صفحه اصلی / تاثیر نقش حاکمیتی و غیرحاکمیتی در اجرای پروژه پالایشگاه ستاره خلیج فارس

تاثیر نقش حاکمیتی و غیرحاکمیتی در اجرای پروژه پالایشگاه ستاره خلیج فارس

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از شانا, علیرضا صادق‌آبادی با بیان این مطلب افزود: عوامل موفقیت در طرح پالایشی ستاره خلیج فارس همسویی نقش‌های حاکمیتی، کارفرمایی و پیمانکاری این پروژه است و یکی از بزرگترین اتفاقات در دوره مدیریت جدید هم جهت شدن همه عوامل در راه افتادن پروژه ستاره خلیج فارس است.
وی با اشاره به این‌که برای تکمیل هر پروژه، تنها تامین مالی شرط کافی نیست، گفت: با هماهنگی مدیریتی توانستیم در مدت کوتاهی با برنامه ریزی لازم منابع مالی پروژه را تامین کنیم.
معاون وزیر نفت تاکید کرد: خوشبختانه با پیگیری‌های مقام عالی وزارت و موافقت رئیس جمهوری ۲۶۰ میلیون یورو وام به منظور تکمیل فازهای یک، دو و سه این پالایشگاه تصویب شد.
صادق آبادی به بوروکراسی اداری برای تصویب وام‌ها اشاره و تصریح کرد: این بوروکراسی برای پروژه ستاره خلیج فارس که در گذشته از وام‌های زیادی استفاده و از موعد بازپرداخت آنها نیز گذشته، سخت‌تر بود.
وی با بیان این‌که طبق قوانین اداری، این طرح شرط دریافت وام به صورت عادی را نداشت، اضافه کرد: این در حالی بود که ما برای تکمیل طرح به منابع مالی نیاز داشتیم.
از حمایت مادی و معنوی وزیر نفت تا تلاش سایر مدیران و نهادها
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، ستاره خلیج فارس را به هواپیمایی که تازه پرواز را آغاز و در سطح ۳۳ هزار پایی و سرعت ۹۰۰ کیلومتر حرکت می‌کند تشبیه کرد و ادامه داد: اگر سوخت هواپیما در میانه راه به اتمام برسد، آن هواپیما فرود نمی‌آید و قطعاً سقوط می‌کند.
وی به تاکید وزیر نفت بر پرداخت مطالبات کارکنان و به ویژه قشر کارگری که در راه‌اندازی طرح زحمت زیادی متحمل می‌شوند، اشاره کرد و گفت: اگر حمایت‌های مهندس زنگنه نبود، ما موفق به تامین منابع مالی از صندوق توسعه نبودیم.
صادق آبادی با اشاره به حمایت‌های معنوی وزیر نفت در این پروژه تصریح کرد: وزیر نفت رهنمودهای زیادی به ویژه در مسائل ایمنی داشته و معتقدند رعایت نکات ایمنی در راه‌اندازی پالایشگاه باید در اولویت اول قرار گیرد و با تکیه بر این موضوع افتخار داریم که بگوییم در این پروژه تاکنون به لطف خداوند هیچ حادثه‌ای منجر به فوت، جرح و یا از بین رفتن منابع نداشتیم.
وی در ادامه همکاری مدیران برای راه اندازی این طرح عظیم، از آقایان بابایی، متاجی و میرقادری به عنوان کسانی نام برد که در کنار محمدعلی دادور، مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس، از هیچ تلاش و کوشش و انتقال تجربیات دریغ نکردند.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی از مدیریت مالی این شرکت، واحد هماهنگی و نظارت بر تولید، واحد برنامه ریزی تلفیقی و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی که در این مدت برای پیشبرد این طرح زحماتی را متقبل شده‌اند نیز قدردانی کرد.
قدردانی از تلاش‌های قرارگاه خاتم الانبیا (ص)
صادق‌آبادی همچنین به تلاش شبانه روزی قرارگاه خاتم الانبیا و پیمانکاران فرعی طرح اشاره کرد و گفت: برنامه ریزی برای راه‌اندازی فاز دوم پیش از پایان سال ۹۶، حتی روی کاغذ هم امکانپذیر نبود، اما هم اکنون این فاز وارد مرحله راه اندازی شده است و این اقدام بی نظیر با همکاری این نهاد و پیمانکاران و سازندگان آن انجام شده است.
وی از سردار عبدالهی فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در حمایت از پروژه برای پیشبرد اهداف طرح قدردانی کرد و افزود: شرکت اویکو هم به عنوان راه انداز طرح، عملکرد بسیار حرفه‌ای و قابل قبولی از خود نشان داد که قابل تقدیر است.
راه اندازی فاز دوم ستاره با یک رکورد بی سابقه در حال انجام است
صادق‌آبادی با بیان این‌که این حجم از کار و فعالیت در این طرح شاید تنها در دوران جنگ قابل تصور باشد، گفت: با اطمینان می‌گویم که فعالیت‌هایی که برای راه اندازی فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس انجام شده است در کشور مشابه ندارد و همسویی همه عوامل دخیل در پروژه برای نخستین بار در کشور رخ داده است و اتمام واحدها تا راه‌اندازی فاز دوم طی یک هفته با تلاش شبانه‌روزی گواه این موضوع است.
وی به رکوردهایی که در بخش ابزار دقیق، پایپینگ، برق و… ثبت شده است، اشاره کرد و افزود: این رکوردها مشابه ندارد و اگر بخواهیم آن‌ها را به عدد و رقم کمی تبدیل کنیم بیانگر ارزشمند بودن کار در طی این مدت است.
صادق آبادی به بهترین زمان رکورد در راه اندازی فاز نخست طرح ستاره خلیج فارس اشاره کرد و گفت: اگر در تمام روزها و ساعت‌ها با بیشترین رکورد کار در فاز یک هم می‌خواستیم کار کنیم، فاز دوم بایستی در نیمه نخست سال ۹۷ راه اندازی می‌شد اما این درحالی است که این فاز در آخرین روزهای امسال وارد مرحله راه‌اندازی شد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی بر استفاده از نیروهای جوان در طرح پالایشی ستاره خلیج فارس تاکید و تصریح کرد: این پالایشگاه از نظر دارا بودن نیروهای جوان جزو نخستین شرکت‌های صنعت نفت محسوب می‌شود.
وی ادامه داد: یکی دیگر از رکوردهایی که می‌توان به آن اشاره کرد، ساخت و دریافت ۲۰۰ تن کاتالیست ظرف مدت ۲۰ روز در کشور است که بسیار اهمیت داشته است.
راه اندازی فاز دوم ستاره خلیج فارس مساوی با پایداری تولید بنزین در کشور است
به گفته معاون وزیر نفت، راه‌اندازی فاز دوم ستاره خلیج فارس به تولید ۱۲ میلیون لیتر دیگر بنزین یورو ۵ در کشور منتهی می‌شود، اقدامی که علاوه بر بی‌نیازی کشور از واردات بنزین، به پایداری تولید نیز کمک شایانی می‌کند.
صادق آبادی با بیان این مطلب، ادامه داد: این فاز در حالی آماده بهره برداری شده است که سال آینده تعمیرات اساسی اغلب پالایشگاه‌های کشور در برنامه قرار دارد و این باعث خرسندی است که با این اقدام، تولید و تامین بنزین کشور با چالش مواجه نخواهد شد.
افتخار بزرگترین پالایشگاه تولیدکننده بنزین یورو ۵ برای ایران رقم خورد
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با بیان این‌که امیدواریم نیمه نخست سال آینده فاز سوم این طرح نیز راه‌اندازی و پالایشگاه تکمیل شود، اظهار کرد: در این صورت می‌توانیم با افتخار اعلام کنیم که بزرگترین پالایشگاه تولیدکننده بنزین یورو ۵ دنیا به کشورمان، ایران تعلق دارد.
صادق آبادی به استفاده از توانمندی‌های داخلی براساس منویات مقام معظم رهبری و تاکید وزیر نفت در تولید حداکثری با استاندارد بالا اشاره کرد و گفت: از این‌که توانسته‌ایم چنین طرح عظیمی را به سرانجام برسانیم احساس غرور و مسرت داریم.
 

همچنین مطالعه کنید:

رویکرد دولت سیزدهم توسعه بخش تعاون است/ تحقق شعار سال با رونق تعاونی‌ها

به گزارش کسب و کار نیوز ، «حامد ویس کرمی»، معاون امور تعاون وزارت تعاون، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.