صفحه اصلی / رقیق کننده خون طبیعی در این مواد غذایی

رقیق کننده خون طبیعی در این مواد غذایی

مواد غذایی که با خاصیت رقیق کنندگی خون شناخته می‌شوند از ایجاد لخته‌های خونی مشکلات ناشی از آن در بدن پیشگیری می‌کنند. ولی تا چه حد تاثیرگذار هستند؟
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از سایت سیمرغ، عوامل رقیق کننده خون Blood thinning که به نام داروهای ضد انعقاد anticoagulant هم شناخته می‌شوند برای درمان تعدادی از بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. این داروها از تشکیل لخته‌های خون که منجر به حمله قلبی، سکته مغزی یا سایر مشکلات جدی سلامت می‌شوند، جلوگیری می‌کنند. انواع مختلفی از مواد طبیعی هم دارای اثرات رقیق کننده خون هستند از جمله برخی غذاها و مکمل‌های رایجی که استفاده می‌کنیم. با این حال این مواد نباید به عنوان جایگزین داروهای ضد انعقاد تجویز شوند.
نویسندگان مقاله‌ای که در سال ۲۰۰۱ در مجله پزشکی داخلی JAMA منتشر شده بود گزارش داده بودند که در برخی مطالعات به اثبات رسیده که سیر اثر مهار کننده بر تجمع پلاکت‌ها – یکی از مراحل اولیه تشکیل لخته خون – دارد. با این حال مطالعات دیگر نشان داده‌اند در صورتی که سیر به اندازه توصیه شده روزانه مصرف شود اثر رقیق کنندگی خون نخواهد داشت.
نویسندگان مقاله‌ای که در سال ۲۰۱۳ در مجله بررسی‌های انتقادی در علوم غذایی و تغذیه Critical Reviews in Food Science and Nutrition منتشر شده، با بررسی تمام مطالعات پزشکی انجام شده در مورد سیر به این نتیجه رسیدند که شواهد کافی برای اینکه سیر در جلوگیری از لخته شدن خون مفید است، وجود دارد ولی برای اینکه اثر رقیق کننده داشته باشد با به طور بالقوه اثر داروهای ضد انعقادی را افزایش دهد باید به مقدار زیاد مصرف شود. برای تأیید ویژگی بالقوه رقیق کنندگی خون سیر به مطالعات بیشتری نیاز است.
ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا ۳، اسیدهای EPA و DHA* است که اثر رقیق کنندگی خون دارند.EPA و DHA با جلوگیری از تشکیل موادی که منجر به لخته شدن خون می‌شوند به عنوان رقیق کننده عمل می‌کنند. مکم های روغن ماهی به شکل کپسول و شربت در دوزهای مختلفی در دسترس هستند.
منابع غذایی EPA و DHA شامل ماهی‌های چرب از جمله ماهی کد ، سالمون، ساردین، ماهی تن و ماهی خالخالی هستند. انجمن قلب آمریکا اشاره می‌کند که داده‌ای این تحقیق مصرف روزانه ۰.۵ تا ۱.۸ گرم ترکیب EPA و DHA را برای کاهش بیماری‌های قلبی عروقی توصیه می‌کند که معادل مصرف دو وعده ماهی در هفته است.
*اسیدهای EPA و DHA : ای پی آ (اسید ایکوزاپنتائنویک) و دی اچ آ (اسید دوکوزاهگزانوئیک ) از مشتقات اصل امگا ۳، ALA ( اسید آلفا لینوئیک ) هستند. روغن ماهی منبع مستقیم EPA و DHA است. در واقع، ماهی‌ها که به طور مستقیم یا غیر مستقیم از فیتوپلانگتون‌ها تغذیه می‌کنند، سرشار از ALA هستند که تبدیل به EPA و DHA می‌شود.
ویتامین E با مکانیسم‌ها مختلف از ایجاد لخته خون جلوگیری می‌کند ( حداقل در آزمایشگاه ). اثر رقیق کنندگی آن بستگی به دوز مصرفی اش دارد یعنی تأثیر آن در غلظت‌های پایین ممکن است معنی دار نباشد. تحقیقات بیشتری برای تعیین دوز مناسب ویتامین E برای اثر رقیق کنندگی خونش نیاز است. ویتامین E در تعدادی از خوراکی‌ها از جملمه غلات کامل، روغن سبوس گندم، روغن بادام، روغن آفتابگردان، زرده تخم مرغ، دانه‌ها و آجیل‌ها یافت می‌شود.
داروی وارفارین warfarin ( کومارین Coumarin ) که معمولاً به عنوان رقیق کننده خون تجویز می‌شود از ماده‌ای شیمیایی به نام کومارین که از گیاهان بدست می‌آید، مشتق شده است. بیش از ۳۴۰۰ کومارین مختلف در مجموعه‌ای گسترده از گیاهان، قارچ‌ها و باکتری‌ها یافت می‌شود. با این حال کومارین های بسیار کمی اثر ضد انعقادی دارند که به طور معمول ضعیف است و درست نیست که فکر کنیم گیاهانی که حاوی کومارین هستند اثرات دارویی مشابه وارفارین دارند. در واقع شواهد قابل توجهی برای استفاده از منابع گیاهی کومارین به عنوان رقیق کننده مؤثر خون وجود ندارد. با این حال بسیاری از پزشکان توصیه می‌کنند افرادی که داروی رقیق کننده خون استفاده می‌کنند برای پیشگیری از تشدید اثر دارو از گیاهان حاوی کومارین استفاده نکنند. از جمله ریشه آنجلیکا * angelica root، گل آرنیکا arnica flower، انیسون anise ، بابونه ، شنبلیله ، ریشه شیرین بیان، جعفری و شبدر قرمز red clover.
* گیاه سنبل ختایی یا اَنجلیکا angelica root :یکی ازانواع گیاهان است که از ریشه، دانه و میوه‌ی آن برای ساختن داروها استفاده می‌شود. اَنجلیکا در موارد سوزش سر دل، نفخ شکم، کاهش اشتها (آنورکسیا)، آرتروز (التهاب مفاصل)، مشکلات گردش خون، آب ریزش بینی (زکام تنفسی)، عصبانیت و برافروختگی، طاعون و مشکلات خواب (بی خوابی) استفاده می‌شود.
* گل آرنیکاarnica flower : نام‌های دیگر آن سوسن کوهی، تنباکوی کوهی، همیشه بهار کوهی، خانق الفهد، دخان الفوح، دود خوشبو، آرنیقه ؛ این گیاه دارای خواص درمانی بسیاری است.
* انیسونanise : انیسون که آن را بادیان رومی و رازیانه‌ی رومی نیز می‌نامند، گیاهی است با دانه‌های بسیار معطر.
هشدارها و اقدامات احتیاطی
بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری هاف ۵۳ درصد از بزرگسالان در آمریکا از مکمل‌های غذایی استفاده می‌کنند. در مورد داروها و مکمل‌های غذایی و اثر افزایشی آنها روی ترکیبات رقیق کننده خون مشورت کنید. مصرف داروهای ضد انعقادی که برایتان تجویز شده را متوقف نکنید یا قبل از مشورت با پزشک با محصولات گیاهی جایگزین نکنید.
اگرچه بسیاری از مواد رقیق کننده خون طبیعی به صورت بالقوه از ایجاد لخته در خون پیشگیری می‌کنند ولی برای تعیین تعاملات، فرم‌ها و دوزهای مؤثر و استاندارد آنها برای سلامت به تحقیقات بیشتری نیاز است.
 

همچنین مطالعه کنید:

رشد ۲۰ درصدی تخصیص اعتبارات عمرانی در سال گذشته/ بودجه ۱۴۰۳ فاقد کسری است

به گزارش کسب و کار نیوز، داود منظور در صفحه خودش در فضای مجازی نوشت: …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.