فیس بوک به تازگی اعلام کرده که قصد دارد از این پس برای تولید محصولات سختافزاری و هوش مصنوعی برای خود یک تراشه اختصاصی بسازد.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از بلومبرگ، رسوایی فیس بوک که نزدیک به یک ماه پیش رسانهای و افشا شد، تاکنون توانسته ارزش سهام این غول تکنولوژی آمریکایی را به شدت کاهش بدهد و تغییر و تحولات بسیاری را برای مدیر عامل و مجموعه شرکت آن رقم بزند.
اما حالا طبق گزارشهای منتشره، به نظر میرسد که فیس بوک حتی با اتهام دست داشتن در نقض حریم شخصی کاربرانش هم دست از پیشرفت و توسعه سازمانش بر نخواهد داشت چراکه به تازگی اعلام کرده میخواهد برای محصولات مرتبط با هوش مصنوعی و سختافزاری تراشه اختصاصی توسعه داده و تولید کند.
این شبکه اجتماعی با این اقدام به جمع سایر غولهای تکنولوژی همچون اپل میپیوندد که میخواهند از وابستگی خود به تراشهسازهایی همچون اینتل، کوالکام و برودکام بکاهند و از انحصار آنها خارج شوند.
البته هنوز از اینکه فیس بوک بتواند از پس چنین کار بزرگی برآید، اطلاعات دقیقی در دست نیست اما میدانیم که تلاشهای فیس بوک هنوز در مراحل ابتدایی و آغازین است. بنابراین اظهارنظر درباره نحوه عملکرد، پیشرفت و کیفیت انجام این کار در این برهه زمانی زود است.
اپل در سال ۲۰۱۰ میلادی روند تولید و ساخت تراشههای اختصاصی برای محصولات خود را آغاز کرد و به تازگی نیز اعلام کرده بود که میخواهد از انحصار و وابستگی به کوالکام و اینتل دردسرساز بیرون بیاید و بدین ترتیب میزان سودآوری و درآمد عملیاتی خود را بهبود بخشیده و به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
گوگل نیز در اقدامی مشابه تراشه اختصاصی هوش مصنوعی خود را توسعه داده است و هم اکنون درحال گسترش این بخش از سازمان خود است.
با اینکه فیس بوک هم همچون گوگل و اپل توانایی ساخت و تجهیز تراشه و پردازنده های اختصاصی را دارد اما آغاز این پروسه تا اجرایی شدن کامل آن چندین سال به طول می انجامد. با این حال فیس بوک تاکنون دربارهی این خبر واکنشی نشان نداده است.