزش و پرورش است، هم چنین میزان مصارف پس از آموزشها بررسی شده و به کسانی که در مصرف آنها تغییر مشاهده شده، هدیه اهدا شده است.
عسگری افزود: اثربخش نبودن آموزش ها و فرهنگ سازی ها در گذشته نشان می دهد که آموزش ها ایراد داشته، اما اکنون با اصلاح روش های آموزش، ایجاد جذابیت و تداوم آن می توان تاثیرگذار بود، این در حالی است که آموزش ها موجب کاهش ۵۰ درصدی مصارف شده است.
وی با بیان اینکه به دنبال جذب همکاری خبرنگار ویژه انرژی هستیم و در این صورت می توان در رسانه های مکتوب و مجازی موثر بود، اظهار کرد: البته بسیاری از مصارف را نمی توان کنترل کرد. بسیاری از منازل به خصوص در شمال شهر اصفهان از وسایل برقی قدیمی استفاده می کنند که این خود مصرف انرژی را افزایش می دهد.
مشکل مالی، مهمترین مساله در فرهنگ سازی است
رئیس ایمنی بهداشت و محیط زیست شرکت گاز استان اصفهان نیز در این نشست، اظهار کرد: سال گذشته انعقاد تفاهم نامه میان شرکت گاز و آموزش و پرورش با آموزش به پنج هزار نفر از کارکنان و دانش آموزان و هم چنین انعقاد تفاهم نامه با بهداشت برای فرهنگ سازی مصرف بهینه گاز انجام شده است.
فریدون مقدس افزود: مشکل اصلی در اجرای برنامه های آموزش و فرهنگ سازی، مشکل مالی است، زیرا فرهنگ سازی هزینه بر است. البته ایجاد کمیته برنامه خوبی است که با همکاری سازمان ها و ایجاد تفاهم نامه میان آنها می توان هزینه ها را تقسیم و آن ها را کاهش داد.
وی گفت: شهرداری، مخابرات، صدا و سیما، آموزش و پرورش، خانه بهداشت، شرکت گاز و … همه با هم می توانند در این راه قدم بردارند و به کاهش مشکلات مالی کمک کنند، در این صورت فرهنگ سازی اثر بخش تر خواهد بود.
هم چنین مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در این نشست اظهار کرد: در سال ۱۳۹۳-۱۳۹۴ تفاهم نامه بهینه سازی مصرف انرژی میان تمام ارگان ها استان با حضور استاندار امضا و کمیته آن با محوریت نظام مهندسی تشکیل شد، اما پس از چند جلسه ادامه پیدا نکرد. در این صورت اگر به دنبال توسعه کمیته باشیم پس از مدتی این هم متوقف خواهد شد.
آسیه سادات ملاباشی افزود: هر سازمان خود به تنهایی تفاهم نامه هایی دارد و هر کدام اقداماتی برای فرهنگ سازی انجام داده اند، اما همه سازمان ها می توانند در این مسیر در کنار یکدیگر قدم بردارند، تنها باید برنامه ریزی ها و تصمیماتی که گرفته می شود، عملیاتی شود.
سلحشور کارشناس دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق اصفهان نیز در ادامه این نشست، اظهار کرد: باید روش های فرهنگسازی را تغییر دهیم و تنوع ایجاد کنیم. توزیع برق در مساجد رایگان است، این در حالی است که مساجد بیشترین مصرف را داشته اند و باید در این رابطه با شورای شهر صحبت شود.
انتهای پیام