هفت سین یک سنت زیبا در روزهای سال نو است. میدانید هر یک از خوراکیهایی که روی سفره هفت سین میگذارید چه خواصی دارند؟
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از تندرستی، اولین پادشاهی که عید نوروز را جشن گرفت کوروش کبیر بود. او در سال ۵۳۸ (قبل از میلاد مسیح)، آغاز بهار را جشنی ملی اعلام کرد. وی در این روز برنامههایی برای ترفیع سربازان، پاکسازی مکانهای همگانی و خانههای شخصی و بخشش محکومان اجرا میکرد. این آئینها در زمان دیگر پادشاهان هخامنشی نیز برگزار میشود. شواهد نشان میدهد داریوش اول هخامنشی، به مناسبت نوروز سال ۴۱۶ سکهای از جنس طلا ضرب کرد که در یک سوی آن سربازی در حال تیراندازی نشان داده شده است.
سفره هفت سین که نماد نوروز است و البته روایات متعددی پیرامون آن هست که هفت سین بوده یا هفت شین یا… هم قدمتی کهن دارد، اما تا به حال فکر کردهاید که این خوراکیهایی که روی سفره هفت سین میگذارید با کلی ذوق و سلیقه، هرکدام چه ارزشهای غذایی دارند؟ این مطلب تهیه شده تا شما را با فواید هفت سین سفره تان آشنا کند.
خواص سماق
خواص سماق
سماق جزء ادویه هاست و مصرف متعادلش به عنوان طعم دهنده مشکلی ایجاد نمیکند البته به شرطی که سماق واقعی باشد. سماق واقعی گران قیمت است زیرا سخت تهیه میشود. این ادویه سرشار از ترکیبات فلاونوییدی و آنتی اکسیدانی و املاح است و مثل زردچوبه مصرف متعادلش برای سلامت مفید است.
خواص سمنو
خواص سمنو
سمنو یک ماده نشاستهای مغذی استکه از دانه گندم تهیه میشود و چون نشاسته اش شکسته میشود هضم و جذب راحت تری دارد. از طرفی شکسته شدن مولکولهای بزرگ نشاسته باعث میشود طعم شیرین به خود بگیرد. سمنو از آرد گندم کامل گرفته میشود و حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامینهای گروه B و املاح مثل پتاسیم است.
خواص سیر
خواص سیر
سیر از دسته سبزیجات است و ترکیبات آنتی اکسیدانی و ویتامین C زیادی دارد. همچنین دارای ترکیبات گوگردی با خاصیت ضدعفونی کننده و همچنین دارای میزان قابل توجهی فیبر است. بنابراین برای دستگاه گوارش بسیار مفید است.
خواص سنجد
خواص سنجد
سنجد جزء میوههایی است که مصرف و فراوانی اش در جامعه عادی کم است و بیشتر به صورت خشک شده و برای خواص دارویی به کار میرود. سنجد تازه دارای مقدار قابل توجهی ترکیبات فیبری است. فرم خشک شده این میوه ویتامین C زیادی ندارد اما دارای مقادیر زیادی از ترکیبات کاروتنوئیدی یا پیش سازهای ویتامین A و همچنین املاحی مثل پتاسیم و منیزیم است.
خواص سیب
خواص سیب
سیب میوهای است که همیشه توصیه شده بخورید و سلامت باشید. سیب سرشار از ویتامین C، فیبر، ترکیبات کاروتنوییدی، بتاکاروتن و پیش سازهای ویتامین A و C است. البته سیب خوب است به شرط اینکه تازه و سالم باشد و برای آن از سموم دفع آفات نباتی زیادی استفاده نشده باشد. سیب را تازه و با پوست بخورید. زیرا فیبر موجود در پوست سیب خیلی بیشتر از خود میوه است.پکتین Pectin و همچنین فیبرهای محلول موجود در سیب مانع از جذب زیاد چربی و قند در دستگاه گوارش میشوند. بنابراین مصرف روزانه آن همراه با غذا یا به عنوان وعده میتواند فوق العاده مفید باشد.
خواص سرکه
خواص سرکه
سرکه در واقع همان اسید استیک Acetic acid است. نمیشود گفت سرکه یک ماده مغذی است و اگر مصرف نشود مشکلی به وجود میآید. سرکه فقط میتواند یک طعم دهنده باشد که معمولاً برای ترش کردن خوراکیها مثل سالاد استفاده میشود و خواص قابل توجهی ندارد و تنها یک ماده اسیدی ضعیف است. یک قاشق چایخوری آن سه کالری دارد.