به گزارش کسب و کار نیوز، رضا جمشیدی صبح امروز در شصت و سومین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: تاکنون ۶۲ جلسه از این ستاد برگزار شده است. تهیه برنامه عملیاتی اقتصاد مقاومتی دستگاههای اقتصادی استان در راستای تسریع در تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی و پروژههای مرتبط با دستگاههای مذکور در سال ۱۳۹۵ شناسایی قوانین و مقررات مخل کسب و کار در دبیرخانه استانی کمیته ماده ۷۶ قانون برنامه پنجم توسعه و پرداخت مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان برای تامین مالی و احدهای یکصد نفر کارکن و بیشتر در قالب طرح رونق تولید از اعم فعالیت های ستاد اقتصاد مقاومتی استان در سال ۹۵ بوده است.
وی ادامه داد: همچنین تفویض اختیار استان به شهرستانها در خصوص حل مشکلات واحدهای اقتصادی و تولیدی، تهیه، تدوین و پیشنهاد ۹۳ مورد از موارد قابل واگذاری اختیار به استان در حوزههای مختلف و تشکیل شورای راهبردی توسعه کارآفرینی در شهرستانهای منتخب استان از دیگر اقدامات این ستاد در سال ۹۵ بوده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: این ستاد در سال ۹۶ نیز ۱۹۱ پروژه اقتصاد مقاومتی تصویب کرده و برنامههای اجرایی بستههای پنجگانه رونق تولید و اشتغال، دستگاههای اجرایی ملی را پیگیری نموده است و همچنین برنامه اشتغال فراگیر و توسعه صادرات غیرنفتی استان در سال ۹۶ به کلیه دستگاههای اجرایی ابلاغ شد.
جمشیدی اضافه کرد: ابلاغ پروژههای اولویتدار ملی سال ۹۶ و طراحی و اجرای مدل توزیع اعتبارات ارتقای شاخصهای توسعه اقتصادی استان به مبلغ ۱۳۳۵ میلیارد ریال بین بخشهای مهم اقتصادی از دیگر برنامههای این ستاد در سال ۹۶ بوده است.
وی با اشاره به میزان واگذاری پروژههای در سال ۹۵ در استان، گفت: ۲۵۰۰ پروژه در سال ۹۵ واگذار شد. این در حالی است که سهم مصوب خراسان رضوی از واگذاریها ۱۰۸ پروژه بوده است. بر این اساس میزان واگذاریهای مورد تایید سازمان برنامه و بودجه کشور ۳۴۵ پروژه بوده است. از این جهت خراسان رضوی رتبه دوم کشور را در واگذاری پروژههای جدید و نیمه تمام در اختیار دارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی با بیان اینکه در سال ۹۶ نیز واگذاری 3000 پروژه مصوب ستاد اقتصاد مقاومتی کشور شد، تصریح کرد: سهم مصوب خراسان رضوی از این میزان ۱۴۵ پروژه بود که میزان واگذاری پروژهها در استان ۲۴۶ مورد بوده است. و ۱۹۴ پروژه از این تعداد مورد تایید سازمان برنامه و بودجه کشور قرار گرفته است.
جمشیدی خاطرنشان کرد: براساس اطلاعات دریافت شده از ۳۳ دستگاه اجرایی استان ۱۸ دستگاه اجرایی استان، تمام یا بخشی از برش استانی بستههای پنجگانه مرتبط با وظایف خود را از دستگاه اجرایی ملی دریافت نموده اند. همچنین تعداد ۱۳ دستگاه اجرایی استان، تاکنون مکاتباتی در ارتباط با اخذ برش استانی بستههای پنجگانه رونق تولید و اشتغال با دستگاههای اجرایی ملی ذی ربط انجام دادهاند و تعداد ۲ دستگاه نیز به صورت مکتوب اعلام نمودهاند، فاقد برش استانی در این طرح هستند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی ادامه داد: با توجه به مقایسه ارقام صادرات و واردات تراز بازرگانی خارجی گمرکات خراسان رضوی طی سال ۹۶ مثبت و معادل ۱۶۰۴ میلیون دلار است.
جمشیدی خاطرنشان کرد: میزان صادرات استانی طی سال ۹۶ معادل ۲۱۱۱ هزار تن به ارزش ۱۹۷۶ میلیون دلار بوده که نسبت به سال قبل از نظر وزنی ۰٫۳ درصد افزایش و از نظر ارزشی ۱۵ درصد رشد را نشان میدهد.
وی در خصوص میزان واردات استان طی سال ۹۶، عنوان کرد: این میزان معادل ۳۵۶ هزار تن به ارزش ۳۷۱٫۷ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزن ۱۷ درصد کاهش و از لحاظ ارزش ۶ درصد کاهش را نشان میدهد.
جمشیدی خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات ما در سال گذشته که تنها در استان ما صورت گرفت استفاده از کمک های فنی اعتباری در جهت تخصیص اعتبار بود. در این راستا ۶۶ میلیارد تومان در اختیار بخش های گردشگری، صنعت و معدن و خدمات و کشاورزی قرار گرفت. ۲۲ میلیارد تومان از این مبلغ به کمک های فنی اعتباری و سایر این مبلغ به این بخش ها تعلق گرفت.
وی با بیان اینکه این مبالغ به صورت رایانه سود تسهیلات به بخش تولید اختصاص یافت، گفت: که با این کمک ها ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای بخش تولید دریافت شد.
جمشیدی اضافه کرد: علی رغم کاهش نرخ مشارکت اقتصادی در کشور و اینکه نرخ بیکاری ما بیش از کشور بوده، در کاهش نرخ بیکاری استان عملکرد مناسب تری داشته و نرخ بیکاری استان ۱٫۸ درصد کاهش پیدا کرده است. در حقیقت تعداد بیکاران ما در استان ۳۰ هزار نفر کاهش داشته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی تاکید کرد: در سال گذشته علی رغم ایجاد ۱۲۴ هزار فرصت شغلی جدید، تعداد بیکاران ما افزایش داشت و این موجب شد نرخ بیکاران استان کمتر از آنچه مورد انتظار بود، کاهش داشته باشد. استان خراسان رضوی بالاترین میزان ایجاد فرصت های شغلی را در کشور داشته است.
انتهای پیام