صفحه اصلی / اجتماعی / جمع آوری جوایز سینماگران در موزه سینمای ایران کاری ارزشمند است
جمع آوری جوایز سینماگران در موزه سینمای ایران کاری ارزشمند است

داور بین‌المللی جشنواره جهانی فیلم فجر:

جمع آوری جوایز سینماگران در موزه سینمای ایران کاری ارزشمند است

عضو هیات داوران بخش مسابقه بین ‌الملل سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر گفت: کار موزه سینمای ایران در جمع آوری اشیا، اسناد و جوایز سینماگران بسیار سخت و تحسین برانگیز است

به گزارش کسب و کار نیوز، «ویرا لانگرووا»، «والری بو دو مارناک»، «احمد بویاچوغلو»، «آدور گوپالاکریشنان» و «رامان چاولا»؛ گروهی از داوران بخش مسابقه بین‌الملل سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر روز چهارشنبه از موزه سینمای ایران بازدید کردند.
بویاچوغلو از هنرمندان ترکیه و عضو هیات داوران آسیایی در این بازدید با ابراز خرسندی از حضور در موزه سینمای ایران، گفت: بسیار تحت تاثیر این موزه قرار گرفتم، ما در ترکیه تنها دو موزه خصوصی داریم که یکی از آنها در استانبول و دیگری در شهر آدانا قرار دارد.
وی با تحسین موزه سینمای ایران در جمع‌آوری گنجینه‌های فیلمسازان ایرانی، افزود: جمع آوری این میزان اشیا، اسناد و جوایز سینماگران کار بسیار سخت و قابل تحسینی است زیرا بسیاری از فیلمسازان، حاضر به اهدای جوایز خود به چنین فضاهایی نیستند.
بویاچوغلو در پاسخ به این سوال که کدام بخش از موزه سینمای ایران برای وی جذابیت دارد، ادامه داد: از همان ابتدا که وارد موزه شدم، تصاویر اشخاص، دستگاه‌ها و ابزارهای قدیمی سینمایی، مجموعه بزرگ جوایزی که جمع‌آوری شده نظر مرا به خود جلب کرد.
عضو هیأت داوران بخش مسابقه بین‌الملل سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر، تاکید کرد: در این مجموعه آثاری از دهه ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ میلادی دیدم که واقعا تحت تاثیر قرار گرفتم از این رو وقتی به ترکیه بازگردم، به مردم کشورم درباره این موزه خواهم گفت که این موزه واقعا زیباست.
«ویرا لانگرووا» منتقد و استاد دانشگاه در رشته سینما درباره موزه سینمای ایران نیز گفت: این موزه بسیار جذاب و برای پنجمین بار است که از آن دیدن می‌کنم زیرا بسیار زیبا و الهام بخش است و به من برای مطالعات و تحقیقات درباره تاریخ سینمای ایران الهام می‌بخشد.
وی با ابراز علاقه‌مندی خود به تاریخ سینمای ایران، افزود: درباره سینمای ایران و تاریخ آن مطالبی می‌نویسم و هر بار که از این موزه بازدید می‌کنم، به موارد جالبی پی می‌برم، جزییات بیشتری که به شما دید وسیع تری از تاریخ سینمای ایران ارائه می‌دهد.
لانگرووا که سردبیری چندین نشریه فیلم در اسلواکی و چک را برعهده دارد، ادامه داد: تاریخ سینمای ایران بسیار متنوع و با سبک‌های مختلف است، امروز بخشی از فیلم «دختر لر» را دیدیم که با همکاری هندوستان در آن کشور ساخته شده و دیروز نیز در جشنواره جدیدترین فیلم «مجید مجیدی» را تماشا کردیم که باز هم با همکاری هندوستان تولید شده است.
این داور بین المللی جشنواره اضافه کرد: در موزه سینمای ایران پوسترهای بسیاری با زبان‌های فرانسه، روسی و فارسی دیدم که نشان می دهد، سینمای ایران ظرفیت بسیاری برای همکاری و ارتباط با فرهنگ‌های دیگر دارد.
به گفته وی، این ویژگی بسیار مهم و به نوعی ارتباط و گفت وگوی بیشتر با سینمای جهان است.
وی تاکید کرد: بخشی از این سینما، سینمای ملی است اما بخش دیگر، همکاری با سایر کشورها برای تولیدات مشترک سینمایی و داشتن ویژگی تنوع فرهنگی است، سینمای ایران این سطح تنوع فرهنگی را در بیان داستان‌ها دارد و در زمینه فرهنگ‌های مختلف فعالیت می‌کند.
عضو هیات داوران بخش مسابقه بین‌الملل سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر، افزود: وقتی به سینمای ایران در گذشته و امروز نگاه می‌کنیم، این سطح بالای تعامل فرهنگی با دیگر فرهنگ‌ها را می‌بینیم که در حقیقت هسته اصلی این سینما، فرهنگ ایرانی است که توانایی برقراری ارتباط با سایر فرهنگ‌ها را دارد.
سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ۱۹ تا ۲۷ آوریل ۲۰۱۸ (۳۰ فروردین تا ۷ اردیبهشت ۱۳۹۷) در تهران در حال برگزاری است.
فراهنگ**۹۲۴۶**۱۸۸۰

همچنین مطالعه کنید:

رقم وام ازدواج سال آینده چند شد؟/مجلس سقف وام را تغییر نداد

به گزارش کسب و کار نیوز ، طبق مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴، رقم وام …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.