پسته فواید بسیاری برای سلامت افراد دارد، این آجیل خوشمزه برای سلامت قلب، کاهش وزن، مبارزه با دیابت، فشار خون بالا و تقویت سیستم گوارش مفید است، پسته سرشار از انواع ویتامینها، پروتئینها، چربیها و مواد معدنی است که در سلامت نقش ویژه ای دارند.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان یکی از قدیمی ترین دانههای آجیلی در دنیا پسته است، این آجیل خوشمزه بومی قاره کهن آسیاست، بر اساس مطالعات استفاده انسانها از پسته به ۶ هزار سال قبل از میلاد بر میگردد.
با پسته لاغری را تجربه کنید
بر اساس محاسبات تغذیهای پسته کالری اندکی دارد و هر اونس (حدود ۳۰ گرم) از این دانه آجیلی ۱۶۰ کالری که دارد در برابر سایر میوهها و آجیلها مانند بادام هندی، گردو و بادام، فندق بسیار ناچیز است.
مغزها به عنوان خوراکیهای سرشاز از چربی محلول محسوب میشوند که فیبر بالایی دارند و در صورتی که به میزان مناسب مصرف شوند میتوانند در لاغری و کاهش وزن مؤثر باشند، برخی متخصصات تغذیه حتی رژیم لاغری با آجیل به افراد چاق میدهند.
با پسته لاغری را تجربه کنید
بر اساس محاسبات تغذیهای پسته کالری اندکی دارد و هر اونس (حدود ۳۰ گرم) از این دانه آجیلی ۱۶۰ کالری که دارد در برابر سایر میوهها و آجیلها مانند بادام هندی، گردو و بادام، فندق بسیار ناچیز است.
مغزها به عنوان خوراکیهای سرشاز از چربی محلول محسوب میشوند که فیبر بالایی دارند و در صورتی که به میزان مناسب مصرف شوند میتوانند در لاغری و کاهش وزن مؤثر باشند، برخی متخصصات تغذیه حتی رژیم لاغری با آجیل به افراد چاق میدهند.
بسیاری از افراد به دلیل ترس از افزایش وزن به خصوص در ایام عید مصرف آجیل را به طور کل کار میگذارند و خود را از فواید دانههای آجیلی محروم میکنند، این درحالی است که پسته به عنوان یک ماده غذایی مقوی به کاهش وزن کمک میکند، سرعت سوخت و ساز بدن را بالا میبرد و هوس فرد برای خوردن موادغذایی با چربی مضر را از بین میبرد.
سد طبیعی بدن در برابر بیماریها را فولادی کنید
سیستم ایمنی و گلبولهای سفید خون به عنوان سد دفاعی از بدن در برابر عوامل بیماری زا مانند باکتریها و ویروسها محافظت میکند، به همین دلیل متخصصان توصیه میکنند که از پسته به دلیل آنکه حاوی ویتامین B۶ است استفاده کنند زیرا این دانه آجیلی موجب بهبود اکسیژن رسانی به خون و تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
به جای قرص قند پسته بخورید
بیماران دیابتی به خصوص بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ باید در رژیم غذایی خود مصرف خوراکیهای بسیاری را باید کنار بگذارند یا آنها را با احتیاط مصرف کنند، در مواردی هم فرد با مشکل کاهش پیدا نکردن قندخون روبرو میشود در این مواقع است که مصرف برخی موادغذایی کاهنده قند خون مثل پسته کمک کننده است.
سیستم ایمنی و گلبولهای سفید خون به عنوان سد دفاعی از بدن در برابر عوامل بیماری زا مانند باکتریها و ویروسها محافظت میکند، به همین دلیل متخصصان توصیه میکنند که از پسته به دلیل آنکه حاوی ویتامین B۶ است استفاده کنند زیرا این دانه آجیلی موجب بهبود اکسیژن رسانی به خون و تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
به جای قرص قند پسته بخورید
بیماران دیابتی به خصوص بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ باید در رژیم غذایی خود مصرف خوراکیهای بسیاری را باید کنار بگذارند یا آنها را با احتیاط مصرف کنند، در مواردی هم فرد با مشکل کاهش پیدا نکردن قندخون روبرو میشود در این مواقع است که مصرف برخی موادغذایی کاهنده قند خون مثل پسته کمک کننده است.
پسته سرشار از موادی است که به کنترل قند خون در بدن کمک میکند و موجب بهبود مقاومت بدن به انسولین میشود به همین دلیل است که این دانه آجیلی خوشمزه را یک ماده غذایی ضد دیابت میشناسند.
چشمانی تیزبین و قوی با مصرف این دانه آجیلی
پسته حاوی برخی از موادی است که به بهبود قدرت بینایی و پیشگیری از کاهش دید کمک میکند، این دانه آجیلی سرشار از ریبوفلاوین بوده داری میزان فراوانی لوتئین و مادهای به نام زاکسانتین است که در درمان ضعف بینایی تأثیر مثبتی دارند.
پسته حاوی برخی از موادی است که به بهبود قدرت بینایی و پیشگیری از کاهش دید کمک میکند، این دانه آجیلی سرشار از ریبوفلاوین بوده داری میزان فراوانی لوتئین و مادهای به نام زاکسانتین است که در درمان ضعف بینایی تأثیر مثبتی دارند.
درمان کم خونی با پسته
این دانه آجیلی خوشمزه غنی از آهن است و مصرف روزانه ان به درمان کم خونی کمک بسزایی میکند، البته متخصصان توصیه میکنند مصرف مواغذایی حاوی آاهن در کنار خوراکیهای حاوی ویتامین C باشد تا به جذب آهن کمک کند.
این دانه آجیلی خوشمزه غنی از آهن است و مصرف روزانه ان به درمان کم خونی کمک بسزایی میکند، البته متخصصان توصیه میکنند مصرف مواغذایی حاوی آاهن در کنار خوراکیهای حاوی ویتامین C باشد تا به جذب آهن کمک کند.
سلامت قلب با این دانه آجیلی
محققان دانشگاه پنسیلوانیا در تحقیقات خود دریافتند که مصرف روزانه دانه پسته در کاهش میزان کلسترول بد یا LDL به میزان بسیاری تأثیرگذار بوده و موجب بهبود و تقویت سلامت قلب و بدن مؤثر است همچنین این دانه آجیلی در کاهش فشار خون، پیشگیری از آترواسکلروز، حفظ سلامت عضلات قلب نیز نقش دارد.
درمان استرس و اضطراب با پسته
مصرف این دانه آجیلی به دلیل ان که سرشار از منیزیم است و در حفظ تعادل در سیستم عصبی تأثیر مثبتی دارد میتواند از بروز اختلالهای عصبی مانند اضطراب و استرس جلوگیری کند همچنین در پیشگیری از افسردگی، بی خوابی و عصبانی نقش بسزایی دارد.
محققان دانشگاه پنسیلوانیا در تحقیقات خود دریافتند که مصرف روزانه دانه پسته در کاهش میزان کلسترول بد یا LDL به میزان بسیاری تأثیرگذار بوده و موجب بهبود و تقویت سلامت قلب و بدن مؤثر است همچنین این دانه آجیلی در کاهش فشار خون، پیشگیری از آترواسکلروز، حفظ سلامت عضلات قلب نیز نقش دارد.
درمان استرس و اضطراب با پسته
مصرف این دانه آجیلی به دلیل ان که سرشار از منیزیم است و در حفظ تعادل در سیستم عصبی تأثیر مثبتی دارد میتواند از بروز اختلالهای عصبی مانند اضطراب و استرس جلوگیری کند همچنین در پیشگیری از افسردگی، بی خوابی و عصبانی نقش بسزایی دارد.
دانه آجیلی ضد پیری و سرطان
این دانه آجیلی دارای انواع آنتی اکسیدانها شامل ویتامین C و E، رزوراترول و سلنیوم است، این مواد یدن را در برابر مضرات رادیکالهای آزاد حفظ و از بروز پیری زودرس جلوگیری میکنند.
این دانه آجیلی دارای انواع آنتی اکسیدانها شامل ویتامین C و E، رزوراترول و سلنیوم است، این مواد یدن را در برابر مضرات رادیکالهای آزاد حفظ و از بروز پیری زودرس جلوگیری میکنند.
پسته سرشار از آنتی اکسیدان های مانند ویتامین E است همچنین دارای آنتی اکسیدان رزوراترول است که در به پیشگیری از سرطانهایی مانند سرطان ریه نقش موثری دارد.
درمان مشکلاتی رودهای با این آجیل خوشمزه
پسته به دلیل اینکه حاوی میزان بسیاری فیبر است میتواند موجبب بهبود عملکرد روده شود، برای تأثیر بیشتر متخصصان توصیه میکنند در کنار این دانه آجیلی مصرف میوه سبزی فراموش نشود.
پسته به دلیل اینکه حاوی میزان بسیاری فیبر است میتواند موجبب بهبود عملکرد روده شود، برای تأثیر بیشتر متخصصان توصیه میکنند در کنار این دانه آجیلی مصرف میوه سبزی فراموش نشود.
روزانه چند عدد پسته بخوریم؟
دانههای آجیلی جز موادغذایی سالم محوسب میشوند اما در مصرف میزان آن باید تعادل را حفظ کرد زیرا بسیاری از دانههای آجیلی کالری بالایی دارند.
دانههای آجیلی جز موادغذایی سالم محوسب میشوند اما در مصرف میزان آن باید تعادل را حفظ کرد زیرا بسیاری از دانههای آجیلی کالری بالایی دارند.
متخصصان تغذیه توصیه میکنند در طول روز یک مشت آجیل مصرف شود، در مورد مصرف روزانه پسته هم توصیه میکنند که این دانه آجیلی به میزان ۳۰ گرم در روز معادل ۴۷ تا ۴۹ عدد پسته مصرف شود، البته باید به توجه کرد که مصرف پسته خام توصیه میشود زیرا نمک در پسته شور مضراتی برای بدن دارد که یکی از آنها افزایش فشارخون است.