به گزارش کسب و کار نیوز، دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران و انجمن علمی دانشجویی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر دومین دوره جشنواره انرژی خورشیدی را با هدف «ایجاد اجماع ملی به منظور افزایش بهرهوری از نخبگان جهت خودکفایی در حوزه انرژیهای تجدید پذیر » برگزار میکنند.
این مسابقه در سه بخش لیگ آب صنعتی با هدف یافتن سیستم های برتر جهت تبدیل آب شور به آب مقطر جهت کاربردهای صنعتی و تامین بخشی از مصارف کارخانجات، بخش آب شرب با هدف حل مشکل کمبود آب شرب در بسیاری از مناطق کشور و بخش تخلیه صفر مایع یا ZLD به منظور دفع پسماندها بدون آسیب رساندن به محیط زیست برگزار میشود. در واقع با استفاده از روشهای نوین، خروجی مایع سامانه را به صفر رسانده و و علاوه بر جدا کردن آب شیرین، باعث جدا سازی نمک میشود که در بسیاری از صنایع ارزش اقتصادی دارد.
همچنین در هر سه بخش فوق ورودی سیستمها آب شور بوده که غلظت این آب در هر بخش نسبت به بخشهای دیگر متفاوت است.
دومین دوره جشنواره انرژی خورشیدی ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت ماه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حضوره فعالین این حوزه برگزار خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه امیرکبیر، آب و انرژی دو مبحث مهم و مرتبط با هم در زمینه امنیت و توسعه پایدار در تمامی کشورهای جهان هستند. گرم شدن جهانی، انتشار آلایندههای زیست محیطی(گازها، کودها و سموم شیمیایی و …)، بالارفتن استانداردهای سطح زندگی، افزایش جمعیت و مدیریت غیراصولی منابع آبی باعث شده تا مسأله آب و انرژی در قرن بیست و یکم به یک بحران جهانی تبدیل شود.
آب به عنوان مایه حیات اعم از بشر و حیوانات و ماده مصرفی در بسیاری از فرآیندهای صنعتی و فعالیتهای تجاری نقش قابل توجهی داشته و یکی از ارکان مهم در تضمین امنیت غذایی، توسعه صنعت و تجارت در جوامع به شمار می رود.
استفاده بیش از حد از منابع آبهای سطحی و زیر زمینی، آلوده شدن منابع به مواد شیمیایی و میکروبی، کاهش بارندگی و تغییر اقلیم باعث شده تا نیاز برای تأمین آب با شرایط مناسب از دیگر منابع و روش ها احساس شود.
کشور ایران دارای عرض جغرافیایی ۲۰ تا ۴۰ درجه شمالی بوده و اکثر مناطق آن در منطقه کمربند پرفشار جنب حارهای قرار گرفته و به دلیل صاف بودن هوا و همچنین کم بودن عرض جغرافیایی، این مناطق در اغلب روزهای سال دارای تابش دریافتی خورشیدی بسیار بالایی هستند.
در واقع تخمین زده میشود میانگین تابش دریافتی در ایران نزدیک دو مگاوات ساعت بر مترمربع در سال و یا نزدیک ۱۰۱۲×۳/۳ مگاوات ساعت در سال در کل کشور باشد. این مقدار در برخی از مناطق ایران مانند مناطق مرکزی سیستان و بلوچستان به ۵/۲ مگاوات ساعت بر مترمربع در سال نیز میرسد.
با توجه به پتانسیل عظیم تابش خورشیدی در ایران و همچنین تعداد روزهای آفتابی در سال استفاده از سامانههای آب شیرینکن خورشیدی در اولویت خواهد بود. در این صورت انرژی مورد نیاز آب شیرین کن برای گرمایش آب شور و ایجاد بخار آب از آن رایگان بوده و میتواند پتانسیل مناسبی در این زمینه باشد.
فلات مرکزی ایران یکی از معروفترین مناطق خشک جهان محسوب میشود. کشور ایران با مساحت ۶۴۸/۱ میلیون کیلومتر مربع در جنوب غربی آسیا و در نوار خشک جهان قرار گرفته است. ۸۰درصد از کل سرزمین ایران از آب و هوای خشک و نیمه خشک برخوردار است.
کویر لوت و دشت کویر از بیابانهای اصلی و بزرگ ایران هستند. علاوه بر مناطق بیابانی، مناطق نیمه بیابانی حاشیه ی شهرها نیز مناسب هستند. از مساحت ۱۶۴ میلیون هکتاری ایران، ۴۳ میلیون هکتار (نزدیک به ۳/۲۶ درصد) را سرزمینهای بیابانی تشکیل میدهد که در سال، ۲۸۰ تا ۳۰۰ روز آفتابی برای بهرهبرداری گسترده از انرژی تابشی دارد.
طرح ایجاد نمایشگاه فناوری های مبتنی بر انرژی خورشیدی از هر دو منظر توسعه فناوری و تولید محصولات می تواند به عنوان یکی از کلیدی ترین طرحها در حوزه انرژی ایران مطرح شود.
انتهای پیام