قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه امروز(سه شنبه) در گزارشی، از حمله ناکام گروهی از تروریست ها از داخل خاک پاکستان به منطقه مرزی میرجاوه در نخستین ساعات بامداد امروز خبرداد که در نهایت منجر به کشته شدن تعدادی از تروریست ها و شهادت دست کم چهار نفر از نیروهای سپاه و مرزبان جمهوری اسلامی ایران شد.
حادثه تلخ میرجاوه در شرایطی رخ داده است که مردم ایران هنوز ماجرای غم انگیز حمله اردیبهشت سال گذشته عوامل گروهک تروریستی جیش العدل به نیروهای مرزبانی ایران در نزدیک مرز پاکستان را که موجب شهادت ۹ نفر از مرزبانان، مجروح شدن دو نفر و به گروگان گرفته شدن یک نفر از مرزبانان کشورمان شد، فراموش نکرده اند و مرزبان به گروگان گرفته شده، همچنان در اختیار تروریست ها است و با وجود وعده های طرف پاکستانی برای همکاری و تلاش برای آزاد کردن این مرزبان، او هنوز به آغوش خانواده بازنگشته است.
حادثه تروریستی اردیبهشت سال گذشته موجی از واکنش ها و اعتراض های شدید عالی ترین مقام های دولتی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران را به همراه داشت و ‘حسن روحانی' رئیس جمهوری اسلامی ایران در نامه ای خطاب به ‘نواز شریف' نخست وزیر وقت پاکستان، ضمن ابراز نگرانی عمیق و تاسف شدید از تکرار تعرضات تروریستی از خاک پاکستان به خاک جمهوری اسلامی ایران، تاکید کرده است: انتظار میرود برای حفظ و ارتقاء روابط خوب و برادرانه دو کشور دستور فرمایید مسببین این اقدام تروریستی تحت پیگرد قانونی قرار گرفته و به دست عدالت سپرده شوند.
همچنین محمدجواد ظریف در راس یک هیات عالی سیاسی-نظامی-دفاعی عازم اسلام آباد شد تا ضمن ابلاغ رسمی مراتب اعتراض جمهوری اسلامی ایران به طرف پاکستانی، بار دیگر بر ضرورت اقدام عملی و جدی پاکستان برای تقویت امنیت مرزهای مشترک با ایران تاکید کند.
نمونه های دیگری از این دست رویدادهای تلخ در نزدیک خط ‘مرز دوستی ایران و پاکستان' در سال هایی گذشته نیز رخ داده و پاکستان هربار وعده داده اجازه نخواهد داد اشرار و تروریست ها از خاک آن کشور علیه ایران اقدام کنند.
با توجه به فعالیت تعدادی گروه های تندرو و تروریستی در برخی نقاط پاکستان، این کشور کار دشواری در مبارزه برای تامین امنیت داخلی این کشور و مرزهایش با همسایگان به ویژه هند و افغانستان دارد.
اما زمانی که صحبت از خط مرزی یکهزار کیلومتری ایران و پاکستان می شود، تلاش های شبانه روزی نیروهای مرزبانی، نظامی و انتظامی جمهوری اسلامی ایران برای محافظت از امنیت و آرامش این مرز، کار را برای طرف پاکستان به مراتب آسان تر از کنترل مرزهایش با دیگر همسایگان کرده است و شاید این کشور همسایه و دوست با اندک توجه بیشتری به مرزهایش با ایران، به راحتی بتواند منطقه را از وجود اشرار و تروریست هایی که هر از گاهی برای هر دو طرف دردسرساز می شوند، پاکسازی کند.
دولت پاکستان هم کاملا اعتقاد دارد که اینگونه اقدام ها نه تنها برای امنیت ایران و پاکستان، بلکه برای امنیت منطقه بسیار خطرناک است و این گروه های تروریستی دشمنان مشترک دو همسایه و تمام منطقه هستند.
با توجه به تاکیدهای مکرر مقام های عالی دولتی، نظامی و امنیتی پاکستان مبنی بر ضرورت انجام تلاش بیشتر با هدف تقویت امنیت مرزهای مشترک با ایران، تا کنون گام های عملی کافی از سوی اسلام آباد در تحقق این مهم برداشته نشده است.
قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در بیانیه ای که پس از حمله تروریستی میرجاوه منتشر کرد، اعلام کرد مرزبانان غیور نیروی انتظامی و سایر نیروهای امنیتی و دفاعی غیرتمند جمهوری اسلامی ایران، از آمادگی کامل برای مقابله قاطعانه با هرگونه تحرک و اقدام از سوی دشمنان انقلاب و ملت ایران برخوردار بوده و از کشورهای دوست و همسایه انتظار دارد خاک خود را محل جولان مزدوران استکبار جهانی قرار ندهند.
پاکستان سال های متمادی است از ناامنی ناشی از فعالیت گروه های تندرو و تروریستی در مناطق مختلف این کشور رنج می برد و آتش این ناامنی ها زمانی تشدید شدد که موج تروریسم و افراط گرایی در افغانستان پس از حمله آمریکا به این کشور در سال ۲۰۰۱، به سمت پاکستان سرازیر شد.
در چنین شرایطی مردم، گروه های سیاسی و مذهبی، فعالان سیاسی و اجتماعی و بسیاری از مسئولان پاکستان معتقدند تامین امنیت داخلی کشورشان باید در اولویت نخست قرار گیرد و ظرفیت های قابل توجه نظامی و امنیتی این کشور بجای صرف شدن در مسیر ائتلاف های نظامی-نمایشی منطقه ای، در مسیر کمک به مبارزه علیه تروریسم در داخل پاکستان قرار گیرد.
حمله بامداد سه شنبه گروهی از تروریست ها به برجک مرزبانی ناجا در «میل مرزی ۸۹» در منطقه میرجاوه در شرایطی رخ داد که هیاتی متشکل از عالی ترین مقام های نظامی، دولتی، امنیتی و دفاعی پاکستان شامل نخست وزیر، فرمانده ارتش، فرمانده دستگاه اطلاعات و امنینت و وزیر دفاع این کشور برای بازدید از بخش پایانی رزمایش مشترک نیروهای ائتلاف نظامی خودساخته عربستان با همراهی نیروهای انگلیسی و آمریکا با عنوان «سپر مشترک خلیج(فارس)» ، دسته جمعی به عربستان سفر کرده اند و روز گذشته نیز دیدارهایی با پادشاه کشور میزبان و محمدبن سلمان ولیعهد عربستان داشتند.
حدود سه سال پیش عربستان در اقدامی یکجانبه و بدون هماهنگی اولین با برخی کشورهای مسلمان مناطق خاورمیانه، آسیا و آفریقا از جمله پاکستان، نام آنها را در فهرستی واحد قرار داد و نام آن را به اصطلاح ائتلاف «مبارزه با تروریسم» گذاشت.
پاکستان پس از کشمکش های فراوان در داخل این کشور و باوجود مخالف سخت مردم، نهایتا چاره ای نداشت جز اینکه عضویت این ائتلاف را بپذیرد اما اعلام کرد هرگز در لشکرکشی های این ائتلاف به کشورهای منطقه یا هر کشور دیگر شرکت نخواهد کرد بلکه در زمینه فعالیت های آموزشی و لجستیکی در خدمت ائتلاف خواهد بود؛ ائتلافی که با وجود گذشت سه سال از تشکیل آن، هنوز اهداف و برنامه هایش را اعلام نکرده و کشورهای عضو هنوز نمی دانند با چه هدف به عضویت اجباری این ائتلاف درآمده اند.
مردم پاکستان و بسیاری از شخصیت های سیاسی، دینی، دانشگاهی و پارلمانی این کشور به عنوان بزرگ ترین قدرت نظامی و تنها قدرت هسته ای عضو ائتلاف خودساخته عربستان، از همان آغاز تشکیل ائتلاف، سخت مخالف پیوستن کشورشان به آن بودند و همچنان اعتقاد دارند ائتلافی که طراحان آن بطور هدفمند نام ایران، سوریه و عراق را به عنوان بزرگترین قربانیان ترور در منطقه در فهرست ائتلاف قرار ندانده اند، هرگز نمی تواند ائتلافی صادق و موثر در مسیر مبارزه با تروریسم باشد و بیم آن می رود که طراحان این ائتلاف اهدافی شوم از جمله ترویج فرقه گرایی و یا اهداف شوم دیگر در سر داشته باشند.
افکار عمومی پاکستان از دولت، نیروهای نظامی و امنیتی کشورشان انتظار دارند پیش از فکر کردن به همکاری با ائتلاف های منطقه ای و فرامرزی، به فکر تامین امنیت داخلی و مرزهای این کشورباشند و معتقدند «چراغی که به خانه رواست، به مسجد حرام است».
**کارشناس حوزه اخبار خارجی
پاکستان؛ ضرورت تامین امنیت مرزها بجای پیوستن به ائتلاف ها – محمدرضا منافی
بامداد روز گذشته، همزمان با سفر عالی ترین مقام های دولتی، نظامی، دفاعی و اطلاعاتی پاکستان به ریاض برای تماشای اختتامیه رزمایشی با حضور نیروهای ائتلاف به اصطلاح مبارزه با تروریسم تحت رهبری عربستان، مرزهای مشترک پاکستان با ایران بار دیگر دستخوش تحرکات خونین تروریست های ضدایران شد.