صفحه اصلی / اقتصادی / بازرگانی و تجارت / کرواسی از آغاز روابط کارگزاری بانک ها با ایران حمایت می کند
کرواسی از آغاز روابط کارگزاری بانک ها با ایران حمایت می کند

کرواسی از آغاز روابط کارگزاری بانک ها با ایران حمایت می کند

معاون نخست وزیر کرواسی در دیدار با رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران گفت: در مسیر روابط بانکی مناسب بین 2کشور اختلالاتی وجود دارد اما می توانیم بانک های خود را برای آغاز روابط کارگزاری تشویق و حمایت کنیم.

به گزارش عصر یکشنبه تارنمای بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، «مارتینا دالیچ» که وزیر امور اقتصادی کرواسی نیز است، افزود: محدودیت های بانکی و مالی مهمترین مانع گسترش مبادلات اقتصادی ۲ کشور است و باید به سرعت راه حلی برای رفع آن اندیشیده شود.
دالیچ تاکید کرد «با توجه به اینکه شرکت های کرواسی در حال آغاز مبادلات تجاری با ایرانند، مسیر روابط بانکی بین ۲کشور باید هموار شود».
وی با یادآوری سفر پارسال رییس جمهوری کرواسی به ایران و مذاکره هیات های مختلف این کشور با طرف های ایرانی تصریح کرد: اطمینان دارم روابط ۲ کشور در آینده بیش از پیش توسعه می یابد.

** توسعه روابط بانکی پیش نیاز گسترش مناسبات اقتصادی است
رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز در این دیدار گفت: توسعه روابط بانکی پیش نیاز گسترش مناسبات اقتصادی و تجاری ۲طرف است و ما وظیفه داریم با رفع موانع، این زمینه را فراهم کنیم.
«ولی الله سیف» بر آمادگی کامل ایران برای توسعه هرچه بیشتر روابط بانکی در چارچوب مقررات بین الملی تاکید کرد و ادامه داد: ایجاد روابط بانک های مرکزی ۲ کشور، انعقاد قرارداد حساب ویژه بانک های مرکزی برای تسویه مبادله های تجاری، شکلگیری روابط کارگزاری بانک های اصلی و تاسیس دفترهای نمایندگی و شعبه بانک های کرواسی در ایران از اقدام ها برای تقویت روابط بانکی ۲ کشور است.
سیف تصریح کرد: به طور حتم نبود روابط بانکی مناسب به از دست رفتن فرصت ها برای ۲کشور منجر می شود.
رییس شورای پول و اعتبار ابراز امیدواری کرد با توجه به روابط مناسب ۲طرف، در جلسه های آینده با هیات بانکی کرواسی به نتایج موردنظر رسیده و بستر لازم برای توسعه مبادلات تجاری فراهم شود.
به گزارش کسب و کار نیوز، کرواسی کشوری نیمه صنعتی عضو اتحادیه اروپا ‌با زیرساخت‌های قوی صنعت جهانگردی، حمل و نقل دریایی و کشاورزی به حساب می‌آید.
موقعیت منحصر به فرد این کشور در حاشیه شرقی دریای آدریاتیک و برخورداری از ۱۱۰۰ جزیره و سواحل طولانی، موجب شده است درآمدزاترین بخش اقتصاد این کشور در صنایع کشتی سازی، حمل و نقل دریایی، صنعت هتلداری و جهانگردی و مناطق آزاد تعریف شود و حدود هشت میلیارد یورو درآمد سالیانه از صنعت گردشگری داشته باشد.
سیاست بازسازی زیرساخت‌های اقتصادی و ایجاد فرصت‌های مناسب تجاری دولت کرواسی در ۲دهه گذشته، باعث جذب سرمایه گذاری خارجی شده است.
کشورهای غربی (بویژه اتریش، ایتالیا، لوکزامبورگ، فرانسه و هلند) تاکنون بیش از ۱۴میلیارد دلار در کرواسی و بخش‌های بانکداری، بیمه‌های اجتماعی، مخابرات، گردشگری، داروسازی، تولید آبمیوه وغیره سرمایه گذاری کرده اند.

اقتصام*۳۰۶۵*۱۹۶۱*

همچنین مطالعه کنید:

رشد ۸ درصدی اقتصاد نیازمند ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید است

به گزارش کسب و کار نیوز، محمود نجفی عرب امروز در بیست و یکمین نشست …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.