صفحه اصلی / تاثیر شعرهای محلی در زنده نگه داشتن گویش‌های بومی

تاثیر شعرهای محلی در زنده نگه داشتن گویش‌های بومی

محمد بشرا با بیان این‌که شعرها و نوشته‌های ما باید در بیان روشن فولکلور منطقه نقش داشته باشد، گفت: شاعران بومی که به گویش‌های محلی شعر می‌سرایند در احیا و زنده نگه داشتن گویش‌های بومی نقش قابل توجهی دارند.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، بزرگداشت زنده یاد احمد گرگین با عنوان «بشکسه دیل» پنجشنبه، ۶ اردیبهشت ۹۷ در سالن آمفی‌تئاتر شهید آوینی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان رودسر برگزار خواهد شد.
محمد بشرا شاعر و پژوهشگر  در آستانه برگزاری این مراسم با اشاره به اهمیت زنده نگه داشتن فرهنگ بومی در جامعه امروزی، خاطرنشان کرد:زنده نگه داشتن فرهنگ بومی نسل امروزی را با گذشته فرهنگی‌اش ارتباط می‌دهد و این پل ارتباطی باید به وسیله همه دست‌اندرکاران فرهنگی حفظ شود.
او با بیان ای‌نکه شعرها و نوشته های ما باید در بیان روشن فولکلور منطقه نقش داشته باشد، گفت: شعر بیشتر و برتر از نثر برای مخاطب جالب است و اثرگذارتر و شاعران در این زمینه باید بیشتر دقت نظر داشته باشند، زیرا به زبان مادری مخاطب می‌سرایند؛ به هر سبکی که می‌خواهد باشد.
بشرا در پاسخ به این‌که چگونه می‌توانیم از تلاش‌های چهره‌های فرهنگی که در حوزه زنده نگه داشتن زمینه‌های زبانی بومی نقش بسزایی دارند، قدرشناسی کنیم، یادآور شد: با انتشار آثار فرهنگی‌شان و تجلیل و بزرگداشت از آنان، نه پس از درگذشت شان، بلکه در زمان حیات‌شان. آن هم به صورت شایسته و گسترده، نه گاهگاهی و گذرا و این مهم بر عهده همه دوستداران زبان مادری است.
او اظهار کرد: نهادهای متولی باید حمایت مالی بیشتری از مراسم بزرگداشت داشته باشند، همچنین کسانی که استطاعت مالی لازم را دارند، باید کمک کنند، البته اگر برای زبان مادری شان اهمیت قائل‌اند.

همچنین مطالعه کنید:

رهبر انقلاب: ملت ایران هرکس که مزدوری آمریکا را کند، لگدمال خواهد کرد

به گزارش کسب و کار نیوز ، در خجسته سالروز میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.