صفحه اصلی / اقتصادی / اقتصاد کلان / برنامه جامع عمران برای مقابله با سیاست برجامی آمریکا تدوین شود
برنامه جامع عمران برای مقابله با سیاست برجامی آمریکا تدوین شود

برنامه جامع عمران برای مقابله با سیاست برجامی آمریکا تدوین شود

یک کارشناس اقتصاد کلان پیشنهاد کرد برای مواجهه با پیامدهای خروج احتمالی آمریکا از برجام و توسعه اقتصاد داخلی، یک برنامه جامع عمران با اتکا به ظرفیت های کنونی و سرمایه گذاری های داخلی تدوین شود.

به گزارش کسب و کار نیوز،توافق هسته ‌ای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) بیست و سوم تیرماه سال ۱۳۹۴ (چهاردهم ژوئیه ۲۰۱۵) در وین بین نمایندگان جمهوری اسلامی ایران، اتحادیه اروپا و گروه ۱+۵ شامل انگلیس، فرانسه، آمریکا، روسیه، چین و آلمان امضا شد.
با اجرای برجام از دی ماه ۱۳۹۴، مقام های ایرانی بارها به کارشکنی های طرف مقابل بویژه آمریکا برای اموری مانند ارتباط های مالی و تجاری اعتراض کرده اند.
ترامپ که از بهمن سال ۱۳۹۵ به عنوان رییس جمهوری آمریکا بر سر کار آمده، بارها بر پایان دادن به برجام تاکید کرده است و اکنون بیست و دوم اردیبهشت ماه باید میان ادامه برجام یا خروج از آن تصمیم بگیرد.
در این پیوند، «فیروز توفیق» امروز در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: خروج ترامپ از برجام هم برای ایران و هم برای آمریکا هزینه هایی دارد اما برنامه ریزی ها باید مبتنی بر اقدام هایی برای کاهش پیامدهای ناشی از این امر باشد.
توفیق، تهدید رییس جمهوری آمریکا درباره خروج از برجام را با هدف بازی روانی دانست تا واکنش طرف های اروپایی را بداند.
وی یادآوری کرد: ایران اعلام کرده است در صورت خروج آمریکا از برجام، از این توافق خارج می شود و پیش بینی ها و تدابیر لازم را نیز در این چارچوب اندیشیده است.
این پژوهشگر مسائل اقتصادی گفت: با توجه به ظرفیت های اقتصادی کشور، اگر دولت بتواند یک برنامه عمران بدون اتکا به سرمایه گذاری خارجی پیش بینی شده در برجام و مبتنی بر ظرفیت های داخلی تدوین کرده و پیش ببرد، می تواند از پیامدهای ناشی از خروج آمریکا تا اندازه زیادی بکاهد.
«تحقق این امر مستلزم یک برنامه ریزی جدی است؛ همچنان که تاریخ اقتصادی ایران نشان داده در مقاطعی با درآمدهای بسیار کمتر به رشد هفت و هشت درصدی دست یافته است».
این کارشناس مسائل اقتصادی، درباره منابع مالی لازم برای عملی کردن برنامه جامع عمران اضافه کرد: این منابع با بهره مندی از همه ظرفیت های اقتصادی موجود در کشور قابل تامین است و نمی شود فقط به منابع انرژی متکی بود.
وی تاکید کرد برجام فقط به نفت منوط نمی شود که جذب سرمایه گذاری خارجی را از خود متاثر می کند. بنابراین توجه به برنامه جامع عمرانی برای کشور می تواند زمینه های توسعه را فراهم کند.

** دشواری های همگرایی با اروپا
این کارشناس اقتصاد کلان یادآوری کرد: پیشینه اقتصادی ایران نشان داده است توان مقابله با چنین تهدیدهایی را دارد؛ البته ارتباط با کشورهای اروپایی بدون حضور آمریکا راه حل آسان تری است که شاید به شکلی بتواند پاسخگو باشد اما اجرای آن بسیار دشوار است.
وی افزود: ارتباط با اروپا می تواند تا اندازه ای در زمینه صادرات نفتی و غیر نفتی چاره ساز باشد.
«با توجه به قابلیت های کشور از بعد فعالیت های هسته ای اعم از بهره مندی در ساخت نیروگاه ها بویژه نیروگاه های برقی مشکل خاصی نمی بینم اما باید از دیگر ظرفیت های اقتصادی موجود نیز برای توسعه کشور بهره برد».

** پیشداوری ممنوع
توفیق، وفاق و همگرایی دربرها برجام را از موفقیت های نظام خواند و گفت: مباحث اجتماعی و اقتصادی همراه با هم باید دیده شود و در این میان، وفاق مساله اساسی است.

اقتصام*۶۹۸۴*۱۹۶۱*

همچنین مطالعه کنید:

صدور ۹ همت برگه‌ تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک

به گزارش کسب و کار نیوز ، بر اساس گزارشات وزارت اقتصاد از مبارزه با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.