صفحه اصلی / فرهنگی / سینما تئاتر تلویزیون / جشنواره ملی فیلم کوتاه داستانی طلوع آغاز به کار کرد
جشنواره ملی فیلم کوتاه داستانی طلوع آغاز به کار کرد

جشنواره ملی فیلم کوتاه داستانی طلوع آغاز به کار کرد

سومین جشنواره ملی و نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه داستانی و مستند طلوع پارس شامگاه پنجشنبه در آیینی با گرامیداشت یاد علی معلم هنرمند فقید سینمای ایران در شیراز آغاز به کار کرد.

به گزارش کسب و کار نیوز، دبیر اجرایی این جشنواره در سخنانی در این آیین با بیان اینکه سومین دوره از این جشنواره با تغییر رویکرد نسبت به دوره‌های گذشته اجرا می‌شود، بیان داشت: در این دوره با بهره‌برداری از ظرفیت‌ فضای مجازی برمبنای تولیدمحوری و آموزش‌محوری کارگاه‌های آنلاین فیلمسازی برگزار خواهد شد.
حمیدرضا عوض‌دخت عنوان کرد: این جشنواره به‌صورت یک‌ساله برگزار می‌شود و از اردیبهشت‌ماه جاری آغاز شده و مراسم اختتامیه آن در اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸ برگزار خواهد شد.
وی تأکید کرد: امکان شرکت در کارگاه‌های آموزش آنلاین این جشنواره برای همه جوانان در همه نقاط جهان با هزینه بسیار اندک فراهم شده است.
دبیر اجرایی این جشنواره مهم‌ترین ویژگی جشنواره طلوع پارس را برپایی کانون های تولید فیلم خواند و تصریح کرد: هنرجویان برگزیده در کارگاه‌های مجازی که از شرایط علمی تولید فیلم برخوردارند، به کارگاه های تولید فیلم جشنواره طلوع پارس که در سراسر ایران برپا خواهد شد، دعوت می‌شوند و با حضور استادان راهنما فیلم‌های خود را تولید می‌کنند و در همین جشنواره شرکت می‌دهند.
جشنواره فیلم طلوع پارس از سال ۱۳۹۳ به میزبانی شیراز برگزار شده است و سومین دوره آن برای نخستین بار به‌صورت بین‌المللی برگزار می‌شود.
در دوره قبلی برگزاری این جشنواره، هنرمندان ۱۸ استان در این جشنواره شرکت کردند و ۲۴۰ اثر در بخش های مختلف از جمله فیلم کوتاه داستانی، مستند، پویانمایی و فیلمنامه به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد.
این جشنواره در دو بخش آزاد و ویژه با موضوع سبک زندگی ایرانی اسلامی برای گروه های سنی نوجوانان، جوانان و به ویژه دانشجویان و هنرمندان برگزار می شود.
** شیراز ظرفیت تبدیل به جریان اصلی فیلمسازی را دارد
کارگردان و منتقد سینمای ایران در سخنانی در آیین آغاز به کار جشنواره فیلم طلوع پارس گفت: انتظار می‌رود با کشف استعداد‌های جوان در شیراز در سال‌های آینده، این شهر به پایگاه فیلمسازی حرفه‌ای و یکی از جریان‌های اصلی فیلمسازی ایران پس از تهران تبدیل شود.
بهروز افخمی افزود: او همواره یادآوری می‌کرد که سینما جشن است و جشنواره‌ها محل خودنمایی نیست؛ بلکه محل شادکردن مردم و دور هم جمع شدن و لذت بردن از فرصتی است که در زندگی کوتاه همه ما وجود دارد.
این کارگردان سینما افزود: در جشن حافظ که علی معلم بنیانگذار آن بود، صرف‌نظر از باندبازی و جهت‌گیری‌های سیاسی و تشکیلاتی هیچ فیلمی نادیده گرفته نمی‌شد و متقابلاً هیچ فیلمی هم بیش از حد برجسته نمی‌شد؛‌ آنچه تاکنون در جشنواره فجر بسیار رخ داده، این است که برخی فیلم ها نادیده گرفته می شوند و این موضوع باعث تنزل اعتبار این جشنواره می شود.
افخمی با بیان اینکه فیلمسازی در عصر کنونی ارزان‌تر شده است، بیان کرد: با فراهم‌شدن امکان نمایش فیلم‌ها بیش از گذشته، اگر هیجان و شور جوانان شیرازی مورد تشویق قرار گیرد و سرکوب نشود می‌توان به آثاری فاخر و ارزشمند دست یافت که در عرصه‌های ملی و بین‌المللی اکران شود.
** برگزاری جشنواره‌های بین‌المللی درشهرستان‌ها مایه امیدواری است
داریوش فرهنگ، بازیگر و فیلمساز نیز درخصوص این جشنواره به ایرنا گفت: تصور اینکه در شهرستان جشنواره‌ای سینمایی برگزار شود، دور از انتظار است و اینکه جشنواره‌ای به‌صورت بین‌المللی آغاز به کار کند، مایه امیدواری است.
او خطاب به جوانان علاقه‌مند به فیلمسازی گفت: لازم نیست حرف‌های بزرگ زد، انسان‌های بزرگ ساده حرف می‌زنند، نباید از چیز‌های ساده زندگی گذر کرد.
در حاشیه این مراسم از استاد رحیم هودی هنرمند اهل استان فارس به پاس بیش از ۶۵ سال خدمت در عرصه هنر نمایش تقدیر شد.
۷۳۷۵/ ۲۰۲۷

همچنین مطالعه کنید:

کاربران آپارات در ۶ ماه گذشته ۷۰ میلیارد دقیقه ویدئو تماشا کردند!

به گزارش کسب و کار نیوز ، بر اساس گزارش‌های رسمی منتشرشده سایت آپارات در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.