صفحه اصلی / اقتصادی / بورس / جزییات وضعیت سهام شناور آزاد فرابورسی ها اعلام شد
جزییات وضعیت سهام شناور آزاد فرابورسی ها اعلام شد

بر اساس آمار سال ۹۶ :

جزییات وضعیت سهام شناور آزاد فرابورسی ها اعلام شد

آخرین درصد سهام شناور آزاد و رتبه ۹۷ شرکت‌ فرابورسی تا پایان اسفند ماه سال ۹۷ اعلام شد.

طرح

به گزارش کسب و کار نیوز، اداره نظارت بر ناشران فرابورسی سازمان بورس طبق روال معمول، آخرین درصد سهام شناور آزاد شرکت‌های فرابورسی را منتشر کرد که این آمار مربوط به دوره یکساله منتهی به پایان اسفند ۹۶ است.

بر اساس این گزارش، سهام شناور آزاد یکی از متغیرهای مهم در بررسی ها و از جمله نکات مدنظر سرمایه گذاران در انجام معاملات بوده و در ارزیابی ریسک نقد شوندگی سهام شرکت ها موثر است و طبق تعریف، مقدار سهمی است که انتظار می رود در آینده نزدیک قابل معامله باشد یعنی درصورت اخذ قیمت مناسب، آن را برای فروش ارائه می کنند.

از سویی دیگر، دربسیاری از بورس های دنیا شرکت هایی که کمتر از ۲۵ درصد سهام آنها، شناور آزاد باشد، از فهرست شرکت های بورسی حذف می شوند.

بدلیل آنکه اگر مالکین شرکتی نمی خواهند حداقل ۲۵ درصد سهام آنها بین مردم توزیع شود و علاقه مندند سهام را برای خود نگه دارند دلیلی برای حضور آنها دربازار متشکل سرمایه وجود ندارد.

به این ترتیب، سازمان بورس نیز در راستای شفاف سازی بازار و حرکت به سوی بازاری کارآ در مهر سال ۸۳ مصوب کرد سهامدار یا سهامداران عمده شرکت های متقاضی پذیرش در بورس موظفند حداکثر ظرف مدت ۲ سال از تاریخ درج، حداقل ۲۰ درصد سهم خود را به شکل گسترده توزیع کنند به گونه ای که حداقل ۲۰ درصد سهام شناورآزاد داشته باشد و حداکثر ظرف مدت یکسال از ابلاغ این مصوبه شرایط خود را منطبق کنند.

۵ شرکت دارای سهام شناور بیش از ۵۰ درصد

در این آمار که مربوط به ۹۷ شرکت‌ فرابورسی است، ۵ شرکت دارای سهام شناور بیش از ۵۰ درصد، ۲۲ شرکت بین ۲۵ تا ۵۰ درصد سهام شناور، ۴۱ شرکت دارای سهام شناوری بین ۱۰ تا ۲۵ درصد و ۲۵ شرکت نیز دارای سهام شناور بین یک تا ۱۰ درصد هستند.

همچنین ۳ بانک دی، سرمایه، گردشگری و موسسه مالی اعتباری کوثر به علت توقف نماد به ترتیب از ۳۰ تیر، ۴آبان، ۲۵ مرداد و ۲۶ بهمن سال ۹۵ فاقد سهام شناور آزاد هستند.

این گزارش می افزاید : ۱۰ شرکت «فولاد آلیاژی یزد با ۹۹٫۹ درصد، سیمان لار سبزوار، سرمایه گذاری توسعه و عمران استان کرمان، معدنی شمالشرق شاهرود، سرمایه گذاری تدبیرگران فارس و خوزستان، روان فن آور، توکارنگ فولاد سپاهان، توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی و بانک حکمت ایرانیان» به ترتیب بیشترین درصد سهام شناور آزاد را به خود اختصاص داده اند.

 پتروشیمی مارون با ۵ صدم درصد، «بیمه کوثر، تولید نیروی برق دماوند، فولاد هرمزگان جنوب، پتروصنعت گامرون، کشتیرانی دریای خزر، تولید برق ماهتاب کهنوج، بیمه اتکایی امین، هلدینگ میدکو و پالایش نفت شیراز» نیز کمترین درصد سهام شناور آزاد را دارا هستند.

همچنین مطالعه کنید:

واریز سود سهام عدالت برای ۴۴ میلیون سهامدار

به گزارش کسب و کار نیوز ، اما مبلغ واریزی سود سهام عدالت چه میزان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.