صفحه اصلی / اسلایدر / گردهمایی بازیگران بازار سرمایه و فین تک ها
گردهمایی بازیگران بازار سرمایه و  فین تک ها

«کسب و کار» از نمایشگاه بانک،بیمه و بورس گزارش می دهد

گردهمایی بازیگران بازار سرمایه و فین تک ها

رویداد فین‌استارز ۲۰۱۸ صبح دوشنبه با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، علیرضا دلیری معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، مدیران فرابورس ایران و استارت‌آپ‌های حوزه فین‌تک افتتاح...
گروه بانک، بیمه و بورس
رویداد فین‌استارز ۲۰۱۸ صبح دوشنبه با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، علیرضا دلیری معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، مدیران فرابورس ایران و استارت‌آپ‌های حوزه فین‌تک افتتاح و در نخستین روز از برپایی این رویداد یک پنل تخصصی و چندین کارگاه مختلف با موضوعات مرتبط با بلاک‌چین، تامین مالی استارت‌آپ‌ها و… برگزار شد.
به گزارش کسب و کار نیوز، در روز نخست رویداد فین‌استارز ۲۰۱۸ همچنین یک پنل تخصصی با موضوع «فین‌تک و بازار سرمایه» و چندین کارگاه تخصصی با موضوعات بلاک‌چین، چشم‌انداز صنعت ماینینگ، بایسته‌های پذیرش در فرابورس ایران و… برای مخاطبان و علاقه‌مندان برگزار شد.
به گزارش روابط‌عمومی فرابورس ایران، معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در آیین افتتاحیه این رویداد با ابراز خشنودی از عملکرد فرابورس ایران در برگزاری رویداد فین‌استارز و گردهم آوردن بازیگران اصلی بازار سرمایه و نوآوران فناوری مالی، گفت: اینکه فرابورس مدیران شایسته‌ای دارد مایه خوشحالی است و فرابورس در بسیاری از موارد حتی از ما هم جلوتر عمل کرده است.
ستاری با اشاره به فین‌استارز ۲۰۱۸ به عنوان فرصتی برای استارت‌آپ‌های حوزه مالی، تصریح کرد: در بحث بورس، ایده و اختراع، فرابورس ایران جلوتر از ما پیش رفته است و با اینکه پرداختن به موضوع ایده و اختراع پیش از این به فکر معاونت علمی رسیده، اما فرابورس ایران جهت فعالیت در این عرصه اصرار کرد و وارد این فضا شد.
وی در همین حال با اشاره به نقش موثر فرابورس ایران در زمینه فرهنگ‌سازی، رویداد فین‌استارز را برای توسعه تکنولوژی مالی در بازار سرمایه ایران بسیار مفید دانست. در سالن فین‌استارز ۵۱ استارت‌آپ که در حوزه تکنولوژی‌های مالی به فعالیت مشغولند دارای کانتر هستند که به معرفی زمینه‌های کاری و ارائه آخرین دستاوردها و ایده‌های خود به بازدیدکنندگان می‌پردازند. «آوانس» از استارت‌آپ‌های فعال در حوزه صنعت بیمه و اینترنت فعالیت می‌کند، درباره فین‌استارز و هدف از حضور در این رویداد می‌گوید: باتوجه به اینکه برای فعالیت خود نیازمند سرمایه‌گذارانی هستیم که با دغدغه‌ها و مشکلات این حوزه آشنا باشند، فین‌استارز فرصتی است تا سرمایه‌گذاران آشنا با این حوزه با «آوانس» آشنا شوند زیرا سرمایه‌گذاران متخصص در این حوزه بهترین افرادی هستند که می‌توانند علاوه بر خدمات مالی در هنگام بروز مشکلات فنی و تکنیکی ما را یاری کنند.
«آوانس» که برای تبلیغ فعالیت خود در فین‌استارز حضور یافته این موقعیت را فرصت خوبی می‌داند تا با شرکت‌های بیمه حاضر در این نمایشگاه و سرمایه‌گذاران به طور مستقیم در ارتباط باشد.
«آوانس» به عنوان نخستین استارت‌آپ که با بررسی نمونه‌های خارجی توانسته برای نخستین‌بار به این حوزه ورود کند، افزود: استارت‌آپ‌های خارجی در حوزه بیمه که ترند جهانی بودند بررسی شدند که یکی از موفق‌ترین استارت‌آپ‌ها را انتخاب کردیم که اکنون یک ترند جدید در صنعت بیمه در حال اتفاق است.
برگزاری کارگاه‌های تخصصی با موضوعات مختلف
از کارگاه‌هایی که در نخستین روز از رویداد فین‌استارز ۲۰۱۸ برگزار شد می‌توان به چندین کارگاه تخصصی با موضوعات «طراحی مدل کسب و کار در استارت‌آپ‌ها» به تدریس نسترن حاجی حیدری، «مقدماتی بر ارزش‌گذاری استارت‌آپ‌ها» به تدریس سید فرهنگ حسینی با موضوع «رقبای ما کدامند؟ تحلیل رقبایی فینتک در بازار با رویکرد دیزاین» به تدریس فاطمه صدیقیان و حسام صدیقی و «بایسته‌های پذیرش در فرابورس ایران» اشاره کرد.
همچنین کارگاه‌های تخصصی «بیت‌کوین چیست و چگونه کار می‌کند؟» به تدریس عباس آشتیانی و «بررسی چشم‌انداز از صنعت ماینینگ» به تدریس محمدرضا ناطقی دو روز گذشته در سالن فین‌استارز برگزار شد. بلاک‌چین (Blockchain) از دو کلمه Blockو Chain به‌طور کلی بلاک‌چین یک سیستم ثبت اطلاعات و گزارش توزیع شده و به صورت غیرمتمرکز است. اگر بلاک‌چین یک سیستم عامل باشد، بیت‌کوین نرم‌افزاری روی این سیستم عامل است.
اهمیت ورود استارت‌آپ‌ها به فعالیت در حوزه‌های حسابرسی
پنل تخصصی «فین‌تک و بازار سرمایه» در نخستین روز فین‌استارز ۲۰۱۸ با حضور امیر هامونی مدیرعامل فرابورس ایران، مرتضی آنالویی مدیرعامل مدیریت فناوری بورس تهران، محمدتقی‌خان تجریشی عضو هیات‌رئیسه کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران، مطهره مروج مدیر فاوای سازمان بورس و روح‌ا… دهقان مدیرعامل رایان‌بورس برگزار شد.
به گزارش روابط‌عمومی فرابورس ایران، مدیرعامل فرابورس در این پنل بر لزوم تدوین قوانین در حوزه استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های فین‌تک تاکید کرد و گفت: تدوین این قوانین در سال گذشته هم یکی از دغدغه‌های ما بود و اکنون سرعت رشد تکنولوژی در بازار سرمایه چنان بالاست که باید مجلس، دولت، سازمان بورس و سایر نهادهای تصمیم‌گیرنده در این بخش برنامه‌های لازم را طراحی کنند، چراکه در غیر این صورت مانند برخی سرویس‌ها که در حوزه‌های حمل‌ونقل ارائه می‌شود این امکان وجود دارد که در آینده میان کسب‌وکارهای سنتی و مدرن نوعی اختلاف ایجاد شود.
امیر هامونی با تاکید بر اهمیت ورود استارت‌آپ‌ها به فعالیت در حوزه‌های حسابرسی اظهار کرد: می‌توان در بسیاری موارد سرمایه مربوط به بخش تحقیق و پژوهش را به شرکت‌های فین‌تک اختصاص داد زیرا مقاله‌هایی که در این زمینه منتشر شده گویای آن است که این اقدام تاثیر سه برابری در رشد و سودآوری شرکت‌ها خواهد داشت.

نیاز جدی به سامانه‌های‌های معاملاتی
مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران نیز بر اهمیت سامانه‌های معاملاتی و نیاز قابل توجهی که امروز به این سامانه‌ها وجود دارد، اشاره کرد و گفت: نیازی که در این بخش وجود دارد به گونه‌ای است که حتی می‌توان گفت این امکان وجود دارد که نیمی از شرکت‌های فین‌تک روی این موضوع وقت بگذارند.
مرتضی آنالویی افزود: با توجه به نوع، کیفیت و مقدار دیتایی که نزد ما وجود دارد و اطلاعاتی که هر روز از طریق سامانه ما منتشر می‌شود شرکت‌های استارت آپی می‌توانند از این اطلاعات بهره‌برداری کنند.
وی همچنین اظهار کرد: بازار تکنولوژی مالی ایران بازاری بسیار بزرگ، جذاب و بکر است که می‌توان از آن بهره‌های متعدد گرفت، اما لازم است که شرکت‌ها هرچه سریع‌تر به این عرصه ورود کنند تا بتوانند موفقیت بیشتری را به خود اختصاص داده و تبدیل به یک کسب‌وکار بزرگ شوند.

فین‌استارز؛ فرصتی مناسب برای شرکت‌ها
عضو هیات‌رئیسه کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران نیز برگزاری فین‌استارز را فرصتی مناسب برای استارت‌آپ‌ها دانست تا بتوانند قابلیت‌های خود را در معرض دید قرار دهند.
محمد تقی‌خان‌تجریشی اظهار کرد: در سال ۲۰۱۷ بیش از ۳۵ میلیارد دلار در حوزه شرکت‌های فین‌تک سرمایه‌گذاری شده و این روند رو به رشد است. بنابراین ارتباط این شرکت‌ها و هلدینگ‌ها امری بسیار مهم محسوب می‌شود. وی با بیان اینکه تقاضای خوبی برای سرمایه‌گذاری در استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد، گفت: البته سرمایه‌گذاران برای ورود به این حوزه به دنبال افراد و شرکت‌های قابل اعتماد هستند.
راهکارهای جدید برای امضای دیجیتال
مدیرعامل رایان‌بورس نیز با تاکید بر خدمات قابل ارائه از سوی استارت‌آپ‌ها، اظهار کرد: به عنوان مثال در زمینه امضای ناشر در سامانه کدال ما احتیاج به آن داریم که راهکارهای جدیدی در حوزه امضای دیجیتال ارائه شود.
روح‌ا… دهقان در عین‌حال تاکید کرد: اگر این شرکت‌ها به گونه‌ای فعالیت کنند که برای چالش‌های نظارتی شرکت بورس راهکار مناسبی داشته باشند ما قطعاً از آنها حمایت خواهیم کرد. وی در پایان به شرکت‌های فین‌تک توصیه کرد که نگران تامین مالی در بازار سرمایه نباشند، چراکه اگر این شرکت‌ها شناخت مناسبی از نیازهای بازار سرمایه داشته باشند می‌توانند با ارائه ایده‌های مناسب تامین مالی خود را به خوبی انجام دهند زیرا در این زمینه ظرفیت‌های بسیار خوبی وجود دارد.
مبنای تشکیل استارت‌آپ‌ها نیاز مشتری است
کارگاه «طراحی مدل کسب و کار استارت‌آپ‌ها» با ارائه دانشیار دانشکده مدیریت دانشگاه تهران و مشاور سرمایه‌گذاری حرکت اول روز دوشنبه ۲۷ فروردین ماه در سالن ۴۱ محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد.
به گزارش روابط‌عمومی فرابورس ایران، نسترن حاجی‌حیدری در این کارگاه گفت: اگر کسی طرح سرمایه‌گذاری جذاب در حوزه فناوری اطلاعات دارد، طرح خود را به شرکت همراه اول ارائه دهد، چراکه معمولاً از طرح‌های سرمایه‌گذاری در این حوزه استقبال می‌کند.
دانشیار دانشکده مدیریت دانشگاه تهران با بیان اینکه مهم‌ترین رکن موفقیت یک اپلیکیشن در جذب مشتری سادگی و سهولت استفاده آن است، اظهار کرد: در بازار امروز مبنای تشکیل استارت‌آپ‌ها نیاز مشتری است و تفاوت اساسی تولید امروز با قبل در این است که قبلاً یک بنگاه اقتصادی کالایی را تولید می‌کرد، به بازار عرضه می‌کرد و به سمت مشتری می‌فرستاد ولی اندیشه تشکیل یک استارت آپ نیاز مشتری است؛ استارت‌آپ با توجه به نیاز مشتری آغاز به کارمی‌کند.
در این کارگاه اصول و مبنای کار استارت‌آپ‌ها، چگونگی طراحی مدل باصرفه اقتصادی، توجه به نیاز مشتری و استراتژی‌های مختلف یک شرکت یا استارت‌آپ با توجه به مدل‌های موفق به شرکت‌کنندگان توضیح داده شد.
در روز نخست فین‌استارز همچنین کارگاهی با عنوان «مقدماتی بر ارزش‌گذاری استارت‌آپ‌ها» با ارائه سید فرهنگ حسینی عضو هیات‌مدیره صباجهاد برگزار شد.
حسینی در این کارگاه با ارائه تعریف‌های مختلف از مفهوم استارت‌آپ و تفاوت دیگر شرکت‌ها با آن، گفت: استارت‌آپ یعنی اتصال فروشنده به مشتری و استارت‌آپ‌ها با شرایط نااطمینانی روبه‌رو هستند به این معنا که مدل کسب و کار موقتی هستند و با تغییرات تکنولوژیک و زمانی باید به سرعت تغییر کنند. حتی ایده اولیه استارت‌آپ نیز باید تغییر پیدا کند.

همچنین مطالعه کنید:

عرضه اولیه سهام نخستین شرکت دانش‌بنیان

به گزارش کسب و کار نیوز، مدیرعامل فرابورس ایران با بیان این‌که به زودی عرضه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.