صفحه اصلی / سیاسی / مجلس / تذکرات شفاهی نمایندگان به مسئولان کشور در خصوص مشکلات اقتصادی
تذکرات شفاهی نمایندگان به مسئولان کشور در خصوص مشکلات اقتصادی

تذکرات شفاهی نمایندگان به مسئولان کشور در خصوص مشکلات اقتصادی

تهران-ایرنا- نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره رسیدگی به وضعیت معیشتی مرزنشینان و کولبران، عوارض خروج از کشور، رسیدگی به وضعیت معیشت کشاورزان، حل مشکل کم آبی ، صیانت از پول ملی و برخی دیگر از مشکلات اقتصادی در کشور، به مسئولان مربوطه تذکر دادند.

به گزارش کسب و کار،

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، رسول خضری نماینده مردم سردشت در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در اخطاری با استناد به اصول ۲۹ و ۴۳ قانون اساسی گفت: مدت زیادی است که از بسته شدن معابر کولبری می گذرد که این باعث بیکاری کولبران شده است. از طرف دیگر شاهد بیکار شدن شش تا هفت میلیون کسبه، اصناف و بازاریان هستیم.
وی در ادامه به وعده رئیس‌جمهور برای ایجاد اشتغال برای ۹۵۰ هزار نفر اشاره کرد و گفت: بعید می‌رسد با وجود این وضعیت و مشکلات معیشتی در مرزهای کشور ، این شعار محقق شود.
خضری یادآور شد: بدانید امنیت مرزی کشور در گرو معیشت کولبران است بنابراین دولت نمی‌تواند نسبت به این وضعیت بی تفاوت باشد. نباید با بی تدبیری ناامیدی را در مرزنشینان ایجاد کنیم.
این نماینده مردم در مجلس دهم با تاکید بر لزوم بازگشایی معابر کولبری گفت: این اقدام باعث ایجاد خوراکی برای رسانه های بیگانه شده که باید با تدبیر جلوی این وضعیت گرفته شود و معابر باز شود.
وی خطاب به دولت گفت: اکنون مرزنشینان با مشکلات معیشتی و اقتصادی جدی روبرو هستند. وظیفه رئیس‌جمهور ایجاد اشتغال است. نه اینکه جلوی اشتغال مرزنشینان را بگیرد. لازم است مرزهای جنوب شرقی و جنوب غربی هرچه سریعتر بازگشایی شود.
خضری در تذکر دیگری در خصوص عوارض خروج از مرزهای زمینی افزود: عوارض خروج از مرزهای زمینی برای مرزنشینان قابل پرداخت نیست و باید حداقل این عوارض به اندازه سال ۹۶ برگردد. اگر نمی‌توانید برای مرزنشینان کاری کنید حداقل جای اشتغال آنها را نگیرید.
در ادامه علی مطهری که رئیس جلسه امروز مجلس بود در پاسخ به این اخطار گفت: از دولت می‌خواهیم که در مورد بستر معابر توضیح دهد و درباره عوارض خروج، اصلاحاتی انجام دهد. ما نیز از طریق هیات رییسه پیگیری می‌کنیم.

** افزایش عوارض خروج از کشور به چالش معیشتی و امنیتی تبدیل شده است
در ادامه عین الله شریف پور نماینده مردم ماکو و چالدران در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خطاب به رئیس جمهور گفت: آقای روحانی طی ۵ سال گذشته شما نسبت به سیاست عدم افزایش قیمت‌ها با هدف کنترل تورم تأکید داشتید پس چرا در لایحه بودجه ۹۷ عوارض خروج از کشور را ۱۰ برابر افزایش دادید.
وی با بیان این که این افزایش هرچند با مخالفت نمایندگان موثر نیافتاد گفت: افزایش عوارض خروج از کشور بین مرزنشینان به چالش معیشتی و امنیتی تبدیل شده است؛ بدانید تردد این افراد از مبادی رسمی به میزان این عوارض متکی است.
شریف پور یادآور شد: بدانید تردد از مبادی رسمی موجب افزایش ضریب امنیتی و کنترل در مناطق مرزی می‌شود.
وی اضافه کرد: طرح دو فوریتی آن به مجلس ارایه شده است خواهشمند است آن را امضاء‌ کنید تا مشکلات مرزنشینان مرتفع شود.
در ادامه محسن بیگلری نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود خطاب به رئیس جمهور گفت: صدای من صدای مردم مرزنشین شرافتمندی است که در ۸ سال دفاع مقدس اجازه ندادند یک وجب از خاک کشور به دست دشمنان بیفتد اما کمترین امکانات در تمام زمینه ها به وی‍ژه اشتغال را دارند.
وی ادامه داد: حق و هدیه ای که رهبر معظم انقلاب به کولبران داده اند از آنها نگیرید. درباره کولبران و بازارچه های مرزی رهبری تکلیف را برای همه روشن کرده‌اند و فرمودند منظور از برخورد با قاچاق ، قاچاق سازمان یافته و ترانزیتی است نه آن کولبری که برای امرار معاش روزانه در بازچه های مرزی چند کالا را جا به جا می کند.
بیگلری افزود: مصوبه اخیر هیات دولت با ریاست رییس جمهوری فقط کار آن کولبران را به عنوان قاچاق دیده است و دستور به بازارچه های مرزی و کولبری داده است، این در حالی است که برخورد چشمگیری با قاچاق‌های سازمان یافته و واردات غیرقانونی خودروهای لوکس نمی بینیم. آیا کارخانه ای در مناطق مرزی ایجاد کردید که بازارچه ها را بسته اید.
وی در ادامه گفت: دولت برای کسبه پلاسکو خیلی جدیت به خرج داد و جایگزین برای آنها در نظر گرفت. اگر زودتر به وضعیت مرزها و کولبران رسیدگی نشود؛۵۰۰ پلاسکو در مرزهای پاوه،جوانرود، سقز، بانه، سردشت و پیرانشهر به زودی ویران خواهند شد.

** مرزنشینان از پرداخت عوارض خروج از کشور متضرر می شوند
در ادامه سیدتقی کبیری نماینده مردم خوی در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خطاب به رئیس جمهورگفت: مرزنشینان از جمله افرادی هستند که به خاطر پرداخت عوارض خروج از کشور متضرر می شوند چرا که درآمد این افراد از مبادلات مرزی است.
وی افزود: در این خصوص طرح دو فوریتی به مجلس ارایه داده ایم؛ اما به دولت پیشنهاد داریم که برای این مورد در قانون بودجه سال ۹۷ لایحه اصلاحی ارایه کند تا مشکلات مرزنشینان مرتفع شود.

** مرز تنها راه ارتزاق مردم مرزنشین است
در ادامه شهاب نادری نماینده مردم پاوه در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خطاب به رییس جمهور گفت: مردم مناطق مرزی گرفتار هستند و ما بارها این مورد را گوشزد کرده‌ایم درحالی که هیچ کارخانه و صنعتی در مناطق ما ایجاد نکرده‌اید؛ چرا آب باریکه مناطق محروم را می‌بندید.
وی ادامه داد: مرز تنها راه ارتزاق مردم مرزنشین است، بنابراین این مناطق نباید مسدود شود و دولت باید خود را به جای خانواده این افراد بگذارد که فرزندان دم بخت دارند و شیوه مدیریتی خود را اصلاح کند.
در ادامه علی کُرد نماینده مردم خاش در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود گفت: بار دیگر کوردلان و بی‌خبران گروهک تروریستی، اشرار مسلح و معاندین نظام در مرز شهرستان میرجاوه قصد ورود به خاک جمهوری اسلامی ایران را داشتند که در روستای چهارلشگر بخش نقطه صفر مرزی میرجاوه با استقامت و مقاومت جان بر کفان مرزی و پشتیبانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روبه‌رو شدند و سربازان رشید همیشه بیدار سپاه پاسداران و هنگ مرزی ضربان سنگینی به دشمن مهاجم و شرور وارد کرده است که در این درگیری ۴ نفر از بهترین فرزندان این مرز و بوم به درجه رفیع شهادت نایل گشتند.
وی ادامه داد: وقوع این حادثه باعث تألم و نگرانی این جانب و مردم شریف این استان شد، بنده ضمن محکوم نمودن این حرکت ضد انسانی اشرار مسلح و حامیان آنها در آن سوی مرزها از علمای گرام، معتمدین و سران طوایف و تمام اقشار می‌خواهم که ضمن حضور فعال در مرزها این عمل ناجوانمردانه اشرار را محکوم کنند و مانند گذشته با شجاعت تمام برای مقابله و انهدام این باندهای ضدانسانی در کنار نیروهای مسلح مستقر درمرز بپردازند و هوشیار و بیدار باشند که مرز جنوب شرقی آلوده به حضور اشرار نشود.
کرد در ادامه از وزارت کشور خواست که یک مدیریت در مرز میرجاوه لحاظ کند، چراکه امروز بعضی از نقاط مرزی میرجاوه تا رودک به دلیل کمبود نیروی انسانی و وسایل لجستیکی در مرز با خلاء امنیتی مواجه شده‌اند.

** برای مشکل کم آبی تدبیر مناسبی اتخاذ شود
در ادامه محمدمهدی افتخاری نماینده مردم فومن در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی گفت:اقتصاد و معیشت مردم مسئله مهمی است که همگان باید با تقویت تولید ملی به عنوان محور اقتصاد مقاومتی به رونق این دو مولفه کمک کنند.
وی ادامه داد: سیستم قانونگذاری و اداری کشور پویا نیست، در ارائه خدمات به مردم تعلل و کندی وجود دارد و حتی گاهی به بهانه نبود یک کپی شناسنامه کار ارباب رجوع به تاخیر می افتد.
افتخاری در تذکری دیگری به وزیرجهاد کشاورزی گفت: با توجه به وجود مشکل کم آبی،انتظار می رود تدبیر مناسبی در این خصوص اتخاذ نمایند.

** به راه های کردستان رسیدگی شود
در ادامه مهدی فرشادان نماینده مردم سنندج در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی گفت: گفتمان توسعه محور صرفا گفتمان اقتصادی نیست؛ بلکه گفتمان همه جانبه و دربرگیرنده ساختار سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است.
وی ادامه داد: این گفتمان در کردستان یا به دست فراموشی سپرده شده یا همیشه در حاشیه بوده درحالی که شریان اقتصادی و اجتماعی استان در این گفتمان تعریف می‌شود.
نماینده مردم سنندج در ادامه در تذکری به وزیر راه و شهرسازی از راه‌های استان کردستان انتقاد کرد و گفت: جاده‌ها به عنوان زیرساخت محسوب می‌شود،اما درکردستان مردم از این زیرساخت محروم هستند و در ۲۴ ساعت گذشته ۷ نفر در جاده‌های استان کشته شده‌اند که وزارت راه و شهرسازی را مسئول جان باختن مردم در جاده‌های استان می‌دانیم.
فرشادان خطاب به آخوندی گفت: به وجدان خود رجوع کنید، ظاهرا فراموش کرده‌اید که اگر حمایت تعدادی از نمایندگان کردستان نبود امروز در حسرت پست راه و شهرسازی بوده‌اید.
وی یادآور شد: عدم استانداردکردن راه‌های کردستان نمونه بارز عقب ماندگی این استان است، از سال ۹۳ تاکنون ۱۵۰۰ نفر در جاده‌های کردستان جان باخته‌اند.
** به مابه التفاوت نرخ ارز در لایحه بودجه توجه شود
در ادامه حسن بهرام نیا نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی با اشاره به اصل ۵۳ قانون اساسی در خطاب به رئیس جمهور گفت: باید به اعمال مابه التفاوت نرخ ارز در لایحه بودجه توجه جدی شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه ردیف های خاصی در لایحه بودجه برای چنین مواردی پیش بینی شده تقاضا داریم هیات رئیسه مجلس به رئیس جمهور اعلام کند گزارش شفافی از منابع و مصارف ناشی از اینگونه درآمدهای جدید به مجلس ارائه کند تا بر همان اساس یا در صورت نیاز به جرح و تعدیل یا جابه جایی از سوی مجلس اقدام شود.
در ادامه علی مطهری در پاسخ به تذکر شفاهی مردم نهاوند گفت:حتما این موضوع را به دولت منتقل خواهیم کرد.

** مسئولان در راستای صیانت از پول کشور تلاش خود را به کار گیرند
در ادامه سلام امینی مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی گفت: مدیران اقتصادی ارشد نظام بدانند که نرخ ارز افزایش پیدا نکرده است؛ بلکه این ارزش ریالی پول ایران است که ۴۰ تا ۵۰ درصد در مقابل ارزهای خارجی سقوط کرده است؛ بنابراین باید در راستای صیانت از پول کشور تمام تلاش خود را به کار گیرند.
وی در تذکر دیگری گفت: وزارت آموزش و پرورش مقام معلم و فرهنگیان را پاس بدارد و نسبت به اجرای کامل رتبه بندی فرهنگیان اقدام کند؛ مطالبات و معوقات بازنشستگان را پرداخت و تکلیف حق التدریسی ها را مشخص کند.
این نماینده مردم در مجلس دهم در ادامه افزود:در قانون برنامه ششم در خصوص ایثارگان بندهای شفافی وجود دارد، انتظار می رود که قانون به درستی اجرا شود همچنین پرداخت معوقات کارکنان مناطق جنگی طبق قانون انجام گیرد.
امینی در ادامه با انتقاد از عدم پرداخت یارانه مطبوعات گفت: رسانه ها زحمت اطلاع رسانی را بر دوش دارند، بنابراین انتظار می رود یارانه آن ها با دستور وزارت فرهنگ و ارشاد پرداخت شود.

** وزارت جهاد کشاورزی مشکلات کشاورزان را حل کند
در ادامه اسدالله عباسی نمانیده مردم رودسر در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود در خصوص خرید برگ سبز چای به رئیس جمهور، سازمان برنامه و بودجه و وزارت جهادکشاورزی تذکر داد و گفت: نسبت به افزایش قیمت تضمینی برگ سبز چای درجه یک به ۱۵ درصد و درجه ۲ به ۲۲ درصد اقدامات لازم صورت گیرد.
وی ادامه داد: چایکاران و تولیدکنندگان مرکبات امسال عید نداشتند، چرا که مطالبات خود را با ۶ ماه تأخیر دریافت کردند.
نماینده مردم رودسر در ادامه گفت: امروز درمجلس اکثر تذکرات نمایندگان در قالب موضوعات کشاورزی ازجمله خرید تضمینی مطرح شد،بنابراین انتظار می‌رود که وزارت جهاد کشاورزی نسبت به حل مشکلات کشاورزان اقدام کند.
** اعتبارات سد نواب چی چای تامین شود
در ادامه شهرام کوسه غراوی نماینده مردم مینودشت در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی به رییس جمهور گفت: ایشان قول اتمام پروژه سد نواب چی چای را در سال ۹۷ داده است، اما تاکنون اعتبارات لازم با وجود پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصدی تامین نشده است و به همین دلیل اخراج ۴۰۰ نفر از کارگران شکل گرفته است.
وی ادامه داد: پیمانکار این پروژه بیش از یکصد میلیارد تومان طلبکار است، امیدواریم با تامین اعتبار مشکلات این پروژه برطرف شود.
نماینده مردم مینودشت در تذکر دیگری گفت: هرچه سریعتر نسبت به تامین حقآبه اراضی پایین دست گلستان از رودخانه اترک صورت گیرد که باعث نابودی زمین های زراعی و باغی مراوه تپه و گنبد شده است.
غراوی در ادامه خطاب به وزیر جهاد کشاورزی گفت: از فصل کاشت گندم گذشته است،اما همچنان مبلغ خرید تضمینی این محصول اعلام نشده است. کشاورزان هر سال تا دریافت حق الزحمه خود سختی می کشند.در شرایطی که کشاورزان نقش ارزنده ای در خودکفایی گندم دارند که با بی برنامه بودن دولت همواره به آنها بدهکار است.
نماینده مردم مینودشت از روحانی، ظریف، مجمع نمایندگان استان گلستان درخصوص آزادسازی زندانیان در بند کشور ترکمنستان تشکر کرد.

** نیروهای مسلح از کمبود حقوق رنج می برند
سیدناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود ضمن گرامیداشت روز ارتش گفت: امروز ارتشی‌ها، نیروهای نظامی و انتظامی از کمبود حقوق رنج می‌برند که باید فکری به حال آنها شود.
وی در ادامه با استناد به بندهای ۸ و ۱۱ ماده ۲۴ آیین‌نامه داخلی مجلس دفاع از اقتدار مجلس را بر عهده هیات رییسه دانست گفت: روز گذشته در جریان سوال از وزیر بهداشت، وی مجلس را مورد محاکمه قرار داد و طرف صحبت خود را صرفاً به آقای قاضی‌پور که نماینده سوال کننده بود، قرار نداده و تمام نمایندگان را مورد خطاب قرار داد.
لارگانی افزود: زمانی که نماینده یا وزیری از جریان دستور سوال خارج می‌شود ؛هیئت رئیسه باید به وی تذکر دهد.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اظهارات روز گذشته وزیر بهداشت در خصوص حقوق ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومانی وی خاطرنشان کرد: در یکی از سفرهای خود در هواپیما مشاهده کردم که ۵۰ نفر همراه وزیر حضور داشتند، این در حالی است که به نمایندگان برای هزینه بلیت هواپیما ۵۸۰ هزار تومان داده می‌شود؛درحالی که بنده این ماه ۳ میلیون و ۵۰۰ هزارتومان برای بلیت خود هزینه کرده‌ام ؛پس باید دید هزینه همراهان وزیر به چه شکل محاسبه می شود.
وی در ادامه در تذکر دیگری گفت: یک ماه از سال ۹۷ رفت برای تحقق شعار سال ۹۷ مجلس باید با جدید وارد شود و قوانینی که مانع تولید است لغو شود و با دولت اگر تخلف کرد برخورد شود. نظارت مجلس دارد صفر می شود.
علی مطهری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به بخش اول تذکر موسوی لارگانی عنوان کرد: این نکته ای که گفتید در ارتباط با قانون برنامه ششم که سامانه پرداخت حقوق مسئولان اجرایی تا پایان سال ۹۶ تأسیس می شد که که این اقدام صورت نگرفته و ما از دولت می خواهیم این کار را زودتر انجام دهد.

** شهرک های صنعتی شهرهای کوچک تقویت شود
در ادامه محمد رضا امیرحسنخانی نماینده مردم فردوس در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با توجه به اینکه اشتغال باید در مناطق محروم رونق بگیرد ضرورت دارد شهرک ها و نواحی صنعتی خصوصا در شهرهای کوچک تقویت شوند چرا که اکثر آنها زیرساخت کاملی ندارند.
وی در تذکر دیگری به وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: انتظار می رود توجه ویژه ای به تکمیل جاده های بجستان- فردوس، طبس- بشرویه، سرایان و سایر راه های حوزه انتخابیه صورت بگیرد.
نماینده مردم فردوس در تذکر دیگری به وزیرکشور خواستار تسریع در پرداخت آسیب های وارده به خسارت دیدگان در اثر سیل و تگرگ شد.
امیرحسنخانی در تذکر دیگری به وزیر جهاد کشاورزی به مشکلات خشکسالی اشاره کرد و گفت: دامداران و عشایر منطقه مشکل تامین علوفه،خوراک دام و حتی فروش محصولاتشان را دارند بنابراین انتظار داریم وزارتخانه مذکور در این زمینه برنامه ریزی جدی تبیین کند.

** حقوق بازنشستگان همسان سازی شود
در ادامه حسینعلی حاجی حسینعلی حاجی دلیگانی در تذکری شفاهی در بند ۱۱ ماده ۲۴ آیین‌نامه گفت: ما در سال ۹۵ در برنامه ششم در ماده ۱۲ بند «ب» قانونی را تصویب کردیم که بازنشستگان تامین اجتماعی حقوقشان متناسب سازی شود. اما امروز کسانی هستند که در ماه ۳۲۰ هزار تومان دریافت می کنند. چگونه می شود با ۳۲۰ هزار تومان زندگی کرد؟
وی در ادامه گفت: ما نامه‌ای را به رئیس مجلس نوشتیم و ۱۶۰ نماینده نیز آن را امضا کردند و آقای رئیس نیز به آقای نوبخت دستور دادند که هرچه زودتر قانون را اجرایی کند و در دی ماه تحول تامین اجتماعی دادیم اما تاکنون خبری نیست.
نماینده مردم شاهین شهر در مجلس گفت: بین دریافت کنندگان مستعمری در تامین اجتماعی بی‌عدالتی است و با این قانون می توان این را سامان داد. با وجود اینکه ما قانون را تصویب کرده‌ایم اما بعد از یک سال و دو ماه این قانون اجرایی نشده است.

** محاکمات باید به صورت علنی برگزار شود
در ادامه محمدرضاصباغیان بافقی نماینده مردم مهریز در مجلس شورای اسلامی در تذکرشفاهی خطاب به وزارت دادگستری و قوه قضائیه گفت: اصل قانون اساسی بر این است که محاکمات به صورت علنی برگزار شود و برگزاری غیرعلنی آن جزء فرعیات است.
وی ادامه داد: اگر محاکمات به صورت علنی برگزار نشود نظام اسلامی ضربه می بیند؛ اگر قانون دراین خصوص ایرادی دارد، قوه قضائیه دراین خصوص لایحه بدهد یا به مجلس اعلام کند تا طرحی تدوین کنیم.
بافقی با بیان اینکه اگر محاکمات به صورت علنی نباشد آسیب است، یادآور شد: جلسه محاکمه چه برای احمدی نژاد باشد،چه بقایی و چه افراد در حصر باید به صورت علنی باشد و قانون حتما در این مورد فوایدی داشته است.

**میزان خسارت وارده به باغ های کشاورزی بررسی شود
در ادامه بیت الله عبداللهی نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی به وزیرجهادکشاورزی گفت: درخواست می شود کارشناسان امین و متخصص به منطقه اهر و هریس اعزام شوند تا میزان خسارت وارده به باغ های کشاورزی این مناطق را به طور دقیق مشخص کنند.
وی در تذکر دیگری به بنیاد مسکن یادآور شد: با توجه به ابهام طرح های هادی در روستاها مردم نمی توانند برای فرزندانشان خانه بسازند؛ این افراد به سایر نقاط مهاجرت می کنند از این رو باید تدبیر ویژه ای اندیشیده شود.

** جاده های استان فارس را اصلاح کنید
در ادامه علی اکبری نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی به وزیر صنعت،معدن و تجارت و وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: یا دستگاه های قتاله را تعطیل کنید یا جاده ها را اصلاح کنید یا موانع پرخطر را رفع کنید؛چرا که استان فارس امسال نیز اولین استان در برخورداری از بالاترین آمار مرگ و میر ناشی از تصادفات بود.
وی در تذکری دیگری به وزیر علوم ادامه داد: حال که فارغ التحصیلان رشته های هنری به رغم دریافت مجوز از مراجع مذکور با دخالت فرد یا افرادی امکان عرضه توانمندی خود را ندارند و در بازار کسب و کار نمی توانند از تخصص خود استفاده کنند؛چه ضرورتی برای تربیت نیروی انسانی در رشته های فوق وجود دارد،لطفا با حذف این رشته ها از فهرست دانشگاه حداقل از هزینه تراشی و اتلاف وقت جلوگیری کنید.

** معیشت کشاورزان در سال جدید مورد توجه قرار گیرد
در ادامه علی قربانی نماینده مردم بجنورد مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود گفت: دولت و وزیران ملزم به اجرای بند (ب) ماده ۳۱ قانون برنامه ششم هستند که براساس آن باید محصولات کشاورزی به صورت تضمینی خریداری شود و در صورت تعویق در پرداخت باید سود آن با توجه به نرخ تورم سالانه پرداخت شود.
وی ادامه داد: باید در سال جدید قیمت خرید تضمینی گندم متناسب با تورم کشور افزایش یابد و باید دسترنج کشاورزان پرداخت و در صورت تأخیر در پرداخت سود تأخیر محاسبه شود.انتظار می‌رود در سال تولید ملی معیشت کشاورزان نیز مورد توجه قرار گیرد.
قربانی در ادامه در تذکری به وزیر آموزش و پرورش گفت:عدم اجرای سند تحول بنیادین ، بهبود وضعیت معیشت معلمان،پرداخت پاداش و پایان خدمت و عدم پرداخت حق‌الزحمه نیروهای خرید خدمت آموزشی از جمله نکاتی است که وزیر باید به آن توجه کند.
نماینده مردم بجنورد درمجلس شورای اسلامی ادامه داد: کشورهای توسعه یافته با در اولویت قراردادن آموزش و پرورش توانستند به مرزهای صنعتی شدن دست یابند.

**سقوط آموزش و پرورش مساوی با سقوط یک ملت است
در ادامه ولی ملکی نمانیده مردم مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس جمهور، وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: آیا می‌دانید سقوط آموزش و پرورش مساوی با سقوط یک ملت است آن هم وقتی پاداش پایان خدمت و مابه‌التفاوت پاداش بازنشستگان،سرانه آموزش و پرورش، تربیت بدنی، بهداشت و سلامت، سنوات ارفاقی معلمان مدارس استثنایی اعزام به خارج و مطالبات بیمه طلایی بعد از چندین سال هنوز پرداخت نشده است.
وی ادامه داد: همچنین وام ازدواج معلم جوانی که حین خدمت به دیار باقی شتافت با وام هزینه مراسم تشییع وی یک جا پرداخت شود و این درحالی است که پاداش پایان خدمت کارکنان سایر وزارتخانه‌ها چند برابر فرهنگیان پرداخت شود، می‌توان از انگیزه کارکنان آموزش و پرورش صحبت کرد.
نماینده مردم مشکین‌شهر در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ضروری است در اسرع وقت نسبت به بروزرسانی مطالبات بازنشستگان فرهنگی و کارکنان آن اقدام کنید.
وی در تذکر دیگری به وزیر جهاد کشاورزی گفت: سرمایی که اخیراً تا صفر درجه در این منطقه اتفاق افتاد باعث شد ۱۴ هزار باغ دچار سرمازدگی شوند و محصولات آنها که در حال شکل گرفتن بود از بین برود. اکنون از وزیرجهاد کشاورزی می‌خواهم همان طور که قول داده بودند،در هفته‌های آتی نسبت به اعزام معاون ذیربط و تیمی برای برآورد خسارت و همدردی با کشاورزان به مشگین‌شهر اعزام کند.
ملکی ادامه داد: از وزیر می‌خواهم برای تعیین قیمت گندم و پرداخت بموقع اقدام عاجل کند که مثل سابق کشاورزان با مشکل مواجه نباشند.
این نماینده مردم در مجلس دهم در ادامه خطاب به ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: با حرکت لاک پشتی و مجموعه مدیریتی کم تحرک نمی‌توان به وظایف آن سازمان عمل کرد چرا که کوچکترین غفلت خسارت جبران‌ناپذیری به آثار تاریخی و میراث فرهنگی کشور وارد می‌کند.
در ادامه محمود شکری نماینده مردم تالش در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی به وزیرکشور،گفت:یک ماه پیش اعتراضی را درخصوص فرماندار تالش به وزیرکشور ارسال کردم،اما تاکنون پاسخی دریافت نشده است.
وی ادامه داد: این نامه از طرف مردم تالش در خصوص انجام اقدام خلاف قانون فرماندار تالش مبنی بر دخالت امور شهرداری و لغو مزایده ای که برنده اش مشخص بوده است؛ نگارش شده بود.
شکری با اشاره به اینکه حتما منافعی وجود داشته که جلوی این مهم گرفته شده است، گفت: اگر طی مدت یک هفته پاسخ این نامه داده نشود؛ مسائل و مستندات پشت پرده این جریان را اعلام خواهم کرد.
این نماینده مردم در مجلس دهم یادآور شد: این مهم در حالی رخ می دهد که شما استیضاح وزیرکشور را در هیات رییسه نگه داشته اید.
علی مطهری که ریاست مجلس را بر عهده داشت در پاسخ به تذکر شفاهی شکری گفت: روز گذشته در مورد مسئله استیضاح وزیرکشور پیگیری شد؛ اما اعلام کردند حد نصاب ندارد از این رو مجددا پیگیری خواهد شد.
سیام**۱۰۵۸ /۱۴۴۹

همچنین مطالعه کنید:

رئیس جمهور: لایحه بودجه ۱۴۰۴ شفاف است/ توجه به ثبات، رشد اقتصادی، اشتغال و عدالت

به گزارش کسب و کار نیوز ، مسعود پزشکیان در جلسه علنی امروز سه شنبه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.