به گزارش کسب و کار نیوز، رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه دیروز در نشست خبری پس از دیدار با دولت باغچهلی رهبر حزب حرکت ملی اعلام کرد که انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی ترکیه روز یکشنبه ۲۴ ژوئن ۲۰۱۸ (سوم تیر ۱۳۹۷) برگزار خواهد شد.
بلافاصله پس از اعلام برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری و مجلس ترکیه از سوی اردوغان، رسانه های ترکیه برنامه های خبری و تحلیلی در خصوص این موضوع ترتیب دادند و کارشناسان سیاسی این کشور در شبکه های تلویزیونی به تحلیل این تصمیم پرداختند.
دکتر ابراهیم اوسلو رییس شرکت تحقیقاتی آنار در گفت و گو با شبکه سی ان.ان.تورک در خصوص انتخابات زودهنگام اظهار کرد: برگزاری انتخابات زودهنگام تصمیمی نیست که در یکی دو روز اخیر گرفته شده باشد چرا که این موضوع مدت ها مدنظر حزب حاکم ترکیه بوده است.
وی بیان کرد: برگزاری همه پرسی تغییرات قانون اساسی، تصویب لایحه پیشنهادی حزب عدالت و توسعه و حزب حرکت ملی در خصوص تغییر قوانین انتخاباتی و همچنین ائتلاف این ۲ حزب نشانگر آن بود که انتخابات زودهنگام و پیش از سال ۲۰۱۹ برگزار خواهد شد.
وی تاکید کرد: من در برنامه های مختلف تلویزیونی بارها گفته بودم که گذشت زمان به ضرر حزب حاکم است و آنها بی تردید جلوی ضرر بیشتر را خواهند گرفت و برگزاری انتخابات زودهنگام در نزدیکترین زمان ممکن اعلام خواهد شد.
الیف آیدمیر کارشناس سیاست های استراتژی در برنامه زنده شبکه سی.ان.ان ترک به تشریح انتخابات زودهنگام اعلامی از سوی دولت پرداخت و اظهار کرد: روند اقتصادی کشور مثبت نیست و با مشکلات بزرگی از جمله بیکاری مواجه بوده و حل آن در کوتاه مدت امکانپذیر نیست.
وی بیان کرد: به باور استراتژیست های سیاسی شرایط فعلی ترکیه نگرانی های زیادی را در جامعه دامن زده و انتقادها از حزب حاکم روز به روز در حال افزایش است و به همین دلیل برگزاری انتخابات زودهنگام تصمیمی است که دولت با ریسک کمتری وارد انتخابات خواهد شد.
وی تاکید کرد: به طور معمول آماده شدن نامزدهای احزاب برای انتخابات به حداقل سه ماه زمان نیاز دارد و برگزاری انتخابات زودهنگام در ۲ ماه آینده ترفندی از سوی حزب حاکم ست تا سایر احزاب زمان لازم بری آمادگی را نداشته باشند اگر چه معتقدم احزاب مخالف با پیش بینی انتخابات زودهنگام، فعالیت های انتخاباتی خود را از هفته ها قبل آغاز کرده اند.
پرفسور مظهر باغلی رییس دانشگاه حاجی بکتاش نوشهیر نیز میهمان برنامه زنده شبکه سی.ان.تورک بود و در این خصوص اظهار کرد: با بررسی مواضع و دیدگاه های اردوغان پیش از این نیز به راحتی قابل پیش بینی بود که وی با اصل غافل گیری دست به انتخابات زودهنگام خواهد زد.
هاکان بایراکچی رییس موسسه نظرسنجی سونار ترکیه نیز در برنامه سی ان.ان.تورک برگزاری انتخابات زودهنگام را قابل پیش بینی دانست اما اعلام تاریخ بسیار نزدیک را شوک آور تلقی کرد.
وی بیان کرد: برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و مجلس در ۲ ماه آینده برای احزاب مخالف حزب حاکم مشکل آفرین خواهد شد اما آنها به زبان نمی آورند.
وی تاکید کرد: انجام کارهای انتخاباتی از جمله تعیین نامزدها، کمپین های انتخاباتی و اقدامات مرتبط در ۲ ماه تقریبا امکانپذیر نیست و این در حالی است که اردوغان به عنوان نامزد حزب حاکم در انتخابات ریاست جمهوری شناخته شده است و نیازی به مدت زمان کافی برای مبارزات انتخاباتی ندارد.
اورال چالیشلار نویسنده مقاله در روزنامه پستا در گفت و گو با شبکه تلویزیونی ان.تی.وی ترکیه اظهار کرد: برگزاری انتخابات زودهنگام در ۲ ماه آینده به واقع مجال جولان را از احزاب مخالف در مبارزات انتخاباتی خواهد گرفت و به باور من حزب حاکم با این اقدام قصد کم کردن ریسک شکست در انتخابات را دارد.
وی با اشاره به دلایل دولت باغچه لی رهبر حزب حرکت ملی ترکیه مبنی بر انتخابات زودهنگام گفت: بررسی موشکافانه اظهارات باغچه لی نتایجی را دال بر بحرانی بودن اوضاع اقتصادی کشور به ما نشان می دهد و حزب حاکم ترکیه با برگزاری انتخابات زودهنگام، پیش از فرارسیدن شرایط بدتر اقتصادی و افزایش نارضایتی ها، سعی در فرار از شکست انتخاباتی دارد.
به گزارش کسب و کار نیوز، بر اساس اصلاحیه تغییرات قانون اساسی ترکیه که در همه پرسی یکسال پیش به تایید مردم این کشور رسید، قرار بود انتخابات بعدی ریاست جمهوری و مجلس در ۳ نوامبر ۲۰۱۹ (۱۲ آبان ۱۳۹۸) برگزار شود.
بر اساس پیش بینی انجام شده در اصلاحیه قانون اساسی ترکیه، اگر مجلس ملی ترکیه تصمیم به برگزاری انتخابات زودهنگام بگیرد، هر دو انتخابات در یک روز انجام می شود.
دو روز پیش دولت باغچه لی رهبر حزب حرکت ملی ترکیه که با حزب عدالت و توسعه ‘ائتلاف جمهور' را برای حضور در رقابت های انتخاباتی تشکیل داده است، خواستار برگزاری انتخابات زودتر از موعد مقرر در این کشور شد.
وی در نشست دو روز پیش مجلس ترکیه پیشنهاد کرد که انتخابات ریاست جمهوری و مجلس قبل از تاریخ مقرر ۳ نوامبر ۲۰۱۹ (۱۲ آبان ۱۳۹۸) برگزار شود.
وی علت پیشنهاد خود برای برگزاری انتخابات زودهنگام در ترکیه را جلوگیری از قطب بندی و تنش احتمالی در جامعه ترکیه در زمان برگزاری انتخابات محلی و حدود هفت ماه قبل از انتخابات مجلس و ریاست جمهوری عنوان کرد.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در نشست خبری امروز (۲۹ فروردین) پس از دیدار با دولت باغچهلی رهبر حزب حرکت ملی اعلام کرد که انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی ترکیه روز یکشنبه ۲۴ ژوئن ۲۰۱۸ (سوم تیر ۱۳۹۷) برگزار خواهد شد.
وی افزود: تصمیم برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی زودهنگام، پس از مشورت با دولت باغچهلی و اعضای حزب عدالت و توسعه و در نظر گرفته شدن شرایط خاص منطقه مخصوصا جنگ و بحران سوریه و تحولات عراق گرفته شده است.
به گزارش کسب و کار نیوز، این انتخابات نخستین انتخابات پس از اصلاحیه قانون اساسی ترکیه برای گذر از نظام پارلمانی به نظام ریاستی محسوب می شود و پس از انتخابات، ترکیه دیگر پست نخست وزیری نخواهد داشت و اختیارات رییس جمهوری در نظام جدید افزایش خواهد یافت.
پیش از این رجب طیب اردوغان رییس جمهوری، بینالی یلدریم نخست وزیر، بکیر بوزداغ معاون نخست وزیر و سخنگوی دولت ترکیه بارها برگزاری زودهنگام انتخابات در این کشور را رد کرده بودند.
برخی نظرسنجی های منتشر شده در جامعه کنونی ترکیه حاکی از شکست حزب حاکم در صورت برگزاری انتخابات زودهنگام است اما رسانه های نزدیک به حاکمیت اعلام کرده اند که آخرین نظرسنجی ها نشان می دهد که اردوغان به عنوان مهمترین نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۵۵ درصد رای دارد.
بر اساس تقویم انتخاباتی ترکیه، قرار است انتخابات محلی ترکیه با هدف مشخص کردن شهرداران شهرهای ۸۱ استان این کشور در ۳۱ ماه مارس ۲۰۱۹(۱۱ فروردین ۱۳۹۸) برگزار شود.
خاورم/۱۹۰۵
انتخابات زودهنگام در صدر اخبار رسانه های ترکیه جای گرفت
ایرناـ اعلام برگزاری انتخابات زودهنگام در تاریخ 24 ژوئن سال جاری میلادی(3 تیرماه 1397) از سوی رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه با واکنش های موافق و مخالف در جامعه ترکیه مواجه شد و این موضوع در صدر اخبار رسانه های این کشور جای گرفت.