به گزارش کسب و کار نیوز و به نقل از گیزمگ، در پژوهش جدیدی مشخص شد که مورچههای “کلوبوپسیس”(Colobopsis) که در جنگلهای بارانی جنوب شرقی آسیا سکونت دارند، در مواجهه با شکارچیان، بدن خود را متلاشی میکنند.
دانش ما در مورد این مورچهها، به بیش از یک قرن پیش و نژادهای گوناگونی بازمیگردد که اطلاعات در مورد آنها، در اوایل سال ۱۹۰۰ ثبت شده بود اما وجود آنها، برای دههها و بدون کشف گونه جدیدی از سال ۱۹۳۵، به صورت یک راز باقی مانده بود.
سپس، یک گروه پژوهشی متشکل از حشرهشناسان، گیاهشناسان، میکروبیولوژیستها و شیمیدانهای استرالیا، تایلند و بورنئو، برای یافتن شواهد جدید، به جنگلهای جنوب شرقی آسیا رفتند.
آنها از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶، پنج سفر ۳۰ روزه جداگانه انجام دادند و گونههای مورچه کلوبوپسیس را در سکونت گاههای گوناگون، اعم از سطح تا سایبان جنگل مشاهده کردند.
نتایج نشان داد هنگامی که یک شکارچی، مورچهها را تهدید میکند، کارگرانی که رتبه پایینتری دارند، بدن خود را متلاشی میکنند. این اتفاق، به مرگ سریع مورچهها میانجامد اما در نتیجه آن، یک مایع سمی و چسبناک از غدد بدن آنها آزاد میشود که یا دشمن را از بین میبرد و یا از سکونتگاهشان دور میکند.
اعضای دیگر لانه هم رفتار عجیبی نشان میدهند. به نظر میرسد مسئولیت کارگرانی که رتبه بالاتری دارند، این باشد که در محل متلاشی شدن مورچههای قبلی، از سرهای بزرگ و و شاخکهای خود برای نگه داشتن مزاحمان در بیرون از لانه استفاده کنند.
این پژوهش، در مجله ” Zookeys” به چاپ رسید.
انتهای پیام