محمدرضا امامیان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، ضمن بیان این مطلب، اظهار کرد: انجمن موسیقی کلات یکسال است که شکل گرفته و فعالیتهایی هم در این خصوص انجام میدهد اما با مشکلات عدیدهای روبرو است و در حال حاضر که مسئولیت این انجمن را بر عهده دارم دچار سردرگمی و بی انگیزگی شدهام چراکه مورد بیمهری مسئولین واقع شدیم.
وی با بیان اینکه با توجه به اینکه شهرستان کلات پر از استعداد به ویژه در زمینه صدا است و از نظر ساز و آواز بسیار مهارت دارد، افزود: باید متذکر شد که کلات مرکز صدا و یکی از مکانهایی است که در ایران نمونه تلقی میشود زیرا به لحاظ داشتن صداهای ناب اصیل ایرانی مانند فارسی، ترکی و کرمانجی بسیار غنی است و میتوان کارهای زیادی در این خصوص انجام داد اما متاسفانه در این حوزه بودجه وجود ندارد و برای بسیاری از مجموعهها هزینه میشود اما این مجموعه و هنر مورد فراموشی مسئولان قرار گرفته است.
رئیس انجمن موسیقی شهرستان کلات تصریح کرد: معلم هستم و وقتی که در کلاس مشاهده میکنم که چه صداهای نابی وجود دارد ناراحت میشوم از اینکه نمیتوانم برای آنها کاری انجام دهم چراکه به اصطلاح دستم خالی است و بودجهای برای آموزش و یا کارهایی که به شکوفا شدن استعدادهای آنها ختم شود، ندارم و بنده در این زمینه برنامههایی در نظر دارم که این صداها پرورش پیدا کند و صیقل داده شود اما متاسفانه با وجود موانع زیادی که بر سر راه است انگیزهای برای انجام این چنین کارها وجود ندارد.
وی با بیان اینکه بودجهای که به اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان تخصیص پیدا میکند محدود است و نمیتوان با آن مقدار کاری برای هنرمندان این منطقه محروم انجام داد، خاطرنشان کرد: بعضی از برنامههایی که در شهرستان برگزار میشود و یکی از هنرمندان ما را برای اجرا دعوت میکنند حتی حاضر نیستند برای اجرایی که ۱۰ الی ۱۲ دقیقه به طول انجامیده است مبلغی پرداخت کنند.
امامیان با اشاره به اینکه در حال حاضر آموزشگاه آموزش دو تار برای بانوان و همچنین آموزشگاهی برای آقایان وجود دارد که مربی آقایان کارگاه سازسازی دارد و کارهای بسیار عالی میسازد و در شهر خرید و فروش میشود، عنوان کرد: موسیقی شهرستان کلات تنها دو تار نیست و عدهای به موسیقی بومی محلی هم علاقه دارند. معتقد هستم که موسیقی فراتر از این حرفهاست و ارزش بیشتری دارد.
وی در ادامه اضافه کرد: عدهای هستند که میگویند تنها دو تار وجود دارد و بارها گفته شده که دو تار محدودیتهایی را به همراه دارد و مانند سه تار، تار، سنتور و… قدرت چندان زیادی ندارد و آن طور که باید و شاید نمیتوان کاری انجام داد و موسیقی را در شهرستان کلات گسترش داد.
رئیس انجمن موسیقی شهرستان کلات خاطرنشان کرد: مردم این شهرستان در منطقهای زندگی میکنند که با موسیقی به ویژه بومی محلی مانند کرمانجی و حتی ترکی خاطره دارند اما موسیقی ترکی در حال فراموش شدن است، در حالی که زمانی مردم به زبان ترکی آواز میخواندند و فایلهای آنها را جمعآوری کردم اما کافی نیست و باید یادآور شد که همچنان جو دو تار در شهرستان حاکم است.
وی با بیان اینکه باید در روستاها به دنبال پیشکسوتان موسیقی رفت و از آنها فیلم گرفت و آرشیوی از این گنجینههای صدا برای آیندگان جمعآوری کرد، افزود: متاسفانه دست ما خالی است و در کشور نسبت به موسیقی بیمهری میشود و تنها کلات نیست اما چون این شهرستان منطقه کوچکی است مردم جرات و جسارت انجام این کار را در زمینه موسیقی ندارند چراکه از هیچ ارگانی حمایت نمیشوند.
امامیان با بیان اینکه ساز سُرنا به اصطلاح موسیقیدانان یکی از سازهایی است که در مُد گردانی؛ به این معنا که بسیار راحت چندین ملودی و مد را مینوازد، گفت: بنده در شهرهای قوچان، شیروان و بجنورد این ساز را گوش کردم اما هیچ کدام به نوازندههای شهرستان کلات به ویژه هزار مسجد نمیرسند و این استعدادهایی است که به دلیل بی حمایتی هدر میرود و جالب است که بدانید تمامی افرادی که به دنبال ساز و آواز میروند و عمرشان را در این زمینه میگذرانند کارگر هستند.
انتهای پیام