صفحه اصلی / اقتصادی / کشاورزی / معاون رئیس جمهوری از سد هراز در مازندران بازدید کرد
معاون رئیس جمهوری از سد هراز در مازندران بازدید کرد

معاون رئیس جمهوری از سد هراز در مازندران بازدید کرد

معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور عصر پنجشنبه از سد مخزنی هراز در شهرستان آمل در استان مازندران بازید کرد.

به گزارش کسب و کار نیوز ، محمدباقرنوبخت که در این بازدید توسط استاندار مازندران و جمعی از مدیران کل دستگاههای اجرائی استان همراهی شد ، در جریان روند ساخت سد هراز به عنوان بزرگ ترین سد مخزنی شمال کشور و مسایل و مشکلات تکمیل و آبگیری و اهمیت آن در اقتصاد کشاورزی مازندران قرار گرفت.
نوبخت در حاشیه این بازید به خبرنگار ایرنا گفت : سد مخزنی هراز برای مهار ۱۴ درصد از آب های سطحی مازندران در دست ساخت است و دولت توجه ویژه ای برای شتاب بخشی به ساخت و تکمیل و آبگیری آن دارد .
وی اضافه کرد : اهمیت ساخت این سد به لحاظ تامین آب مورد نیاز کشاورزی و شرب شهرهای مرکزی مازندران برای دولت اهمیت زیادی دارد و به همین جهت تسریع در ساخت آن مورد خواست و اهتمام جدی دولت تدبیر و امید است.
معاون رئیس جمهوری همچنین از مسیر جاده جایگزین ۱۱ کیلومتری هراز که همزمان با ساخت سد در حال اجرا است، دیدن کرد.
نوبخت پس از بازدید از سد هراز در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه مازندران که در محل این سد در حال برگزاری است ، شرکت کرد .
سد مخزنی هراز در ۲۲ کیلومتری جنوب شهر آمل در حاشیه جاده هراز در حال ساخت است .
ساخت سد هراز با نام ‘ منگول ‘ در سال های ۶۹ و ۷۰ ردیف اعتباری در بودجه ملی کشور گرفت ، اما به دلیل اختلافات سیاسی ، زیست محیطی و اجتماعی ، عملیات اجرایی آن حدود ۱۸ سال بعد در سال ۱۳۸۸ آغاز شد.
این سد از نوع خاکی با هسته رسی به ارتفاع ۱۵۰ متر و ۳۷۳ متر طول تاج ، به ظرفیت نهایی ۶۵۰ میلیون مترمکعب بر روی رودخانه هراز در حال ساخت است .
سد هراز در صورت بهره برداری به تنهایی می تواند حدود ۷۰۰ میلیون متر مکعب آب برابر با هشت سد بزرگ و کوچک و ۸۰۰ قطعه آببندان فعلی استان را ذخیره کند.
بر اساس اعلام مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مازندران ، ساخت این سد بر اساس برنامه عقب است و اکنون حدود ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای تکمیل سد و ایجاد جاده جایگزین هراز به بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
کار ساخت سد هراز در سه سال گذشته با توجه جدی دولت تدبیر و امید با سرعت بیشتری همراه شد و در این مدت با اختصاص بیش از ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار ملی ، بیش از ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
سد هراز در عین حال یک سد چند منظوره است و قرار است ۲۵ مگاوات برق هم از آب آن تولید شود.
با بهره برداری از این سد ، مشکلات کم آبی بیش از یکصد هزار هکتار از شالیزارهای دشت هراز و آب آشامیدنی شهرستان های آمل ، بابل ، محمودآباد ، فریدونکنار و بابلسر با جمعیتی بیش از یک میلیون نفر در مرکز مازندران تامین می شود.
استان مازندران با وجود این که از مناطق پرباران کشور است و سالانه ۱۵ میلیارد متر مکعب نزولات جوی دارد ، ولی هم اکنون تنها کمتر از ۱۱ درصد آن برای بهره گیری کشاورزی و آب آشامیدنی مهار می شود.
بر اساس آمار ، هشت میلیارد مترمکعب از بارندگی های مازندران تبخیر می شود.
۷۳۲۷/۱۶۵۴

همچنین مطالعه کنید:

کاهش قیمت دام زنده/ استمرار توزیع گوشت‌های تنظیم‌بازاری برای تعادل در بازار

به گزارش کسب و کار نیوز ، منصور پوریان – رئیس شورای تامین  دام کشور  …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.