به گزارش کسب و کار نیوز، لاریجانی در ابتدای سخنانش ضمن قدردانی از برگزاری سیوپنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم و تشکر از رئیس اوقاف و وزیر فرهنگ گفت: فرهنگ زیربنای مهمی در توسعه کشور است به طوری که بدون فرهنگسازی توسعه رخ نمیدهد. توسعه به بخشنامههای دولتی و قانونی نیست. اینها همه ابزار است توسعه در کشورها با اراده مردم محقق میشود.
وی ادامه داد: معمولا نشانههای وجود فرهنگ در کشورها را میزان خواندن روزنامه و کتاب عنوان میکنند. اینها نشانه است اما فکر میکنم آموزشهای قرآنی در بین کارهای فرهنگی نقش برتری دارد. چون در روایات متعدد آمده که جایگاه حاملان قرآن رفیع است. این نشان میدهد که راه توسعه واقعی برای کشورها و کمال برای انسانها انس با قرآن است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنده سایر شاخصها را نفی نمیکنم اما باید با رجوع به سنتهای اسلامی خود بدانیم چه شاخصی میتواند یک انسان را در تراز اسلامی تربیت کند. قرآن کتابی است که انسانها را از ظلمات به نور میبرد و انسان را به کمال میرساند. لذا جامعهای میتواند به توسعه برسد که با قرآن انس و علفت داشته باشد.
لاریجانی با اشاره به احادیثی از پیامبر(ص) درباره حاملان قرآن و جایگاه آنها گفت: کسی که تمام قرآن را حفظ کند و حامل قرآن باشد گویا نبوت را در دل خود جای داده و به درجات بالایی از معنویت و فهم حقیقت رسیده است. این یعنی حاملان قرآن بزرگترین نعمت را دارند که عالم به قرآن شدهاند.
وی با تاکید بر اینکه «قرآن کریم تجلی ذات اقدس الهی است»، گفت: کسی که حامل قرآن است نوعی از تجلی خدا را در خود میبیند؛ لذا اگر یک انسان بخواهد به حقیقت عالم دست پیدا کند باید به قرآن تمسک بجوید.
وی تاکید کرد: اگر میخواهیم کشور توسعه واقعی پیدا کند باید به سنت اسلامیمان رجوع کنیم. با تمسک به قرآن و مانوس بودن به آنها انسان و جامعه در تراز اسلامی قرار میگیرد. اینکه رهبری مکرراً جامعه را به انس با قرآن و یادگیری، حفظ و تعمل در آن توصیه میکند به دلیل کیفیتی است که قرآن در سازندگی انسان و جامعه دارد.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: بر این اساس اگر بخواهیم کشورمان توسعه پیدا کرده و امت اسلامی پیشرفت کند و از فتنه دور بیفتد باید اهل قرآن باشیم و باور کنیم که رشد واقعی و کمال جامعه از این راه میسر میشود. ممکن است مسیرهای دیگر کمککننده باشد اما جوهر اصلی رشد و کمال جامعه میر قرآن است.
لاریجانی با اشاره به طباطبایی یکی از حافظان قرآن گفت: سالها پیش کودکی به نام طباطبایی حافظ قرآن بود که حضورش در هر محافلی همه را تحت تاثیر قرار میداد. امروز این نسل در جامعه ما منتشر شده و تعدادی از آقایان و بانوان به قرآن توجه میکنند. بر این اساس آموزش و پرورش باید بهترین شیوه ها را برای آموزش قرآن در مدارس توسعه دهد. در نظاموظیفه نیز باید آموزش قرآن به نحوی گسترش یابد که در آن دوران ارتقاء معنوی را شاهد باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کارهای خوبی در رادیو و تلویزیون درباره انس جامعه با قرآن صورت گرفته است، گفت: انس جامعه با قرآن باعث پایداری و استقامت میشود.
لاریجانی در پایان با اشاره به سالروز واقعه طبس گفت: امروز روز حمله آمریکا به ایران در طبس است که فضاحتی برای کارتر و آمریکا به باور آورد. امام (ره) در آن زمان گفتند که خدا به شنها امر کرد که آمریکا را به این روز بیندازد این یعنی جامعهای که به قرآن تکیه کند کمکهای الهی هم به سمتش میآید.
انتهای پیام