به گزارش کسب و کار، هاشم امینی امروز در جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی با موضوع بررسی راهکارهای کاهش حداکثری آب در بخش های مختلف، اظهار کرد: مشکل آب بسیار حادتر از آن چیزی است که بیان می شود. سد زاینده رود آب شرب ۶ میلیون نفر در استان اصفهان، یزد و کاشان و هم چنین آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری و اصفهان و آب مورد نیاز صنعت اصفهان و درصد کمی از یزد را تامین می کند.
وی با بیان اینکه میزان بارش ها امسال به ۵۱۲ میلی متر رسیده در حالی که این آمار در سال گذشته هزار و ۲۰۰ میلی متر بود، افزود: آب شرب ۵۶ شهر و ۳۰۰ روستا از سد زاینده رود تامین می شود. چهار میلیون و ۷۰ هزار نفر در اصفهان و حدود پنج میلیون و ۵۰۰ هزار نفر همراه با کاشان و یزد تامین می شود، البته در اسفند و بهمن سال گذشته، ۱۲٫۷ درصد صرفه جویی لحاظ شده است.
مدیر عامل شرکت آبفا استان اصفهان با یادآوری اینکه پیش از این چاه های فلمن سه هزار و ۲۰۰ لیتر آب داشت، در حالی که امسال خشک شده است، تصریح کرد: چاه های متفرقه نیز به شدت افت پیدا کرده اند. ۱۰۶ چاه از ۲۱۴ چاه متفرقه خشک شده است. تنها حدود ۷۵۰ لیتر آب از ۷۰ چاهی که حفر خواهد شد، می توان دریافت کرد. برای این بحران حتی باید برشی از آب فضای سبز را قطع و به بخش شرب تخصیص داد.
وی با بیان اینکه ۲٫۹ مترمکعب آب چاه برای جمعیت چهار میلیون و ۷۰ هزار نفری استان اصفهان آب موجود است، اظهار کرد: نیاز آبی یزد ۴٫۷ متر مکعب است در حالی که این استان ۳٫۵ متر مکعب آب زیر زمیبنی دارد، هم چنین اصفهان با ۲٫۹ متر مکعب آب زیر زمینی دارد و ۱۴٫۵ متر مکعب نیاز آبی دارد.
وی با تاکید بر اینکه باید از برداشت های مجاز و غیر مجاز بالادست جلوگیری شود، گفت: زمانی که رودخانه خشک شود، سناریو خط انتقال آب به یزد معنی و مفهومی پیدا نمی کند.
امینی با تاکید بر اینکه همه اقشار جامعه باید صرفه جویی را وظیفه خود بدانند زیرا غفلت، خیانت دنیوی و اخروی است، اظهار کرد: دانش آموزان، دانشگاهیان، ائمه نماز جمعه و همه باید همراه حاکمیت باشند، زیرا همه در یک کشتی هستیم و باید در این واقعیت ورود پیدا کرده و تدبیر کنیم.
وی با بیان اینکه فرهنگ سازی موضوعی است که انجام پذیری و نتیجه یافتن آن نیازمند مدت زیادی است، اما در مواقع بحران باید همه همکاری داشته باشند، تاکید کرد: بحران آب از زلزله بدتر است. در این راستا بسته تشویقی در دست اجرا خواهد بود. ۸۵ درصد مردم الگوی مصرف را رعایت می کنند، اما اکنون صحبت از الگوی مصرف نیست.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان ادامه داد: نصب شیرآلات کاهنده می تواند حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش مصرف را به همراه داشته باشد و متقاضیان باید اعلام حضور کنند هم چنین تمام فرهنگیان و روحانیون باید مروج مصرف درست آب شوند تا تابستان امسال را پشت سر بگذاریم.
وی افزود: برنامه های فرهنگی گوناگون از جمله تولید برنامه تلویزیونی جاری حیات و هم چنین برنامه های آموزشی در مدارس برای روش های درست مصرف آب برگزار و ساخته شده است، اما متاسفانه هیچ یک موثر نبوده اند.
امینی گفت: از اردیبهشت ماه فشار شبکه آب کاهش پیدا می کند و در این صورت خانه هایی که در طبقات بالا هستند باید تانک و پمپ قانونی داشته باشند تا بتوانند آب را به خانه های خود برسانند، هم چنین باید مردم را به این باور برسانیم که نقش خود را ایفا کنند.
وی با اشاره به اینکه استان اصفهان در حوزه کاهش پرت، استان نخست در کشور است، اظهار کرد: دو سال است که آب مساجد و حسنیه ها مجانی شده و پس از آن مصرف آنها به شدت افزایش یافته است، البته با اقدامات فرهنگی و درست می توان ۳۰ تا ۴۰ درصد مصرف را کاهش داد اما به دنبال آن هستیم تا فضای کنونی جامعه را تغییر داد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با تاکید بر اینکه آب، موضوعی همگانی است و باید همه دستگاه ها اعم از بهداشتی، امنیتی و خدماتی در آن ورود کنند تا این دوره سخت را پشت سر بگذاریم، تصریح کرد: اگر مصرف آب به همین صورت ادامه پیدا کند تا پایان تیرماه ۹۷ آب سد خشک خواهد شد و راهی برای تامین آب مصرفی اصفهان نخواهیم داشت.
انتهای پیام