صفحه اصلی / اقتصادی / انرژی / فاز دوم نیروگاه برقابی مارون خوزستان به بهره برداری رسید
فاز دوم نیروگاه برقابی مارون خوزستان به بهره برداری رسید

فاز دوم نیروگاه برقابی مارون خوزستان به بهره برداری رسید

ایرنا- فاز دوم نیروگاه برقابی مارون و سد تنظیمی آریوبرزن شهرستان بهبهان در استان خوزستان روز پنجشنبه با حضور وزیر نیرو به بهره برداری رسید.

به گزارش کسب و کار نیوز،

محمد رضا شمسائی مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان در حاشیه این مراسم به خبرنگار ایرنا گفت: طرح نیروگاه مارون در ۱۹ کیلومتری شمال شرقی بهبهان با ظرفیت ۱۵۰ مگاوات احداث شده و مجهز به دو توربین است.
وی گفت: این نیروگاه سالانه قادر است ۳۸۰ گیگاوات ساعت برق تولید و به شبکه سراسری برق کشور منتقل نماید.
وی گفت: تامین نیاز آبی ۵۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی پایین دست منطقه از جمله اراضی بهبهان، خلف آباد و شادگان و کنترل سیلاب از اولویت های اصلی این نیروگاه بوده و تولید برق در اولویت دوم این طرح قرار دارد.
واحد اول این نیروگاه در سال ۱۳۸۳ به بهره برداری رسید.
شمسائی گفت: برای احداث واحد دوم نیروگاه مارون ۴۵۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات طرح های عمرانی و منابع داخلی سازمان آب و برق خوزستان هزینه شده است.
همچنین سد تنظیمی آریوبرزن شهرستان بهبهان نیز با حضور رضا ارکانیان وزیر نیرو آبگیری و به بهره برداری رسید.
مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: سد تنظیمی آریوبرزن در ۶ کیلومتری پایین دست سد مخزنی مارون و در تنگه رودخانه مارون(تنگه تکاب) احداث شده است.
شمسائی افزود: این سد در جنوب غربی ایران و در ۱۳ کیلومتری شهرستان بهبهان و ۲۲۰ کیلومتری اهواز واقع شده است.
به گفته وی هدف از اجرای این طرح، تنظیم آب رها شده روزانه از سد مخزنی برای راه‌اندازی نیروگاه و بهره‌برداری مجدد از آب تنظیم شده در مخزن سد تنظیمی جهت افزایش انرژی قابل بهره‌برداری و تامین نیازهای کشاورزی از طریق تنظیم جریان رودخانه مارون برای تامین حدود ۶ میلیارد متر مکعب آب بوده است.
شمسائی افزود سد یاد شده دارای ارتفاع ۴۷٫۵ متر ، طول تاج ۲۵۷ متر، عرض تاج پنج متر و حجم مخزن در تراز نرمال ۹۹٫۶ میلیون متر مکعب می باشد.
وی گفت: سیستم تخلیه سیلاب سد تنظیمی آریوبرزن با توجه به حجم زیاد سیلابهای ورودی به مخزن از نوع سرریز دریچه دار( پنج عدد دریچه با ابعاد ۱۲ متر عرض و ۶ متر ارتفاع و تراز آستانه ۵۰٫۳۵۷ متر از سطح دریا) و آزاد(چهار دهانه به عرض ۱۶ متر و تراز آستانه ۳۶۳ متر از سطح دریا) انتخاب شده است.
به گفته وی سازه ورودی نیروگاه از یک آبگیر با ابعاد۱۵×۸ متر و مجهز به آشغالگیر فلزی می‌باشد و کف سازه ورودی آبگیر در تراز ۳۴۳ متر از سطح دریا قرار دارد.
وی افزود: ۲ واحد نیروگاهی هر یک با ظرفیت پنج مگاوات و حداکثر دبی عبوری از هر واحد حدود ۳۲٫۵ متر مکعب برثانیه برای آن پیش بینی شده است.
مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: این سیستم می‌تواند رسوبات انباشته شده در جلو آبگیر نیروگاه را تخلیه نماید و در صورت کار نکردن نیروگاه ، نیازهای پایین دست توسط این مجاری تأمین گردد.
با بهره‌برداری از این سیستم امکان تخلیه رسوبات و جلوگیری از انباشت آن در مخزن ، تأمین نیازهای پایین دست و تخلیه مخزن در مواقع اضطراری امکان پذیر می باشد.
وزیر نیرو روز چهارشنبه برای افتتاح چند طرح برق آبی به استان خوزستان سفر کرده است که تا کنون چند طرح را در آبادان،خرمشهر، کارون، اهواز و بهبهان افتتاح کرده است.
ارکانیان در ادامه سفرش به استان خوزستان روز پنجشنبه چند طرخ دیگر را در شهرستانهای ایذه، باغملک، شوشتر، دزفول و اندیمشک افتتاح یا کلنگ زنی خواهد کرد.
۷۱۵۲/۶۰۶۴

همچنین مطالعه کنید:

مصرف روزانه ۲۲ میلیون لیتر بنزین در تهران/ افزایش ۳۶ درصدی تحویل سوخت به نیروگاههای تهران در ۲ ماه گذشته

به گزارش کسب و کار نیوز ، فریدون یاسمی در حاشیه بازدید خبرنگاران از انبار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.