به گزارش کسب و کار نیوز، زهرا صدراعظم نوری در جریان بازدید اعضای کمیسیون سلامت و محیط زیست شورا از مجتمع پردازش زباله آرادکوه، اظهار داشت: در این بازدید پروسه پردازش پسماند در مجتمع آرادکوه مورد بررسی قرار گرفت که اقدامات خوبی در حوزه مدیریت پسماند انجام میشد، اما نیاز به تکمیل و رفع برخی از مشکلات در این حوزه داریم.
وی ادامه داد: در زمینه پردازش به خاطر جداسازی انواع زبالههای تر و خشک که در مبدا انجام نمیشود، مشکلاتی در مقصد در خصوص پروسه جداسازی وجود دارد.
رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر تهران با بیان اینکه در حوزه امحای زباله و پسماند نیازمند همکاری سایر دستگاهها از جمله هماهنگی بیشتر با سازمان حفاظت محیط زیست هستیم، گفت: اراضی که در اختیار مجتمع آرادکوه است، بخشی در تملک منابع طبیعی است و این باعث میشود سرمایهگذاران بخش خصوصی با اطمینان کافی در این بخش سرمایهگذاری نکنند. همچنین سرمایهگذاران خارجی ضمانت کافی برای سرمایه گذاری در این حوزه ندارند.
صدراعظم نوری با اشاره به اینکه ۲۷ پیمانکار پسماند خشک و ۶۰ پیمانکار پسماند تر در سطح شهر تهران فعالیت میکنند، گفت: باید این پیمانکاران با هم تجمیع شوند و ساز و کاری برای آموزش و ارتقا فعالیتهای آنها تدوین شود.
وی با اشاره به بررسی زبالههای بیمارستانی در این بازدید گفت: باید هماهنگی بیشتری در خصوص زبالههای بیمارستانی با وزارت بهداشت انجام شود؛ زیرا همچنان بر سر قیمت تمام شده و هزینههای جمع آوری زبالههای پرخطر اختلاف نظرهایی وجود دارد.
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران با بیان اینکه که کمپوست تولید شده توسط سازمان پسماند توسط سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری نیز خریداری نمیشود، گفت: به دلیل آنکه در زبالههای جمع آوری شده مخلوطی از شیشه و فلز و چیزهای دیگر وجود دارد و در پروسه تبدیل کمپوست، این مواد همچنان وجود دارند، کیفیت کمپوست تولید شده پایین است و باید در فرآیند تولید پسماند اصلاحاتی انجام شود و به سمت تفکیک زباله از مبدا برویم.
وی تاکید کرد: در حال حاضر تنها سه درصد زباله در مبدا تفکیک میشود و این یعنی در این حوزه کاری انجام نشده است.
صدراعظم نوری با اشاره به آغاز فعالیتهای عملیاتی برای تدوین طرح جامع مدیریت پسماند، گفت: قرار است این طرح در سال ۹۷ تدوین شود و سازمان مدیریت پسماند و مرکز مطالعات و مشاور خارجی مقدمات این کار را فراهم کردند.
نوری همچنین اضافه کرد: روزانه ٨هزار تن زباله تولید میشود که میتوانست برای شهر اقتصادی باشد. فعالیتها و اقدامات زیادی انجام میشود که البته بهتر از این میتوانست باشد.
رییس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای شهر تهران گفت: اما در عین حال باید بگوییم که پسماند در اولویت نبوده و آنطور که باید به این موضوع توجه نشده است. لازم است که ساز و کار جدیدی برای این روند در نظر گرفته و حرفهایی که زده میشود باید به عمل تبدیل شود.
وی تاکید کرد: مادامی که این فرایندها اصلاح نشود نتایج خوبی به دنبال نخواهد داشت. پشت این حوزه یک مافیا وجود دارد که به سازمان اجازه نمیدهد کار خودش را ادامه دهد، اما با برنامه و طرح میشود عرصه را برای آنها تنگ کرد.
صدراعظم نوری افزود: بخشی از کار این بخش به سازمان بازمیگردد (از طراحی تا اجرا) بخشی هم به شهروندان که باید فرهنگسازی شود. کسی غیر از شما دغدغه پسماند ندارد. پس باید موثرترین شیوه فرهنگسازی را انتخاب کنید.
وی ادامه داد: برای پیمانکاران باید شرایطی را ایجاد کنیم که سود آنها هم در این کار دیده شود. برای پیمانکار به صرفه است که زباله خشک و تر را با هم دریافت کند که خشک برایش سود داشته باشد.
وی تاکید کرد: باید اقدامات زیادی انجام شود و مردم از ما توقع دارند تا اقدامات ما در مبارزه با فساد و رانت تجلی پیدا کند.
انتهای پیام