به گزارش کسب و کار نیوز ، سفیر ایران در جمهوری آذربایجان ، به عنوان نخست سخنران این نشست ، به تشریح وضعیت جوانان ایرانی در این کشور پرداخت و گفت: نزدیک به ۸۰۰ دانشجوی ایرانی در جمهوری آذربایجان تحصیل می کنند که بیشترآنها دانشجوی رشته های پزشکی و داندنپزشکی هستند .
جواد جهانگیرزاده ، با اشاره به افزایش تقاضا از سوی جوانان ایرانی برای تحصیل در کشور آذربایجان گفت: سال گذشته ۵۰۰ نفر داوطلب تحصیل در رشته داندانپزشکی بودند که بدلیل ظرفیت محدود دانشگاه های این کشور تعدادی از تقاضا ها رد شد.
وی، همجواری ، ورود و خروج آسان و شرایط سهل پذیرش در دانشگا ه های آذربایجان را علت روی آوردن ایرانیان به این کشور عنوان کرد و افزود: البته این جوانان با مشکلاتی نیز روبرو هستند که امیدواریم ، حضور وزیر ورزش و جوانان در باکو ، به حل این مشکلات کمک کند.
سفیر: عدم تایید مدارک دانشگاه های آذربایجان بزرگترین مشکل دانشجویان ایرانی در باکو
جهانگیرزاده ، عدم تایید مدارک تحصیلی دانشگاه های کشور آذربایجان از سوی وزارت علوم ، افزایش عوارض خروج و رشد تصاعدی این عوارض از ابتدای سال ۱۳۹۷ براساس قانون بودجه را از عمده ترین مشکلات جوانان شاغل به تحصیل در خارج از کشور عنوان کرد.
وی ابراز امیدواری کرد که با حضور وزیر ورزش و جوانان و معاونان جوانان وی وهمچنین رئیس فراکسیون جوانان مجلس شورای سلامی ، گام های مثبتی در جهت حل این مشکلات برداشته شود.
** دانشجویان شاغل به تحصیل در باکو: تامین ارز به یک مشکل حاد تبدیل شده است
دانشجویان حاضر در این نشست به اتفاق ، تامین ارز را مشکل اصلی روزهای اخیر عنوان کردند و گفتند: حتی در صورت اختصاص ارز به دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج از کشور ، آنها به دلیل عدم تایید دانشگاه هایشان از سوی وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، مشمول دریافت ارز دانشجویی نخواهند شد.
یکی از این دانشجویان ، معضل بیکاری را عامل اصلی مهاجرت خود بیان کرد و گفت : بعد از گرفتن مدرک لیسانس و نیافتن شغل مناسب ، ناچار بدنبال یافتن راه بهتر شروع به تحصیل در کشور آذربایجان کرده است .
**وزیر ورزش که با اصرار خواستار طرح مشکل از سوی جوانان حاضر در این نشست بود ، گفت:
** ورزشکاران ایرانی مقیم آذربایجان : از تبعیض فرار کردیم
یکی از ورزشکاران ایرانی حاضر در این نشست در مورد دلایل حضور فوتبالیست های ایرانی در کشور آذربایجان ، اظهار داشت: ایران از ظرفیت و پتانسیل زیادی در زمینه ورزش فوتبال برخوردار است و استعدادهای زیادی در رشته فوتبال در کشورمان داریم،در آذربایجان نیز تقاضا برای فوتبالیست های ایرانی بالاست .
وی افزود: از سوی دیگر برای ورزشکاران ایران نیز آذربایجان دروازه ورود به اروپا است و امکانات این کشور بیشتر از جمعیت آن است و این کشور برای بازیکنان مستعد هزینه می کند.
این ورزشکار ایرانی مقیم باکو ، گفت: با افزایش ورود ورزشکاران ایرانی به کشور آذربایجان ، این تصور در اینجا ایجاد شده است که ایرانی ها نیازمند حضور در اینجا هستند و در برخی مواقع شاهد برخوردهای نادرست هستیم که آزار دهنده است .
وی افزود: ما دنبال عزت ورزشکاران ایرانی هستیم که این مهم از طریق حمایت دولت امکان پذیر است
این فوتبالیست ضمن ابراز قدردانی از تلاش های سفارت ایران در جهت حمایت از ورزشکاران ایرانی ، تاکید کرد که برای پشتیبانی از ورزشکاران ایرانی ، این افراد باید تحت پوشش فدراسیون های مربوطه و با قرارداد های رسمی و در چارچوب رسمی در خارج از کشور فعالیت کنند.
ورزشکاران ایرانی همچنین از مشکل روادید های موقت گلایه کردند و گفت : فعالیت ورزشی و حضور ما در جمهوری آذربایجان بعنوان یک شغل و حرفه تعریف نشده و به تبع آن کارت اقامت نیز برای ما صادر نمی شود ، به همین دلیل هر ماه ناچار به خروج و ورود مجدد به این کشور هستیم .
مسعود سلطانی فر که همراه با محمد مهدی تندگویان معاون جوانان وزارت ورزش و جوانان و سید فرید موسوی رئیس کمیسیون جوانان مجلس شورای اسلامی در این نشست شرکت کرده بود ، پس از شنیدن سخنان و مشکلات جوانان گفت : تمام اهتمام دولت این است که با وجود تنگناها رضایت مندی مردم را فراهم کند.
وی افزود: در برخی موارد قوانین برای بخشی از مردم مشکل ایجاد می کند که باید چاره اندیشی شود.
وزیر ورزش و جوانان گفت : مشکل عوارض خروج در کابینه مطرح و قرار شد دستگاه های مربوطه دوباره این موضوع را بازبینی و با همکاری مجلس ارقام تعدیل شود.
سلطانی فر اضافه کرد:من قبول دارم که این رقم ، بویژه برای دانشجویان در کشورهای مجاور با توجه به میزان بالای تردد ، سنگین است و این موضوع را در دولت مطرح خواهم کرد و امیدوارم این ارقام تعدیل شود.
وی افزود: ارزیابی مدارک و تایید مدارک دانشگاه های کشورهای مختلف مربوط به وزارت علوم است
و مسئله ارز دانشجویان به مرور حل می شود در جلسه یکشنبه هیات دولت نیز مباحث مربوط به تامین ارز دانشجویان مطرح شد ، جلساتی با وزارت علوم داشتیم
وی افزود: درآمد ارزی کشور از محل فروش نفت ۵۰ میلیارد دلار و از محل صادرات غیر نفتی ۴۷ میلیارد دلار است که در مجموع ۹۷ میلیارد دلار می شود،محاسبات انجام شده نیز نشان می دهد که نیاز ارزی کشور شامل فعالان اقتصادی و سایر متقاضیان ارز معادل ۷۰ میلیارددلار است و اگر خوب برنامه ریزی کنیم ارز به همه بخش های مصرف کننده می رسد اضافه هم می ماند.دولت در پی ساماندهی بازار ارز است
وزیر ورزش و جوانان ،سپس به تشریح عملکرد دولت طی چند سال اخیر پرداخت و گفت: در سال ۹۶ در زمینه گسترش ورزش بین همگانی و ورزش قهرماکارنامه خوبی ارایه دادیم .
سلطانی فر گفت: سال گذشته در فوتبال حضور مقتدرانه ای داشتیم و به جام جهانی راه پیدا کردیم ، در لیگ قهرمانان آسیا از هشت تیم ، سه تیم از ایران است ، در وزنه برداری قهرمان جهان شدیم ، در وشو برای اولین بار قهرمانی جهان را کسب کردیم .در بازی های کشورهای اسلامی در باکو با ۳۹ مدال طلا سوم شدیم درتکواندو در دو – سه بخش قهرمان جهان شدیم.
وی سپس ادامه داد: الان برای رویدادهای ورزشی سال ۹۷ که بسیار زیاد و مهم هم هستند آماده می شویم و امیدواریم در شان و نام ایران افتخار آفرینی کنیم .
در جام جهانی فوتبال با وجود اینکه در گروه دشواری قرار گرفته ایم ، با برگزاری اردوهای مناسب به دنبال کسب نتیجه هستیم ، بعد از آن لیگ والیبال جهان ، بازی های آسیا یی جاکاراتا و المپیاد جوانان و جام ملت های آسیا در فوتبال را داریم . یکسال بسیار پررویدادی را در ورزش پیش رو داریم که با تدبیر و همدلی امیدواریم نتایج در شان ایرن کس کنیم .
سلطانی فر گفت : در بخش جوانان در چند محور گام های مهم برداشتیم ، گسترش سازمان های مردم نهاد از ۱۰۰ سازمان به ۲ هزار سازمان و تشکیل سازمان های غیر دولتی و مردمی در حوزه محیط زیست و ارشاد و ایجاد ۱۰۰ خانه جوان و افزایش تسهیلات ازدواج به ۱۵ میلیون تومان برای هر زوج از این جمله است .
خاورم ** ۳۳۷**۱۵۷۹