به گزارش کسب و کار نیوز، دولت شامگاه بیستم فروردین سیاست یکسان سازی نرخ ارز را با نرخ هر دلار ۴۲۰۰ تومان آغاز کرد؛ فردای آن روز بانک مرکزی در دستورالعملی اجازه افتتاح حساب های سپرده ارزی به بانک ها را داد و از مردم خواست با توجه به اینکه نگهداری بیش از ۱۰ هزار یورو یا معادل آن به ارزهای دیگر مصداق قاچاق است، ارز خود را نزد بانک ها سپرده گذاری کنند و بابت آن سود ارزی دریافت کنند.
بر اساس این اطلاعیه همه اشخاصی که در گذشته ارز را به صورت اسکناس خریداری کرده اند و در تاریخ صدور این اطلاعیه بیش از ۱۰ هزار یورو یا معادل آن ارز در اختیار دارند، حداکثر تا پایان اردیبهشت ماه فرصت دارند برای سپرده گذاری ارزی یا فروش به بانک ها اقدام کنند.
زمان بروز بحران ارزی سال های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ نیز نظام بانکی گشایش حساب ارزی را در دستور قرار داد اما سود حساب ها را به ریال پرداخت.
این بار رییس کل بانک مرکزی به مردم اطمینان داده سود سپرده های ارزی به همان ارزی که افتتاح حساب انجام شده است، پرداخت می شود.
بانک مرکزی سقف نرخ سود سپرده های دلاری را پنج درصد و حساب های یورویی را چهار درصد تعیین و به بانک ها اعلام کرده است هر چقدر سپرده ارزی بگیرند، می توانند آن را نزد بانک مرکزی سپرده گذاری و سود دریافت کنند.
در همین پیوند، مدیرعامل پست بانک ایران اعلام کرد ارزهای مورد پذیرش در این بانک برای سپرده سرمایهگذاری فقط اسکناس دلار و یورو و حداقل سپردهگذاری نیز یک هزار دلار یا یک هزار یورو است.
«خسرو فرحی» افزود: مدت حسابهای سپرده سرمایهگذاری مدتدار ارزی ۶ ماهه بوده و درصورت توافق برای دورههای ۶ ماهه دیگر قابل تمدید است و بانک پرداخت اصل و سود سپرده ارزی سپرده گذاران نیز بهصورت ارز را تضمین می کند.
وی ادامه داد: نرخ سود سالیانه سپردههای مدتدار یورو ۵٫۲ درصد و دلار ۵٫۳ درصد است و درصورت درخواست ابطال سپرده ارزی قبل از سررسید با یورو نرخ سود ۰٫۵ درصد و دلار نیز یک درصد قابل محاسبه می شود.
به گفته وی، به سپردههایی که پیش از یک ماه ابطال شود سودی تعلق نمیگیرد.
اقتصام*۲۰۷۸*۱۹۶۱*