به گزارش کسب و کار نیوز، حمید ظهرابی ضمن اعلام این خبر در حاشیه بازدید از تالاب “آق گل”، گفت: این برنامه باید اجرایی و غنی باشد و برای همه دستگاهها از جمله وزارت نیرو، جهاد کشاورزی و … افق مشخصی پیشبینی کرده باشد تابتوانیم نتیجهاش را پایش کنیم.
وی بر اصلاح الگوی کشت و آبیاری در حاشیه تالاب آق گل تاکید کرد و گفت: باید حق آبه تالاب از سوی وزارت نیرو تامین شود. احیای تالاب فصلی آق گل موجب جلوگیری از ریزگرد، ایجاد روحیه مردمی و احیای زیستگاه آبی پرندگان مهاجر میشود و دو استان مرکزی و همدان باید در تدوین برنامه مدیریت زیست بومی تالاب آق گل مشارکت کنند و متخصصان را در تدوین این برنامه به کار بگیرند.
وی خواستار بهبود انسجام استانی در مسئله تالاب آق گل شد و افزود: همزمان با تدوین و اجرای برنامه، جلوگیری از برداشت غیر مجاز، اصلاح مسیر رودخانه و بستن زهکشها میتواند برای حفظ آب در تالاب مفید واقع شود.
گفتنی است در جریان این بازدید مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی، سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان، مسئول محیط زیست آب منطقهای استانهای همدان و مرکزی، معاون آب منطقهای استان مرکزی و مدیر طرح تالابهای کشور حضور داشتند که در خصوص راهکارهای احیای تالاب آق گل به بحث و بررسی پرداختند.
بر اساس روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان، تالاب اق گل در جنوب شرقی روستای اسلام آباد از توابع شهرستان ملایر و روستای توتل در کنار کوه کت در مرز استانهای همدان و مرکزی با وسعتی افزون بر ۸۳۰ هکتار یکی از تالابهای مهم کشور و بزرگترین تالاب طبیعی استان همدان است و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست. آق گل با توجه به بافت و ضخامت تشکیلات زمینشناسی آن دارای قدمتی چهل هزارسالهاست و در زمره مناطق شکار ممنوع محسوب می شود. این تالاب یکی از زیستگاههای مهم پرندگان وحشی و مهاجر مانند فلامینگو، قو، غاز خاکستری، تنجه، اردک مرمری، اردک سرسبز، مرغ سقا، لک لک و حواصیل به حساب میآید. این تالاب به دلیل برداشتهای بیرویه از منابع آب زیر زمینی اطراف، تبدیل اراضی تالاب به زمینهای زراعی، کشت محصولات پر آب بر، خشکسالی، عدم تخصیص حق آب اکولوژیکی از سال ۸۸ به بعد، زهکشی و برداشت بیش از حد آب از تالاب و همچنین نبودن بارشهای مناسب در سال گذشته، به طور کامل خشک شده است.
انتهای پیام