صفحه اصلی / فرهنگی / سینما تئاتر تلویزیون / نهادها دینشان را به هنر گفتمان‌ساز تئاتر ادا کنند
نهادها دینشان را به هنر گفتمان‌ساز تئاتر ادا کنند

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم :

نهادها دینشان را به هنر گفتمان‌ساز تئاتر ادا کنند

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: نهادهای مختلف و موثر باید با کمک به برگزاری جشنواره تئاتر دانشگاهی، دین خود را به این هنر گفتمان‌ساز ادا کند.

به گزارش کسب و کار نیوز، محمدهادی عسگری روز یکشنبه در دومین نشست خبری بیست و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران افزود: در حال فعال کردن ظرفیت نهادها هستیم تا بتوانیم برای برگزاری بهتر جشنواره تئاتر دانشگاهی همکاری لازم را داشته باشیم.
وی تعامل بیشتر نهادهایی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری تهران که وظیفه کمک به فضای عمومی هنر دارند را به منظور تقویت جشنواره تئاتر دانشگاهی خواستار شد.
دبیر سابق شورای فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم از جشنواره تئاتر دانشگاهی به عنوان یکی از رویدادهای تراز اول یاد کرد که به همت دانشجویان برگزار می شود.
وی تصریح کرد: سیاست جدید ما در برگزاری این جشنواره هنری، استفاده از همه ظرفیت هایی است که می تواند در این عرصه به اعتلای جشنواره کمک کند.
عسگری اظهار داشت: در این مسیر قرار است با کمک دانشجویان تدوین ساختارهای جدید را برای برنامه ریزی اصولی در دستور کار داشته باشیم تا بتوانیم در سال های آتی جشنواره را قوی تر برگزار کنیم.
وی با اشاره به برگزاری موفق بیست و یک دوره جشنواره تئاتر دانشگاهی، گفت: با ارزیابی و شناخت نقاط قوت و ضعف دوره های پیشین، باید ضمن ترسیم مسیر آینده، افراد موفق بیشتری به عرصه تئاتر حرفه ای کشور معرفی کنیم.
مدیر سابق باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران افزود: به دنبال حذف یا نابودی جشنواره تئاتر دانشگاهی نیستیم اما تجدیدنظر در ساختارها آغاز شده است که با تشکیل شورای مشورتی با دبیران ادوار گذشته، فضای مناسب تری ایجاد خواهد شد.
وی با بیان اینکه در گام اول پیش از برگزاری آیین اختتامیه فراخوان دوره بعدی جشنواره منتشر خواهد شد، تاکید کرد: چالش و دغدغه بعدی تئاتری ها وضعیت انتصابی دبیرهای جشنواره هاست که با ایجاد فضای مشورتی می توانیم این مساله را حل و به برگزاری بهتر جشنواره کمک کنیم.
عسگری بیان داشت: قصد داریم برای تشکیل شورای سیاستگذاری، مدل رسمی را از بین برده و از دبیران ادوار گذشته و فعالان این عرصه عضو داشته باشیم و در همین راستا، دبیر دوره بعدی جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی به صورت مشورتی انتخاب و به زودی معرفی خواهد شد تا فرصت موثر و مطلوب در اختیار منتخب قرار داده شود.
وی افزود: با این ایجاد این فرصت دبیر آینده می تواند فارغ از دغدغه های مالی فکر و عمل کند و در این دوره نیز با تامین اعتبار در روند برگزاری گشایش هایی اتفاق می افتد تا مشکلات حل شوند.

** دبیر جشنواره: برنامه ویژه در آیین اختتامیه برای نهادها داریم
دبیر بیست و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران به نقش تاثیرگذار فعالیتهای جمعی در پیشبرد امور مختلف اشاره کرد و گفت: حال امروز تیم اجرایی این دوره جشنواره خوب نیست زیرا نهادهایی که وظیفه همکاری و کمک به برگزاری این رویداد را داشتند، برخورد مناسبی از خود نشان ندادند.
حسین عبداللهی افزود: در برگزاری جشنواره، انتظار حمایت مالی از شهرداری نداشتیم و فقط خواستیم امکانات معمول خود را در اختیار جشنواره قرار بدهند به عنوان مثال، فضاهای لازم برای اسکان هنرمندان و سالن های اجرای نمایش را به صورت رایگان به ما بدهند.
وی درباره آثار رسیده به جشنواره تئاتر دانشگاهی بیست و یکم نیز گفت: پنج اثر از نمایش های مناطق به جشنواره اصلی راه پیدا کردند که اجرای آنها به جای تماشای فیلم-اجرا برای تشخیص کیفیت کارها بسیار موثر بود.
دبیر بیست و یکمین جشنواره تئاتر دانشگاهی یادآور شد: فروش بلیتهای جشنواره با همکاری سایت تیوال از نیمه شعبان آغاز شد و رضا مهدی زاده، بهزاد آقا جمالی، اشکان خیل نژاد، پانته‌آ پناهی ها و عباس جمالی به عنوان داوران بخش مسابقه تئاتر صحنه معرفی شده اند.

**جشنواره تئاتر دانشگاهی به شکل دولتی تصاحب شده است
معاون بخش آموزش و پژوهش بیست و یکمین جشنواره تئاتر دانشگاهی نیز در این نشست گفت: در این هفته تعداد ۳۰ سخنران از رشته های تئاتر و فلسفه و رشته های دیگر داشتیم که گفتمان بینا رشته ای با هدف گفت و گو در عرصه تئاتر با دیگر رشته ها برگزار شد.
علی محمدی با بیان اینکه خارج از مباحث این دوره از جشنواره حرف های بسیاری برای گفتن وجود دارد، تصریح کرد: این جشنواره باید یک بار دیگر بازنگری شود زیرا در بهترین حالت، دست دوم جشنواره تئاتر فجر محسوب می شود.
وی افزود: باید برای این جشنواره، وجوه ممتاز دیگری به وجود بیاید که با این روند برگزاری ممکن نیست و معتقدیم اجرای این رویداد به صورت دولتی، به بدتر شدن آن می انجامد.
محمدی با ادعای اینکه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این جشنواره را به تصاحب خود در آورده است، اظهار داشت: سیستم دولتی بر روند برگزاری این رویداد حاکم شده و اصل موضوع که تئاتر است به دست فراموشی سپرده شده است.
وی پیشنهاد کرد یک جمع عمومی از هنرمندان و تئاتری ها برای خروج جشنواره از این وضعیت کمک کنند.
بیست و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی از ۱۶ تا ۲۶ اردیبهشت ماه به دبیری حسین عبداللهی در تهران برگزار می شود.
فراهنگ ** ۷۵۶۱ **۱۰۵۵

همچنین مطالعه کنید:

کاربران آپارات در ۶ ماه گذشته ۷۰ میلیارد دقیقه ویدئو تماشا کردند!

به گزارش کسب و کار نیوز ، بر اساس گزارش‌های رسمی منتشرشده سایت آپارات در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.