صفحه اصلی / سیاسی / بین الملل / چارلز رئیس نهاد تشریفاتی کشورهای مشترک المنافع می شود
چارلز رئیس نهاد تشریفاتی کشورهای مشترک المنافع می شود

چارلز رئیس نهاد تشریفاتی کشورهای مشترک المنافع می شود

سران کشورهای مشترک‌المنافع روز جمعه در نشستی که پشت درهای بسته در لندن برگزار شد با جانشینی شاهزاده چارلز پسر ملکه انگلیس به‌ عنوان رئیس این نهاد تشریفاتی موافقت کردند.

به گزارش کسب و کار نیوز، این اولین نشانه‌های به قدرت رسیدن چارلز پس از درگذشت مادرش ملکه الیزابت دوم می باشد که امروز ۹۲ ساله شد.
او به‌طور طبیعی میراث دار دستگاه سلطنتی انگلیس خواهد بود و به سمت پادشاهی می‌رسد، اما ریاست تشکیلات تشریفاتی کشورهای مشترک‌المنافع که هم‌اکنون بر عهده ملکه انگلیس است، به‌طور خودکار به او منتقل نمی‌شود.
به‌ طور کلی رویه خاصی برای تعیین جانشینی ریاست کشورهای مشترک‌المنافع وجود ندارد، اما ملکه انگلیس طی سال‌های اخیر تلاش کرده تا از طریق لابی کردن پسرش را به‌عنوان جانشین معرفی کند.
تارنمای دبیرخانه کشورهای مشترک‌المنافع درباره جانشینی ریاست این ارگان نوشته است: زمانی که ملکه انگلیس از دنیا برود و یا استعفا دهد، خاندان او به‌صورت خودکار رئیس این نهاد نخواهند شد؛ این تصمیم سران خواهد بود تا درباره این سمت تشریفاتی تصمیم‌گیری کنند.
نشست سران کشورهای مشترک‌المنافع روز گذشته (پنجشنبه) در کاخ سلطنتی باکینگهام برگزار شد و قرار بود امروز با توجه به کهولت سن ملکه انگلیس درباره جانشینی وی مشورت کنند.
الیزابت روز گذشته ابراز امیدواری کرد، روزی فراخواهد رسید که اعضاء این اتحادیه تصمیمی را اتخاذ کنند که طبق آن چارلز فعالیت‌هایی را که به گفته او پدرش از سال ۱۹۴۹ آغاز نمود، ادامه دهد.
در حال حاضر ملکه الیزابت دوم نماد همبستگی میان تمامی ۵۳ عضو ارگان کشورهای مشترک‌المنافع است. عضویت در این ارگان به ‌عنوان اتحاد سیاسی تلقی نمی‌شود و پذیرش ملکه الیزابت دوم به‌عنوان نماد ارگان، به معنای پیروی سیاسی کشورهای عضو از انگلیس نیست.
الیزابت عنوان «ریاست کشور» را در ۱۶ عضو کشورهای مشترک‌المنافع دارا است. مقام ریاست کشور، مقامی تشریفاتی است و در عمل کارهای روزمره کشورهای قلمرو از طریق دولت انتخابی به ریاست نخست‌ وزیر انجام می‌شود. این کشورها شامل استرالیا، زلاندنو، پاپوآ گینه نو، جزایر سلیمان، تووالو (در اقیانوسیه)، کانادا (در آمریکای شمالی)، بلیز (در آمریکای جنوبی)، آنتیگوا و باربودا، باهاما، باربادوس، گرنادا، جامایکا، سنت کیتس و نویس، سنت لوسیا، هند، سنت وینسنت و گرنادین (در هند غربی و جزایر کارائیب) هستند.
چارلز تاکنون در امور حکومتی نقش پررنگی نداشته و غالبا نظرات مشورتی خود را محرمانه در میان گذاشته است. با این حال اعلام پیام تبریک عید پاک امسال که برای اولین توسط او قرائت شد، موید آن است که دستگاه سلطنتی انگلیس آبستن تحولی بزرگ است.
شبک**اروپام ** هـ ن **۱۳۹۲

همچنین مطالعه کنید:

پزشکیان در اجلاس بریکس پلاس/بریکس، الگوی موفق همکاری برای رهایی از یک‌جانبه‌گرایی جهانی است

به گزارش کسب و کار نیوز ، مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ظهر امروز(پنج‌شنبه) و یک روز پس …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.