به گزارش کسب و کار، هموفیلی از قرن پانزدهم به عنوان یک بیماری ارثی شناخته شده بود اما آگاهی های تازه از قرن نوزدهم آغاز شد.
هموفیلی بدین گونه تعریف شد که زمان انعقاد خون طولانی و بیمار مایل به خونریزی غیر طبیعی از آغاز کودکی است و تظاهر بالینی با خونریزی مفصلی بروز می یابد. این بیماری نخستین بار در آلمان نامگذاری و بعد ها به اختصار Hemophilia خوانده شد.
محمد سعید کریمیان، مدیرکل انتقال خون کردستان همزمان با روز جهانی هموفیلی (۱۷آوریل، ۲۸ فروردین) با بیان اینکه در استان کردستان ۱۳۵ بیمار هموفیلی وجود دارد در خصوص نحوه انتقال و شیوع این بیماری در جامعه گفت: این بیماری از طریق مادر به پسرانش منتقل می شود و در صورتی که ریسک تولد فرزند هموفیلی وجود داشته باشد می بایست برای ناقلین مونث پیش از اقدام به بارداری مشاوره ژنتیک صورت گیرد.
وی افزود: اگر یک مرد هموفیلی با یک زن ناقل هموفیلی ازدواج کند در آن صورت نصف زادههای آنان پسر سالم و دختر ناقل و نصف زادههای آنان پسر و دختر مبتلا به بیماری هموفیلی خواهد بود.
مدیرکل انتقال خون کردستان، با اشاره به اینکه شمار بیماران هموفیلی استان کردستان در سال ۹۶ نسبت به سال قبل قریب به ۵٫۴۶ درصد افزایش داشته است، اظهار کرد: اگر خانمی سابقه خانوادگی هموفیلی داشته باشد با آزمایشات ژنتیک می توان ژنهای جهش یافته او، خانواده و وضعیت حامل بودنشان را تعیین کرد و تا جای ممکن مانع از تولد یک فرزند هموفیلی شد.
کریمیان با بیان اینکه هموفیلی به دو نوع A و B تقسیم شده است، عنوان کرد: بیماران مبتلا به هموفیلی نوع A یا کلاسیک پر تعداد تر و دارای نقص ژنتیکی در فاکتور شماره هشت هستند و این در حالی است که شمار کمتری از بیماران هموفیلی مبتلا به هموفیلی نوع B یا کریسمس هستند که در فاکتور انعقادی شماره ۹ نقص دارند.
وی تصریح کرد: تعداد بسیار کمی از بیماران که یک درصد برآورد میشوند نیز دارای نقص در فاکتور انعقادی ۱۱ هستند.
وی با بیان اینکه بیشتر خونریزیهای داخلی در این بیماری در مفاصلی چون زانو، آرنج، مچ دست، مچ پا، شانه، لگن و دیده میشوند، اظهار کرد: خونریزی داخلی باعث تجمع خون در داخل بافت و مفصل شده، مفصل متورم و دردناک میشود و بیمار را نیازمند اقدامات درمانی جانبی و حمایتی می کند که تحت نظر معاونت درمان دانشگاههای علوم پزشکی پیگیری و انجام می شود.
این پزشک MPH انتقال خون در خصوص خدمات سازمان انتقال خون به بیماران هموفیلی اعلام کرد: انتقال خون کردستان فرآوردههای کرایوپرسیپیتیت را با هدف تزریق به بیماران در شرایطی که دسترسی به فاکتورهای کنسانتره وجود ندارد تولید می کند و از این حیث کمبودی نداشته است .
وی با بیان اینکه انتقال خون کردستان در سال گذشته ۱۳۸۴ واحد کرایو پرسیپیتیت را در بین مراکز درمانی استان توزیع کرده است، افزود: این فرآورده خون به میزان ۱۰۰-۵۰ واحد فاکتور ۸ را در خود دارد و در صورت نبود دارو می تواند به صورت جایگزین به بیماران هموفیلی تزریق شود.
کریمیان با بیان اینکه فاکتور هشت خالص از پلاسمای انسانی تهیه می شود ادامه داد: سازمان انتقال خون ایران پلاسمای مازاد بر مصرف بیمارستانی و پلاسمای حاصل شده از فرآیند اهدای پلاسما به روش آفرزیس را جهت پالایش قراردادی به خارج از کشور ارسال می کند و داروهای گران قیمت نظیر فاکتورهای انعقادی مورد نیاز بیماران هموفیلی را دریافت می کند.
وی از ادامه روند ارسال پلاسمای مازاد بر مصرف بیمارستانی استان کردستان به خارج از کشور خبر داد و خاطرنشان کرد: تا کنون طی چندین محموله پلاسمای استان به ستاد مرکزی جهت ارسال به کشورهای اروپایی دارای صنعت پالایش پلاسما ارسال شده است و بنابراین انتقال خون کردستان نیز در تامین فاکتورهای انعقادی مورد نیاز بیماران ایفای نقش میکند.
کریمیان بیماران هموفیلی و تالاسمی را از مصرف کنندگان مستمر خون و فرآورده های مشتق از آن برشمرد و خاطرنشان کرد: این بیماران برای ادامه حیات نیازمند خون و چشم انتظار حضور اهداکنندگان خیری هستند که داوطلبانه و بدون چشم داشت خون اهدا میکنند.
انتهای پیام