صفحه اصلی / اقتصادی / انرژی / صادرات گاز ایران به روزانه ۲۰۰ میلیون مترمکعب افزایش می یابد
صادرات گاز ایران به روزانه ۲۰۰ میلیون مترمکعب افزایش می یابد

مدیرعامل شرکت ملی گاز:

صادرات گاز ایران به روزانه ۲۰۰ میلیون مترمکعب افزایش می یابد

مدیرعامل شرکت ملی گاز با بیان اینکه صادرات روزانه 200 میلیون مترمکعب گاز در برنامه ششم توسعه هدف گذاری شده است، گفت: اولویت بازار صادراتی گاز ایران، کشورهای همسایه است.

به گزارش کسب و کار نیوز، «حمیدرضا عراقی» روز سه شنبه در نشست خبری که در حاشیه بیست و سومین نمایشگاه بین المللی صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، برگزار شد، اظهار داشت: قرارداد با عمان از جدیدترین قراردادهای حوزه گاز است که از سوی وزیر نفت پیگیری می‌شود.
وی با یادآوری اینکه تعاملات بین المللی از مهم ترین عواملی هستند که بر روند قراردادهای صادرات گاز تاثیر می گذارند، اظهار داشت: زمانی که در حال مذکره با کویت برای صادرات گاز از طریق بصره یا به صورت مستقیم بودیم، ماجرای سفارت عربستان پیش آمد که مذاکرات را تحت تاثیر قرار داد و متوقف کرد.
عراقی افزود: خط ششم و خط نهم سراسری، از مهم ترین عوامل رشد صادرات گاز ایران در بازارهای ترکیه، عراق، افغانستان، پاکستان و کشورهای جنوبی ایران است.
وی با بیان اینکه اکنون روزانه بطور میانگین ۳۰ میلیون مترمکعب گاز به ترکیه صادر می شود، گفت: میزان متوسط صادرات گاز به بغداد نیز روزانه ۱۰میلیون مترمکعب است که بر اساس قرارداد، در سال دوم ۱۲ میلیون و پس از آن روزانه ۲۵ میلیون مترمکعب گاز به بغداد صادر می شود،
مدیرعامل شرکت ملی گاز با بیان اینکه زمینه صادرات گاز به بصره آماده است، گفت: پیش بینی می کنیم در نیمه نخست امسال صادرات گاز به بصره اجرایی شود.
عراقی ادامه داد: میانگین صادرات گاز ایران به ارمنستان یک میلیون مترمکعب در روز است که در ازای آن برق دریافت می کنیم؛ البته ارمنستانی‌ها در روزهای اخیر خواهان دریافت گاز بیشتری شده اند.
وی گفت: دو نوع صادرات گاز به جمهوری آذربایجان انجام می شود؛ در بخش نخست حدود یک میلیون مترمکعب گاز از جمهوری آذربایجان به نخجوان معاوضه (سوآپ) می شود و در نوع دوم، یک شرکت ایرانی در ترکمنستان گاز را خریداری کرده و در جمهوری آذربایجان به میزان ۶ میلیون مترمکعب در روز می‌فروشد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز با تاکید بر اینکه صادرات گاز ایران منجر به مشارکت ایران در افزایش قدرت سیاسی، اقتصادی ایران در ابعاد منطقه‌ای و بین‌المللی می‌شود،‌ اظهار داشت: با توجه به اینکه ایران نخستین کشور دارنده منابع گازی دنیاست، می‌تواند با استفاده از این مزیت اقتصادی خود، نقش مهمی در تجارت بین المللی گاز ایفا کند.
وی به سوآپ گاز ترکمنستان به سایر بازارها اشاره کرد و اظهار داشت: ما هر میزان که بتوانیم بیشتر خودمان را در تجارت جهانی گاز درگیر کنیم، از نظر توان سیاسی و اقتصادی به نفع کشور است. این روند کاملاً طبیعی است که گاز را ارزان تر بخریم و گران‌ تر بفروشیم.

** برنامه اتصال روزانه ۱۰ روستا به شبکه گاز
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران به برنامه این شرکت برای تکمیل توسعه شبکه گازرسانی به روستاها اشاره کرد و گفت: شعار امسال ما این است که هر روز ۱۰ روستا را به شبکه گاز متصل کنیم تا به جایی برسیم که سال آینده گازرسانی به شبکه‌های روستایی که بالغ بر ۳ هزار و ۵۰۰ روستا می شود، به اتمام برسد.
وی ادامه داد:‌ البته گازرسانی به روستاهای باقیمانده سخت‌تر و مسیرهای گازرسانی طولانی‌تر است، بنابراین پس از ارزشیابی طرح‌ها و این که آیا گازرسانی به این مناطق برای کشور توجیه اقتصادی دارد به گازرسانی می‌پردازیم، در غیر این صورت از روش‌های دیگری مانند گاز مایع (ال.پی.جی) یا گاز طبیعی مایع (ال.ان.جی) و دیگر روش‌ها، گاز طبیعی را در اختیار روستاهای مورد نظر قرار خواهیم داد.

**لزوم تامین بودجه آبونمان
مدیرعامل شرکت ملی گاز درباره حذف بودجه یک هزار میلیارد تومانی آبونمان اظهار داشت: حذف آبونمان از بودجه شرکت ملی گاز، مشکلی است که باید توسط مجلس حل شود و با وجود این کاستی، شرکت ملی گاز هرگز در ارائه خدمات مطلوب به مردم توقف نمی‌کند.
عراقی افزود: در مورد ابطال آبونمان و حذف بودجه یک هزار میلیارد تومانی شرکت ملی گاز به دنبال راه حل هایی برای رفع این مشکل و تداوم نگهداشت شبکه گازرسانی کشور هستیم.
وی با یادآوری اینکه شرکت گاز به دنبال ایجاد منابعی برای ادامه سرویس دهی مطلوب به مردم و مشترکان است، افزود: بودجه تامین شده از طریق آبونمان تنها برای ارائه خدمات به مردم استفاده می شد اما اکنون این رقم باید جبران شود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز اضافه کرد: مردم تنها سه هزار تومان در ماه به عنوان هزینه آبونمان از طریق قبض های گاز پرداخت می کردند و به تنهایی عهده دار تامین این بودجه نبودند بلکه تنها ۲۵ درصد از این رقم از طریق قبوض گاز مردمی تامین می شد.
وی اضافه کرد: ۷۵ درصد از سهم بودجه آبونمان از طریق دریافت این مبلغ از صنایع و پتروشیمی ها بود که متاسفانه قطع شده است بنابراین سهم صنایع نسبت به سهم مردم بسیار بیشتر بود.

** فراورش ۲۰۳ میلیارد مترمکعب گاز در سال ۹۶
مدیرعامل شرکت ملی گاز درباره تولید گاز گفت: در سال ۹۶ حدو ۲۱۲ میلیارد مترمکعب گاز ترش را دریافت کردیم که از این میزان ۲۰۳ میلیارد مترمکعب، فرآورش شد و به دست مصرف کننده رسید و بقیه نیز به سایر محصولات و فرآورده های گازی تبدیل شد.
عراقی میزان گازرسانی به بخش نیروگاهی در سال ۹۶ را حدود ۶۷ میلیارد مترمکعب اعلام کرد و اظهار امیدواری کرد که این رقم امسال از مرز ۷۰ میلیارد مترمکعب عبور کند.
وی افزود: میزان گازرسانی به بخش صنایع و پتروشیمی ها در سال ۹۶ حدود ۵۰ میلیارد مترمکعب و گازرسانی به بخش خانگی و تجاری حدود ۵۱۰ میلیارد مترمکعب و سهم سبد صادراتی گاز ایران در سال گذشته ۱۲ میلیارد مترمکعب بوده است.
به گزارش کسب و کار نیوز، بیست‌ و سومین نمایشگاه بین‎المللی صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با حضور ۱۰۵۳ شرکت ایرانی و ۶۰۰ شرکت خارجی از ۳۷ کشور دیگر از ۱۶ اردیبهشت گشایش یافت و فردا پایان می یابد.
نمایندگان جمهوری آذربایجان، اتریش، اسپانیا، آلمان ، امارات، انگلیس، ایتالیا، بلژیک، ترکیه، جمهوری چک، چین، روسیه، ژاپن، سوئد، سوئیس، فرانسه، کرواسی، کره جنوبی، لهستان، هلند، هند، فنلاند، هنگ کنگ، بحرین، قزاقستان، موناکو، کانادا، لیختن اشتاین، عمان، دانمارک، تایوان، آمریکا، نروژ، استرالیا، برزیل، مالزی و سنگاپور در این نمایشگاه شرکت کرده اند.
چین، آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، انگلیس، روسیه، ژاپن، کره‌جنوبی، اتریش و هلند پاویون اختصاصی دارند.
اقتصام**۲۰۲۲*۲۰۲۵

همچنین مطالعه کنید:

شارژ سهمیه سوخت فقط از طریق سامانه هوشمند سوخت امکان‌پذیر است

به گزارش کسب و کار نیوز ، «کرامت ویس‌کرمی» در گفت‌وگویی درباره پرداخت الکترونیکی بهای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.