چهارشنبه , ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اصلی / فرهنگی / کتاب و رسانه / دو کتاب کانون در فهرست آثار مناسب کودکان با نیازهای ویژه قرار گرفت
دو کتاب کانون در فهرست آثار مناسب کودکان با نیازهای ویژه قرار گرفت

دو کتاب کانون در فهرست آثار مناسب کودکان با نیازهای ویژه قرار گرفت

به گزارش روز دوشنبه کسب و کار از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، شورای کتاب کودک پس از بررسی و داوری آثار، «آ مثل آهو» و «ف مثل فیل» اثر علی خدایی از مجموعه کتاب‌های «مرغک» کانون را در بخش کتاب‌های چاپی برای داوری پایانی به دفتر IBBY ارسال کرد.
«کلاغ سیاه به سفر می‌رود!» نوشته بابک صابری و تصویرگری شبنم چایچیان نیز دیگر کتابی است که از انتشارات فاطمی به همین بخش راه یافته است.
در همین حال در بخش کتاب‌های حسی لمسی نیز کتاب گیاهان با طراحی موضوعی و تصویری سمانه نادری و اجرای مریم اسماعیل‌زاده بزازی به این فهرست راه یافت.
دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان IBBY به منظور ایجاد فرصت برای کودکان با نیازهای ویژه برای لذت بردن از کتاب‌ها، تشویق ناشران، توسعه محصولات و اطلاع‌رسانی آثار مناسب برای آنان، عنوان‌های شایسته را هر دو سال یک‌بار در فهرستی منتشر و برای تمامی شعب خود ارسال می‌کند.
انتخاب آثار در سه گروهِ محصولاتی که با شکل‌های خاص همچون بریل، زبان اشاره، کتاب‌های حسی و لمسی، کتاب‌های آسان‌خوان، به خصوص برای کودکان و نوجوانانی که دارای ناتوانی‌های زبانی یا ذهنی بوده یا در حال آموزش‌گیری هستند، کتاب‌های تصویری که با استفاده از طراحی، موضوعی، تصویرگری و متن‌ها پاسخ‌گو به نیازهای این گروه باشد و کتاب‌های تصویری و رمان‌هایی که برای کودکان تولید شده و دارای شخصیت کودک و نوجوان با نیازهای ویژه است، صورت می‌گیرد.
در این فهرست هر ساله ۵۰ عنوان کتاب از ناشران سراسر دنیا انتخاب می‌شود و در فهرست سال ۲۰۱۷ از ایران کتاب «مرغ سرخ پا کوتاه» از انتشارات موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان وارد شده بود، همچنین در سال ۲۰۱۵ نیز کتاب «تو لک لکی یا دارکوب» با تصویرگری علی خدایی از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان راه یافته بود.
این طرح برای اولین بار در سال ۱۹۸۱ با هدف تشویق چاپ کتاب‌های مناسب برای کودکان و نوجوانان دارای ناتوانی‌های جسمی و روحی آغاز به کار کرد.
تاکنون مجموعه‌ چهار هزار عنوانی به بیش از ۴۰ زبان زنده‌ دنیا از این نوع کتاب‌ها گردآوری شده است که در شعبه‌ کتابخانه‌ مرکزی نیویورک که زیر مجموعه‌ کتابخانه عمومی تورنتو کانادا است، نگهداری می‌شود که علاقه‌مندان برای مطالعه در محیط کتاب‌خانه و یا استفاده‌های تحقیقاتی از این کتاب‌ها می‌توانند بهره‌مند شوند.
فراهنگ **۱۰۸۵**۱۰۵۵

همچنین مطالعه کنید:

یک ایرانی رکورد جهانی طولانی ترین مستند ویدیویی از مسیر زندگی را ثبت کرد

احمدرضا شجاعی در این نشست خبری از ۲۰ سال سابقه مداوم فعالیت های خود و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.