به گزارش کسب و کار نیوز، «پیروز موسوی» امروز (دوشنبه) در حاشیه بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی نفت، گفت: در پایانه نفتی شمال پس از چند سال رکود، از پارسال سوآپ آغاز و خوشبختانه ماه گذشته هفتاد و یکمین نفتکش صادر شد.
موسوی افزود: اکنون سوآپ فقط با یک کشور انجام میشود اما برنامه افزایش مقصدها را در دستور کار داریم.
«براساس سواپ، محموله های نفتی کشورهای حاشیه دریای خزر در پایانه نفتی شمال در نکا تحویل و ما به ازای آن از طریق پایانه خارک صادر می شود».
به گفته وی، در سالهای اخیر برنامههای سرمایهای برای شتاببخشی به صادرات اجرا شده که شامل بازسازی اسکلهها، خطوط لوله و خطوط زیردریایی است.
** توانایی بارگیری روزانه تا ۶ میلیون بشکه در پایانه خارک
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی درباره میزان بارگیری نفت در سال ۱۳۹۶ نیز گفت: پارسال، طبق برنامه وزارت نفت یک هزار نفتکش در خارک پهلوگیری کردند.
وی درباره ظرفیت پایانه خارک گفت: اکنون ۹ پهلوگاه پایانه خارک آماده پهلودهی و بارگیری است و در صورت نیاز، متخصصان این شرکت میتوانند عملیات بارگیری کشتی به کشتی را نیز انجام دهند و روزانه تا ۶ میلیون بشکه توانایی بارگیری داریم.
به گفته وی، در اسکله شماره ۱۰ جزیره خارک، بازوی بارگیری با مشارکت جهاد دانشگاهی ساخته و نصب شده است که در ماههای آینده به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش کسب و کار نیوز، از اواخر مردادماه پارسال ۲میلیون و۲۰۰ هزار بشکه نفت خام سوآپ (معاوضه) کشورهای حاشیه خزر در پایانه نفتی نکا تخلیه و به پالایشگاههای نفت تهران و تبریز انتقال داده شد و امسال با ازسرگیری مرحله سوآپ و انتقال بیش از ۲ میلیون بشکه نفت از طریق خط لوله ۳۲ اینچ نفت شمال، این کار پس از حدود هشت سال توقف به مرحله پایداری رسید.
ایران از طریق سوآپ، نفت تولیدی کشورهای حاشیه دریای خزر مانند قزاقستان و ترکمنستان را در پایانه نکا تخلیه می کند و به ازای آن در پایانه های جنوبی کشورمان، نفت تحویل مشتریان می دهد.
بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با حضور ۱۰۵۳ شرکت ایرانی و ۶۰۰ شرکت خارجی از ۳۷ کشور دیگر از دیروز (یکشنبه) گشایش یافت.
نمایندگان جمهوری آذربایجان، اتریش، اسپانیا، آلمان ، امارات، انگلیس، ایتالیا، بلژیک، ترکیه، جمهوری چک، چین، روسیه، ژاپن، سوئد، سوئیس، فرانسه، کرواسی، کره جنوبی، لهستان، هلند، هند، فنلاند، هنگ کنگ، بحرین، قزاقستان، موناکو، کانادا، لیختن اشتاین، عمان، دانمارک، تایوان، آمریکا، نروژ، استرالیا، برزیل، مالزی و سنگاپور در این نمایشگاه شرکت کرده اند.
چین، آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، انگلیس، روسیه، ژاپن، کرهجنوبی، اتریش و هلند پاویون اختصاصی دارند.
این نمایشگاه از نظر وسعت و تعداد شرکتکنندگان نخستین در خاورمیانه و پنجمین در دنیا به شمار میرود که ۹۰ درصد شرکتکنندگان آن فعالان بخش خصوصی یا نیمهخصوصی اند.
مهمترین هدف برگزاری این نمایشگاه، تلاش برای جذب سرمایه و انتقال فناوری و معرفی شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی است.
بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، تا نوزدهم اردیبهشت ماه از ساعت ۱۰ تا ۱۸ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران دایر است.
اقتصام*۲۰۲۲*۱۰۷۰*۱۹۶۱*