به گزارش کسب و کار نیوز،
به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، سخنان رهبر انقلاب و تاکید ایشان بر مبارزه با فساد و جدی گرفتن نفوذ دشمنان در مسایل مهم کشوری، از مهمترین عنوان روزنامه های امروز پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۷ بود.
سخنان رییس جمهوری در روز ارتش و اشاره وی به ارتش بدون فساد و تنش زدا و همچنین تصمیم هیات دولت مبنی بر جانشینی یورو به جای دلار در مبادلات، از دیگر محورهایی بود که روزنامه های امروز مورد بازتاب قراردادند.
**تاکید رهبری بر جدی گرفتن نفوذ دشمن
حضرت آیتالله خامنهای، دیروز (چهارشنبه ۲۹ فروردین) در دیدار وزیر و مسوولان و جمعی از کارکنان وزارت اطلاعات، مجموعه وزارت را برآمده از انقلاب و فرزندان امام و انقلاب خواندند و بر لزوم حرکت انقلابی و انقلابی ماندن صد درصد وزارت اطلاعات تاکید کردند. موضوعی که بن مایه خبری روزنامه های امروز بود.
روزنامه «جهان صنعت» با برجسته سازی این بخش از سخنان رهبر انقلاب که فرمودند : «تردید در مورد صلاحیت افراد باید منعکس شود» به سراغ بازتاب سخنان ایشان رفت. به گزارش این روزنامه، حضرت آیتالله خامنهای برنامهریزی از راههای مقابله با تهاجم جبهه مقابل را جدی گرفتن موضوع نفوذ دانستند و افزودند: فردی که میخواهد در نظامجمهوریاسلامی، امانتدار کشور و مردم باشد باید صلاحیت داشته باشد لذا کوچکترین تردید درباره صلاحیت افراد باید منعکس شود و دستگاهها نیز موظف به عمل براساس نظر وزارت اطلاعات هستند.
همچنین رهبر معظم انقلاب در این دیدار، بر «مقابله با شریانهای اصلی فساد» تاکید کردند و روزنامه «ایران» ضمن عنوان نخست قرار دادن آن، به نقل از رهبری نوشت: باید موضوع مبارزه با فساد بسیار جدی گرفته و با شریانهای اصلی آن مقابله شود، زیرا فساد موجب انهزام و شکسته شدن روحی و روانی افراد و جامعه میشود.
رهبر انقلاب اسلامی، فساد را در بسیاری از موارد ناشی از روحیه زیادهطلبی و اشرافیگری و تجملپرستی دانستند و خاطرنشان کردند: اینکه امام بزرگوار بارها بر حفظ داشتن زندگی ساده و معمولی مسئولان تاکید داشتند، به همین علت بود. موضوعی که عنوان نخست روزنامه «جمهوری اسلامی» قرار گرفت.
در بخشی دیگر از سخنان خود رهبر انقلاب بر «هرگونه جناحبازی در وزارت اطلاعات گناه است» تاکید شد، موضوعی که عنوان نخست روزنامه «کیهان» قرار گرفت.
به گزارش کیهان، ایشان با تاکید بر اینکه هرگونه جناحبازی در وزارت اطلاعات گناه است، گفتند: در وزارت اطلاعات یک جناح وجود دارد و آن، جناحِ انقلاب است.
«رهبری هم بخشی از نظام است نه خود نظام» هم عنوان روزنامه «شرق» بود. بنابراین گزارش، حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه چارچوب سیاستهای نظام جمهوری اسلامی را امام (ره) مشخص کرده و این چارچوب بر اساس وصیتنامه و فرمایشات ایشان شکل گرفته است، خاطرنشان کردند: «در این چارچوب، رهبری هم بخشی از نظام است و نه خودِ نظام.»
به گزارش روزنامه «حمایت» رهبر انقلاب در دیدار با وزیر و کارکنان وزارت اطلاعات، به «تغییر باورهای مردم در دستور کار دشمن است» اشاره کردند.
روزنامه «رسالت» هم این بخش از سخنان رهبر انقلاب که «راه مبارزه با دشمن، جدی گرفتن نفوذ است» را برجسته کرد.
**افتخار نظام، ارتشی مبرا از فساد
حجت الاسلام «حسن روحانی» رییسجمهوری روز چهارشنبه ۲۹ فروردین در مراسمی به مناسبت روز ارتش که در جوار مرقد امام خمینی برگزار شد، بر این موضوع که ارتش به وصیت و دستور امام راحل به خوبی عمل کرده و هرگز در بازیهای سیاسی وارد نشده است، تاکید کردند. موضوعی که در روزنامه های امروز بازتاب گسترده ای داشت.
روزنامه «اعتماد» زیر عنوان نخست «درهیچفسادی نام امیران ارتش نیست» به بازتاب سخنان رییس جمهوری پرداخت. به نوشته اعتماد، روحانی وظایف ارتش بر اساس قانون اساسی را یادآور شد و گفت: « وظیفه ارتش طبق قانون اساسی، حراست از تمامیت ارضی سرزمینمان و حفظ نظام جمهوری اسلامی ایران و استقلال کشور است که همواره ارتش این سه هدف مهمی را که در قانون اساسی به آنها اشاره شده، از یاد نمیبرد و در سرلوحه اهداف و سیاستهای فعالیت خود قرار میدهد.»
بنابر این گزارش، روحانی با اشاره به اینکه در رژیم گذشته در کنار فسادهای اقتصادی گاهی نام صاحب منصبان ارتش آن روزگار بود، گفت: «امروز در هیچ فسادی در جامعه ما نامی از امیران و بزرگان ارتش وجود ندارد و این به معنای دستپاکی و اخلاص ارتش جمهوری اسلامی ایران است.»
در سرمقاله روزنامه اعتماد هم «۴ مولفه یک ارتش محبوب» بیان شده که در این یادداشت می خوانیم: نکته اول بحث نیروی انسانی و تعریفی است که از نیروی انسانی در ارتش جمهوری اسلامی ایران وجود دارد که نیرویی متعهد، متخصص، خلاق، شجاع، پاکدست و مستقل و بهلحاظ سیاسی متعلق به انقلاب و مردم که این شاخصهای بسیار مهم است که نیروی انسانی ارتش ما را به نیرویی تبدیل کرده که مردم احساس میکنند میتوانند به آن تکیه کنند و میتواند مورد افتخار مردم و کشور باشد.
نکته دوم در بعد استراتژی، ارتش بر مبنای دکترین جمهوری اسلامی ایران که استراتژی و دکترین بازدارندگی است، مشی خود را در همین مسیر استوار کرده و طراحی، تعریف و اجرای تاکتیکها و تکنیکهای بازدارندگی را در دستورکار خود قرار داده و متناسب با این تاکتیکها و تکنیکها سعی کرده آموزشها و افزار و تسلیحات خود را تولید کند.
بنابر این نکته سوم بعد از استراتژی، همین تکنیکها و تاکتیکهایی است که در نقشهراه ارتش جایگاهی کلیدی دارد. چهارمین مولفه نیز تولید افزار، تسلیحات و تجهیزات بر مبنای این تکنیکها و تاکتیکها است.
رییس جمهوری در مراسم گرامیداشت روز ارتش تاکید کردند که «اقتدار را توام با تنش زدایی ادامه می دهیم.» موضوعی که بن مایه خبری روزنامه «جمهوری اسلامی» بود.
بر اساس این گزارش، روحانی با بیان اینکه راهحل اساسی برای منطقه و جهان تنها مذاکره سیاسی برای حل مشکلات و رفتار مسالمتآمیز است، گفت: ما به اقتدار و قدرت نظامی خود توام با تنشزدایی ادامه داده و میدانیم نیروهای مسلح ما در هر شرایطی آمادهاند تا از استقلال، عزت و حیثیت کشور دفاع کنند.
روزنامه «جوان» هم «دولت با همه توان درکنار ارتش و سپاه برای تولید و تهیه هر سلاحی است» را عنوان قرار داد. به گزارش جوان، رییس جمهوری ضمن اشاره به این موضوع که هر سلاحی که نیاز داشته باشیم تهیه میکنیم گفت: به صراحت میگویم دولت، فرهیختگان، صنعتگران و شرکتهای دانشبنیان، با همه توان و قدرت در کنار ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای تولید و تهیه هر سلاحی که برای دفاع کشور نیاز دارند، هستند و به دنیا اعلام میکنیم هر سلاحی که نیاز داشته باشیم، عمدتاً تولید و اگر نیاز باشد، تهیه میکنیم و منتظر سخن، موافقت و نظر مثبت آنها نبوده، نیستیم و نخواهیم بود.
**تغییر پایه نظام ارزی از دلار به یورو
هیاتوزیران در جلسه دیروز به ریاست رییسجمهوری، تمام وزارتخانهها، سازمانها و شرکتهای دولتی را موظف کرد ارز یورو را به عنوان ارز مبنا در تکالیف ارزی قرار دهند. بدین سان جابهجایی و گردش از دلار به یورو به عنوان ارز گزارشگری کلید خورد.
در همین راستا، روزنامه «شهروند» زیر عنوان «خداحافظی با اسکناس آمریکایی» به تاریخچه این تصمیم اشاره کرد و نوشت: زمزمههای حذف «دلار» از «سبد ارزی» که از نخستین ماههای پارسال سر زبانها افتاده بود، با تصویب طرح قراردادهای دوجانبه و چندجانبه پولی مشخص شد که فراتر از بحثهای نظری است. اردیبهشت سال گذشته بود که قوه مقننه با همکاری «مرکز پژوهشهای مجلس»، تدوین طرح قراردادها و پیمانهای دوجانبه و چندجانبه پولی با دیگر کشورها را برای حذف «دلار» و «یورو» از مبادلات پولی ایران در دستورکار قرار داد.
طرحی که مهر پارسال به ثمر نشست و با انعقاد پیمان دوجانبه پولی میان ایران و ترکیه قرار شد که روابط اقتصادی تهران- استانبول براساس ریال و لیر صورت گیرد. اما تضعیف ارزش دلار در اقتصاد ایران به همین جا ختم نشد و بانک مرکزی نهم اسفند پارسال ثبت و سفارش با دلار را ممنوع اعلام کرد.
هیأت وزیران هم دیروز در مصوبهای که فرهاد احتشامزاده نایبرئیس کمیسیون واردات معتقد است از مدتها قبل قابل پیشبینی بود، کلیه وزارتخانهها، سازمانها و شرکتهای دولتی را موظف کرد ارز یورو را بهعنوان ارز مبنا در تکالیف ارزی قرار دهند. ایران که از مدتها قبل هدف حذف دلار را در سر میپروراند، حالا در آستانه دستیابی به آن قرار دارد.
روزنامه «صدای اصلاحات» هم با «سلام یورو» به بازتاب این خبر جانشینی پرداخت.
روزنامه «جهان صنعت» در یادداشتی به «انتخاب اجباری یورو» اشاره کرد و نوشت: تحریمهای اقتصادی کشور دایره فعالیتها را تنگ کرده است و در حال حاضر عملا انتخاب دیگری وجود ندارد بنابراین همین موضوع موجب شده است تا گزینههای دیگری را مورد بررسی قرار دهیم و امروز یورو یکی از ارزهای با امنیت بالا در مبادلات خارجی است.
بنا بر این یادداشت، از سویی دیگر ماجرای نوسانات ارزی همچنان ادامه دارد و نباید از این موضوع ساده گذر کرد که این نوسانات تنها دستخوش ماجراهای اقتصادی نیست بلکه روند دیپلماتیک و روابط بینالملل نیز بر این موضوع سایه میاندازد. از حیث اقتصادی بالا بودن میزان نقدینگی در کشور و عدم تعدیل بازار و تکنرخی نبودن ارز شرایطی دشوار را رقم زده است.
روزنامه «قانون» هم این جابجایی ارزها را «تضعیف دلار» خواند. در این باره، «مهدی تقوی» کارشناس مسایل بانکی در خصوص جایگزینی یورو به جای دلار و تصمیمات اخیر هیات دولت به قانون گفت: در واقع دولتمردان میخواهند تقاضا برای دلار را در اقتصاد پایین بیاید و نرخ آن کاهش پیدا کند. اینکه یورو جایگزین دلار شود مساله آنچنانی نیست که تغییر بزرگی ایجاد کند.
در گذشته اعتبارات و اسناد را بر اساس دلار مدیریت و وارد میکردند و حالا با یورو وارد میکنند. در حال حاضر تمام کشورهای اروپا از یورو استفاده میکنند و در حقیقت نمی دانم به چه دلیل این تصمیمات گرفته شده است. اگر در اقتصاد ایران درآمدهای ارزی با یورو احتساب شود و از طرفی یورو را پول مبادله ارز خارجی قرار دهیم به این خاطر که حجم مبادلات ما با اتحادیه اروپا بیشتر از آمریکاست و ما با پول خودشان مبادله میکنیم، وضعیت بهتر می شود. در واقع هزینههای مبادلهای کاهش پیدا میکند.
پژوهشم**۹۲۹۴**۱۶۰۱**
ایرنا پژوهش، کانالی برای انعکاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و پژوهش های خبری ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearch همراه شوید